Dodaj do ulubionych

przytulcie :( to jakaś czarna seria ;(

16.01.12, 14:47
Zdaje się, że mam ospę ;(
Konrad w listopadzie miał zapalenie oskrzeli (antybiotyk), w grudniu anginę (antybiotyk), w styczniu ospę. Wygląda na to, że teraz ja mam ospę (na 16.30 idę do lekarza). Konrad od 20 grudnia nie chodzi do przedszkola, teraz po tych dwóch antybiotykach i ospie tym bardziej boję się go puścić - w czwartek wróciłam do pracy, jego zawożę do babci. Konrad dom chce rozwalić, tak go nosi z nudów i braku ruchu, apetyt ma, ale ciągle wygląda kiepsko, oczy ma wciąż podkrążone. Ja wyglądam jak śmierć na urlopie.
Czy to się kiedyś skończy?
Przytulcie, buuuu... ;(
Obserwuj wątek
    • klarysa007 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 15:18
      Przytulam!!!
    • maadga Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 15:33
      Współczuję i przytulam.
    • azi81 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 15:51
      Współczuję.
      I przytulam mocno.
      A na koniec trzymam mocno kciuki żeby to chorowanie szybko się skończyło.
    • domatorka.amatorka Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 16:14
      łoj, przytulam oby to jakaś lajtowa wersja była:)
    • metanira Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 18:31
      Jednak mam ospę :(
      Przy okazji okazało się, że w roku kiedy byłam szczepiona p/ospie jeszcze tej szczepionki nie było, a więc byłam szczepiona p/ospie prawdziwej czyli czarnej - w latach 70 była taka akcja. Tylko ciekawe jakim cudem ta ospa tak mnie omijała przez lata (przynajmniej dwa razy bardzo blisko się zetknęłam). No to teraz mam :/ Żeby tylko była taka lajtowa, jak Konrada...
      • aga_junior Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 19:26
        przytulam
        U nas M zachorował jak Andżela przyniosła ospę w wieku 5 lat, przeszedł ją strasznie: cały wysypany, gorączka.

A lekarz nie przepisał ci heviranu? Było by to dobre dla ciebie.
        • szaszanka21 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 19:46
          Edytko.
          Przytulam,mocno przytulam.
          Mam nadzieje ,ze przejdziesz tę ospę tak lajtowo jak Konrad i to już będzie definitywny koniec tej chorobowej serii!!!!!!
          Wirusy i bakterie a kysz!!! :)
        • metanira Aga, dostałam heviran... 17.01.12, 19:41
          ...i cała moja nadzieja w nim :/ no chyba, że ta odmiana wirusa, którą Konrad przyniósł, jest z natury lajtowa. Na razie od wczorajszego wieczoru nie mam nowych krost.
          • aga_junior Re: Aga, dostałam heviran... 18.01.12, 21:27
            Edytko mój synek dostał ten lek bo w zanadrzu miał zaplanowany zabieg wycięcia migdałów. Heviran pomógł mu bardzo, nie było nowych krust a stare szybko przysychały. Trzymam kciuki bo strasznie mi ciebie żal :(
            PS: A nie gorączkujesz?
      • burdziaa Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 19:51
        O rany,ale pech-trzymaj sie Edytka,no zdrowiej po prostu szybko.
      • alcea3 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 19:55
        Edytka będzie dobrze wyciągaj pozytywy w domku posiedzis zodpoczniesz :)
        zyczę abys jak najlzej przeszła.
      • disno Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 20:25
        u nas m. przechodził w lipcu (zaraził się od młodej, która przechodziła w czerwcu). Musiał wraca z urlopu ;-) Ale przeszedł bardzo łagodnie, może dlatego, że teściowa twierdzi, że był szczepiony.
      • zalasso Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 20:55
        Ojej, ale pech :( Trzymam kciuki za łagodny przebieg! To sobie nie popracowałaś :/ No nic- szybkiego powrotu do zdrowia, dla caaaaałej Waszej rodziny!
      • effka_81 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 21:15
        Trzymaj się kochana;) Obyś lekko przeszła tą ospę;) Przytulam wracaj szybko do zdrówka;)
    • lipiec_2007 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 21:02
      Buuuuu! Przytulam Edytko i życzę łagodnej odmiany ospy....
      • anmroz Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 16.01.12, 21:54
        Ale masz pecha. Dużo zdrowia życzę!
    • metanira spałam dzisiaj do 13.30... 17.01.12, 19:49
      ...z małą przerwą po 7.15 na wyprawienie M i Konrada do babci. Wyobrażałam sobie, jaka będę piękna i wypoczęta ;) ale nic z tego. Czułam się dobrze po wstaniu, ale wyglądam źle, widać, że coś mnie toczy, M twierdzi, że wyglądam, jakbym w ogóle nie spała, i niedługo po wstaniu właśnie tak się poczułam. W drodze powrotnej po odebraniu Konrada od mamy samochód znowu odmówił mi posłuszeństwa, zostawiłam go jeszcze na osiedlu u mamy i wróciliśmy pieszo - myślałam, że padnę po drodze, pot płynął mi po plecach, taka jestem słaba :(
      • alcea3 Re: spałam dzisiaj do 13.30... 18.01.12, 21:03
        Edyta czegos nie zrozumialam, dlaczego latasz z ospa po miescie zawozac Kondradka jak mozesz byc z nim w domu i odpoczywac?
    • domatorka.amatorka Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 18.01.12, 19:28
      kochana jak się czujesz?
      • ankas4 Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 18.01.12, 19:51
        No i jak sie czujesz? Kochana a nie mozecie jakoś tego zorganizowac abyś nie wychodziła jakis czas z domu? przeciez to bezsensu, nie masz sie nawet jak zregenerować...nie wiem nie masz jakiejś młodej sąsiadki ,której zaplacisz za godziny i ona odprowadzi Konrada i przyprowadzi? ??? wspolczuje samopoczucia...
        • tri-mamma Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 18.01.12, 21:03
          Edytko, bardzo współczuję.
          Dbaj o siebie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Niech te okropne wirusy tak się was nie trzymają już.
          • aga_junior Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 18.01.12, 21:11
            Edyta nie przezięb się bo w trakcie ospy to będzie masakra!!!!!!!
            Nie powinnaś wychodzić z domu, twój organizm jest teraz bardzo osłabiony.
            • lucy_cu Re: przytulcie :( to jakaś czarna seria ;( 18.01.12, 22:39
              O, to, to. Uważaj na siebie. Przytulam- niech to szybko przejdzie i siły wrócą.
              Ja swoją świnkę przechorowaną po dwudziestce wspominam strasznie- jednak to są choroby wieku dziecięcego, mać, a nie dorosłego. :/
    • qwoka Metanira!!! 19.01.12, 07:50
      Czy Ty chcesz kopniaka w d... dostać?? ;) Ospa to nie żarty! Musicie tak zorganizować upiekę nad Konradem, żebys nie musiała wychodizć z domu. Ja mam właśnie dwójkę dzieciaków po ospie i mimo że trzymam ich w domu i obchodze sie jak z jajkiem to i tak juz cos złapali i kaszlą jak gruźlicy:/
      Napisz jak sie dzisiaj czujesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka