lucy_cu 24.02.12, 08:36 Leje, wieje, na polach bagno. Wiosna czy cuś. :) Zdrowego, dobrego dnia! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zalasso Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 08:46 Senna kawka, dzień taki, że tylko do czytania pod kocykiem się nadaje :) Robię więc, to co nie cierpi zwłoki i umieszczę zwłoki swe pod wspomnianym kocykiem, choćby na pół godzinki! Miłego dnia :) Odpowiedz Link
borowka78 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 08:51 Urlop, więc domowa kawa. Ogarniam chatę, muszę upiec jakieś ciasto, a po południu jedziemy do dzieciaków, koniec ferii. Dzisiaj świętuje razem z moim starszakiem, Marcinkiem. 7 lat temu słowo MAMA nabrało innego znaczenia :):):):) Miłego dnia, kochane! Odpowiedz Link
guciowamama Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 08:54 Wczoraj pisalam Wam, ze u nas urodzila sie nastepczyni szwedzkiego tronu. Szwecja zwariowala z radosci: cale miasto ustrojone we flagach, tak samo autobusy. Przy duzych skrzyzowaniach ulic stoja wolontariusze i rozdaja na talerzykach kawalki tortu. W sklepach jest 20% znizka na jedzenie dla dzieci, mleko i pieluchy. W radiu leca tylko "dzieciece" piosenki. W poludnie krol oficjalnie oglosi imie jakie zostanie nadane nowonarodzonej, przyszlej krolowej. W ciekawych czasach przyszlo nam zyc... :-) Wypijam wiec dzis specjalna kawe :-) Milego dnia, wiosna tuz, tuz... Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 08:59 Kawka z mżawką w tle. Ciepło się zrobiło ale ten siąpiący deszczyk jest brrrrrrr Dziś w planach brak planów. Miłego dnia! Odpowiedz Link
maryjka60 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 09:00 We Wro też wieje, może mi lepszy humor przywieje bo od wczoraj mnie nosi złość. Miłego dnia dziewczyny Odpowiedz Link
a090707 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 09:16 Borowka sto lat dla synka ! Wlasnie mi przypomnialas, ze moj siostrzeniec ma dzis 2 urodzinki :) U nas tez mokro, snieg splywa bardzo szybko. Druga kawa i zabieram sie do ogarniecia domu. Odpowiedz Link
kamamama2 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 09:17 Guciowa, to jakieś szaleństwo :), ale sympatyczne kończę kawkę, zakupy zrobione dzieci w placówkach, plany na dziś miłe spotkania towarzyskie+wystawa w CSW a potem może jakieś ciasto z dzieciakami ukręcę :) to wszystko dlatego, że nie znoszę wiatru jak wielokrotnie pisałam i trzeba to jakoś zaklinać Odpowiedz Link
tri-mamma kawka 24.02.12, 09:21 Wpadam z szybka kawka. za oknem deszcz, zle na duszy... oby do wiosny. bedzie lepiej Odpowiedz Link
myrtille Re: kawka 24.02.12, 09:34 Ja też kawka pyszna, ciśnienie mam 80/50 i ledwo dycham:) Stresowo jakoś ostatnio, mam nadzieję że weekend będzie miły. Zaczynamy dziś od pieczenia ciasta czekoladowego z Amelasem bo mi Żabka smaka zrobiła we wtorek już:-) Odpowiedz Link
gismol77 Re: kawka 24.02.12, 09:38 zielona na ukojenie. wariactwo totalne. praca, po pracy ogarnięcie dziewczyn i wywózka do babci, potem w auto i do wro, a rano o 5 lotnisko i do wawy. za tydzień to samo. byle do 30 czerwca. wieje, leje, gówna płyną po chodnikach, ...syf. byle do wiosny Odpowiedz Link
narttu Re: kawka 24.02.12, 10:16 zaraz bedzie trzecia kawa. Probuje sie skupic na algorytmie obliczania "inteligencji" systemu przy dzwieku "stary niedzwiedz mocno spi"..leb mi peka. Im dluzej pisze tym mi wiecej zostaje... Odpowiedz Link
metanira Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 10:32 Pogoda okropna, szaro, buro, mży, ohydna chlapa. Noc jakby trochę lepsza, po kaszlu do 22.30, pobudce o 1.00, bo gorączka, wymiotach po nurofenie i założeniu czopka, Konrad jest w jakby lepszej formie niż wczoraj. I gorączki, póki co (tfu tfu) nie ma, chociaż od czopka minęło ponad 9 godzin. Kaszel też jakby rzadszy, ale bardziej mokry i nie chce się odrywać. Niemniej chcę, żeby lekarka jeszcze go dzisiaj obejrzała, niepokoi mnie to potencjalne bezobjawowe zapalenie płuc, no i te wymioty 3 noce z rzędu... A w perspektywie weekend, dla mnie pracujący. No i zupełnie nie wiem, co po niedzieli, czy brać L4 od dzisiaj (wczoraj wzięłam MD), czy dzisiaj jeszcze drugie MD, a w poniedziałek urlop jakby co... nie wiem :/ Miłego dnia, mimo mało optymistycznej aury. Odpowiedz Link
szalona_wielorybica Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 10:52 Przysiadam z szybką herbatką i kanapką. Zakupy zrobione, a za chwile jedziemy do lekarza z Jonkiem. Wirus chyba zwalczony, ale niestety teraz wdały się jakieś bakterie, z nosa leci mu zwyczajna ropa :( Ja ciągle charczę, oj, żeby tylko nie zapalenia płuc albo oskrzeli znowu. W tym miesiącu był ledwie dwa dni w przedszkolu, najpierw mrozy siarczyste, potem przytrzaśnięty drzwiami paluch, a teraz infekcja wirusowa z wysoką jak na niego gorączką. Od trzech lat luty jest dla nas jakiś pechowy. Za oknem słońce przebija się nieśmiało, od razu mam więcej energii i humor jakiś taki lepszy :)))) Odpowiedz Link
ankas4 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 11:36 No to się dosiadam! jestem po ciężkiej nocy, choć w sumie się wyspaliśmy, bo Tymka od 24 godz, dopadła jelitówka( chyba) wymiotował co 2 godz, + rozwolnienie, spałam z nim, o 6 ten koszmar się zakończył, Tymek padł, ja z nim, wyciszyłam wszystkie tele i spaliśmy do 10 rano , tyle z tego dobrego:) Dziecko wstało zdrowe!:) chce jeść i pić i... tanczyć...:) i cieszy się,że był chory ,bo nie musi iść do przedszkola...:) Nie miał się czymś przytruć więc stawiam na jelitówkę i teraz trzymajcie kciuki aby na mnie to nie przeszło! mąż wraca w niedzielę, musimy być w formie:) Tymek dziś ze mną w domu, mam zamiar zacząć ogarniać chatę! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
joasia83m Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 11:56 jak Inka, to i ja sie dosiadam właśnie z Inką i ciasteczkiem maślanym. ja dziś Wyspana, ale za to serce mi krwawi, bo mój sen kosztem oszpeconego dziecka smokiem! wczoraj listonosz przyniósł, patrzyłam na ów smok cały dzień, w końcu wieczorem przy odpadających rękach od noszenia królewny m. się poddał i podał owego smoka. Rozczarowane, przerażone spojrzenie królewny zostanie mi w pamięci do końca życia! Tak oszukiwać własne dziecko. Ktoś jeszcze ma takie uczucia i rozterki podając dziecku pierwszy raz smoka?? Jak dałam Dawidowi, to też pamiętam, że ryczałam... Ot trafiły mi się dwa mega absorbujące egzemplarze, które spać nie koniecznie lubią, ale płakać, wisieć cały dzień na cycku i być noszone- owszem. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 12:19 Joasia ale ...o co chodzi z tym smokiem , bo nie zrozumiałam...>? że źle dla dziecka ,ze dałas smoka? czy ,ze dziecko rozczarowane>? nie zrozumiałam naprawdę o co chodzi... Odpowiedz Link
joasia83m Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 12:26 hehe, czyli widac tylko ja mam takie rozterki :)) Asia, chodzi o wszystko- o to, ze ja juz nie bede niezastąpiona ze swoim cyckiem dla dziecka; o to, że ono rozczarowane, że mu jakiś sylikon do buzi wkładamy, z którego nic nie leci; do tego lęk, że przez smoka zepsuję ssanie. No ale zmęczenie moje jest już na tyle wielkie, że te rozterki idą w dal. Choć dzisiaj Weronika pluje smokiem, wiec znów noszę ją od rana... Odpowiedz Link
myrtille Joasia 24.02.12, 14:11 No ja też antysmokowa, mam przygotowane jak już nie daję rady, ale zawsze jakoś przecierpię i nie podaję. Chociaż Em zaczyna pięknie kciuka ssać, więc chyba pójdzie smoczek w ruch. Amelce dałam po ukończeniu roczku bo kciuka namiętnie ssała. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 15:36 AAA:) TO JA też Cie Kochana rozumiem, no takie to wszystko jest pokomplikowane, pamiętam jak miałam odstawić Tymka od piersi , też miałam jazdę, ze strace jakąś ważną relację! Ale pocieszę Cię i potwierdze co napisane poniżej czasami lepiej dać smoka niż aby dziecko zaczęło ssać kciuka i zaczęło wypychac sobie przez to zęby, znam dziecko z mega wystawjącymi/przesuniętymi ząbkami, i własnie jest to spowodowane ssaniem paluszka a nie smoka, a smok jest elastyczny i przez to lepszy dla dziecka! Przytulam , no takie dylematy są zawsze najbardziej trujące dla nas matek! Odpowiedz Link
uczula Re: Inka piątkowa- zapraszam! 24.02.12, 13:17 ptaki cwierkaja wiec pewnie wiosna :) my konczymy siedzenie w domu, w poniedzialek do pracy / przedszkola. ech skonczyla sie laba... Odpowiedz Link