28.09.11, 07:44
Obejrzałam polecany przez ciebie "Sierociniec" :-)

Podobne filmy, które przychodzą mi do głowy to:
"Szósty Zmysł"
"Piękny Umysł"
"Półmrok"

Bez duchów ale ogląda się z podobnymi emocjami
"Efekt Motyla"
"Życie za życie"

Może już oglądałaś te filmy bo do nowości nie należą ale jak nie to polecam ;-) teraz akurat przed nami długie ciemne wieczory.
Obserwuj wątek
    • paris4 Re: paris4 28.09.11, 10:19
      ale podobał Ci się ten "Sierociniec"? ja do tej pory pamiętam nastrój, muzykę a oglądałam już dawno, no i te dialogi po hiszpańsku - uwielbiam
      Ci sami twórcy zrobili też "Oczy Julii" ale już tak bardzo mi się nie podobał - choć klimat też mroczny no i "Labirynt Fauna" - baaardzo dziwny i pokręcony, ale dobry film
      z tych które poleciłaś
      nie widziałam "Półmroku" i "Życie za życie" zapiszę sobie na dłuuugą listę tych do obejrzenia

'Efekt motyla" niezwykły film i książka - bardzo poruszające
      'Piękny umysł" wspaniały, wspaniały film
      • aga_junior Re: paris4 28.09.11, 10:35
        Tak podobał mi się, lubię takie kino. W recenzjach czytałam opinie że ma zaskakujący koniec :-) a ja jakoś od razu wiedziałam jak się skończy (10 minut po) gdy tylko bohaterka stwierdziła, że przyjechała tu "chorym dzieciom stworzyć dom" Czasem trzeba bardzo mocno uważać na to co się mówi :-)
        "Piękny Umysł" to dla mnie wspaniały, piękny, wzruszający... wszystko ach
        "Oczy Julii" i "Labirynt Fauna" słyszałam ale jeszcze nie oglądałam. filmy tego typu lubię oglądać w spokoju więc nie zawsze mogę sobie na nie pozwolić.
        "Półmrok" z Demi More też bardzo fajny. Coś jak w pięknym umyśle prawie do końca nie wiesz co jest prawdą a co fikcją :-) polecam.

A lubisz polskie kino? Nie filmy typu "killer" :-)
        ale np.
        "Różyczka"
        "Plac Zbawiciela"
        "Joanna"
        "Dom zły"
        "Kołysanka" - to akurat komedia ale fajna
        to też fajne kino tyle, ze nie dla każdego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka