klaudia020707 29.05.11, 23:32 Jeśli pozwolisz to ja sobie tutaj cichutko poczekam na przepis tej smakowitej sałatki:) Tylko nie myśl, że Cie poganiam, jak będziesz miała czas to wtedy napisz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tri-mamma Re: tri-mama 30.05.11, 10:42 Jestem :) Wróciłam z placu boju!! Jak się rano wstanie, to można tyyyle spraw załatwić do 10, że szok!!! No to teraz mam moment :) Z kawką. Jak już pisałam, sałatka jest ze świeżych warzyw, kurczaka marynowanego i grillowanego z dodatkiem sosu czosnkowego. Potrzebujesz: Pierś z kurczaka. kroisz ją w kawałeczki i marynujesz w sosie (conajmniej 2-3 godz) SOS: musztarda + miód + przyprawa do gyrosa (ja kupuję gotową, mam nadzieję, że nie będziesz miała z tym problemu) Proporcje na oko, tzn zwykle daję więcej musztardy ok 4 łyzki stołowe i 3 łyżki miodu + cała przyprawa Wrzucasz w to pokrojoną pierś, mieszasz i do lodówki. SAŁATKA: Warstwowo układasz: Sałata lodowa,papryka, ogórek, pomidor, ananas z puszki pokrojony w kostkę, orzechy włoskie w kawałkach Jak lubisz, może być cebula, ale niekoniecznie (gdzieś pomiędzy ogórka i pomidora) KURCZAK cd: Kurczaka z marynatą wylewasz na patelnię grillową, albo na zwykłą patelnię i smażysz, aż kurczak będzie dobry. Wykładasz go na warzywa, marynata pewnie wyparuje, to co zostanie wylewasz na kurczaka SOS CZOSNKOWY: Ja zwykle podaję go obok sałatki, chociaż można polać i też będzie ok. Jogurt naturalny i majonez. Proporcje znowu "na oko", mniej więcej pół na pół ile ci w duszy gra. Ja zwykle robię całe duże opakowanie jog nat + majonez do tego. Dodajesz sól, pieprz i oczywiście czosnek. I znowu, jeśli lubisz ostry sos to nawet 3-4 ząbki. Jeśli słabszy, wtedy 2 wystarczą. Musisz popróbować i zdecydować sama. I też daj mu chwilę, żeby się przegryzł :) No to smacznego :) Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: tri-mama 30.05.11, 11:48 Bardzo, bardzo Ci dziekuje, że znalazłaś czas i za przepis oczywiście. Po składnikach juz widze, że to bedzie u nas hit. Koniecznie wypróbuję i to jak najszybciej:) Odpowiedz Link