Dodaj do ulubionych

Kawa, herbata

13.07.12, 09:19
oraz buntownicza (a bo wszyscy naokoło są idealni chyba: nie krzyczą, ćwiczą jogę, mówią mowa wiązaną, jedzą bio i domestosa tylko w tv widzieli- nie, przepraszam, nie mają też tv ;p) buła z szynką. ;)

Nareszcie chłodniej, 15 stopni teraz- o, tak to ja mogę funkcjonować.
Za chwilę korepetycje (jak fajnie, że są dzieci, które i w wakacje się uczą, tralalala), a potem się zobaczy.

Miłego!
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Kawa, herbata 13.07.12, 09:27
      Czuję się wywołana, więc witam się znad jogi i bio granoli ;)).
      Dziś będzie improwizacja, bo miało być inaczej i miało być szwędanie, ale leje, nie to, że mnie to dziwi, bo pada od miesiąca, ale miałam lekką nadzieję na coś innego ;)
    • aurinko Re: Kawa, herbata 13.07.12, 09:35
      Ja już z drugą kawą, bo oczy na zapałkach mam :( Maciek dziś ma 3 dzień ospy, przechodzi ją masakrycznie. Na buzi ma tyle krost co Majka miała na całym ciele. Plecy to jedna wielka rana :( Całą noc płakał, a ja go gładziłam przez piżamę, żadne leki na swędzenie nie pomagają. Mam nadzieję, że po dzisiejszym dniu pójdzie już z górki. Szkoda, że nie zdążyłam go zaszczepić echh :(
      • zurawina100 Re: Kawa, herbata 13.07.12, 09:47
        Witam się i ja z 2 kawką i od 6 w pracy:) I bez dzieci w domu.

Lucy, zaskoczyłaś mnie:) Bo Ty taka eko jesteś, te piorące kasztany, farby roślinne do włosów ;)
        • lucy_cu Re: Kawa, herbata 13.07.12, 10:02
          Orzechy, Zurawinko. :))) I farby- tak, bo się boję wyłysieć.
          I w ogóle jem zdrowo i porządnie. I z boku patrząc- pewnie, że nie jestem plastikowa i fastfoodowa.
          Ale nie dorabiam ideologii do tego, co robię. Robię- bo lubię. Albo- bo tak i już.
          A spora część świata wokół mnie oszalała, znajomi realni, netowi. Same ideały i jedyni_słuszni. Grr.

Uciekam, bo moja najfajniejsza uczennica przyszła. :)
          • aga_junior Re: Kawa, herbata 13.07.12, 11:08
            Ja czuję się też przywołana więc zasiadam z meliską bo coś serce mnie kłuję.
            O 13.00 odbieram Andżelę z terapii, pakuję rzeczy do samochodu i wyruszam. Będę przez dwa dni (dla równowagi) pić, palić i przeklinać :D
            • lucy_cu Re: Kawa, herbata 13.07.12, 11:12
              :DDD Szkoda, że wakacje- bo by się tu z pół setki ludzi poczuło wywołanych pewnie. ;PPP
              • lilka.k Re: Kawa, herbata 13.07.12, 11:25
                Lucy my Cię próbujemy naśladować ale nieudolnie ;-)
                • zurawina100 Re: Kawa, herbata 13.07.12, 11:37
                  No ja bym chciała być bardziej eko (poza segregowaniem śmieci i oszczędzaniem wody ), ale mi nie wychodzi:(
                  • aga_junior Re: Kawa, herbata 13.07.12, 11:43
                    a ja sobie bez domestosa życia nie wyobrażam ;-)
                    • lucy_cu Re: Kawa, herbata 13.07.12, 12:09
                      Aga- uff. :D :D :D
                      Lilka, ależ tak, no jasne, jest się tym guru. :D
                      Żurawinko- myślę, że normalny człowiek wcale nie jest bardzo na bakier z tym eko, serio. Nie rozwalasz butelek po lesie ani nie fajczysz plastików w grillu na balkonie, nie? No właśnie. A takich co to robią jest multum. (z tym grillem to na poważnie- ostatnio czytałam, że ludzie tak robią
                    • myrtille Re: Kawa, herbata 13.07.12, 12:11
                      Maseczka firmy Alva bodajże tak poparzyła mi twarz jakbym się wrzątkiem polała:) Eko, eko była. Podziękowałam kosmetykom eko bo dla mojej wrażliwie skóry coś nie bardzo.
                      Choć nadal namiętnie kochamy z Amelką tonik lavera aloes:))
                      I eko gorzką czekoladę.
                      Mniam.
                      Ale orzechy piorące leżą, nie mogę się przełamać. Ale czytałam że dobre są do ogrodu. Używałaś Luc?
                      Może w końcu te marchewki mi urosną
                      A tak w ogóle to szybkie dzień dobry, w eurobiznes gramy, a ja przestoje w grze robię.
                      • smolineczka Re: Kawa, herbata 13.07.12, 12:40
                        a ja siedzę w pracy :-( której nie lubię :-( poza tym, tak mi żal weekend zaczynać od nie wiadomo której godziny, zamiast porządnie: od piątku z samego rana, kiedy ci, co mają możliwości lepsze od moich, pakują do jeepów walizki z szortami, t-shirtami, kąpielówkami, japonkami, wskakują tam wraz z bachorami i jadą w siną dal porozbijać się luksusowymi jachtami w jasno-niebieskich przezroczystych wodach...
                        zazdroszczę im, nie jestem idealna :/
    • zalasso Re: Kawa, herbata 13.07.12, 13:00
      hahahaha, ale klimaty na forum :D ja nie czuję się wywołana, choć eko- wsiowa jestem, ale na ideologię brak mi czasu, tyle w ogródku roboty, jak się herbicydami i nawozami nie podsypie :D

A serio to właśnie wróciłam z urzędu, gdzie po 2,5h oczekiwania w kolejce z dwójką dzieci udało mi się złożyć... wniosek o wydanie nowego karteluszka dokumentującego rejestrację pojazdu, a teraz za około miesiąc muszę pójść odebrać owy dokument.

Miłego dnia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka