Dodaj do ulubionych

peeling do pięt

15.07.12, 17:38
Możecie jakiś polecić?
Od lat ścinam zrogowaciały naskórek z pięt, kiedyś po takim zabiegu miałam spokój na dłuższy czas, ale teraz nawet tuż po zabiegu mam chropowate i suche pięty, nie znoszę tego uczucia. Nawilżam specjalnymi preparatami do stóp, ale niewiele to daje, a stopy ślizgają mi się w butach, czego nie cierpię.
Obserwuj wątek
    • moni_30 Re: peeling do pięt 15.07.12, 17:55
      Polecam peeling Bielenda (z serii kosmetyków profesjonalnych):

sklep.cosmobelle.pl/pl/p/Peeling-kremowy-do-stop-500-ml/688
      i jakikolwiek krem z 30% mocznikiem (można dostać w aptece)

u mnie działa super...
      • badowimo Re: peeling do pięt 15.07.12, 21:20
        ja mam od lat problem ze stopami, nawet po profesjonalnych zabiegach kosmetycznych. Pewnego razu zamiast frezarka zrobila mi piety taka tarka
        allegro.pl/profesjonalna-tarka-do-stop-60-100-peggy-sage-i2445734804.html
        trzesz na sucho, od tego czasu, bodaj od 4 lat ratuje sie tylko nia, polecilam ja juz pewnie z 20 osobom i nie ma ani jednej zawiedzonej. Z tym, ze ja nie zamawiam w necie tylko kupuje oryginalna w douglas, tez kosztuje ok 36 zl. Ja scieram srednio 1x w tyg, tylko jeszcze raz wazna rzecz na sucho. Potem zwyklym kremem do stop, nie koniecznie z najwyzszej polki i jest git.
        polecam i pozdrawiam
        • moni_30 Badowimo 16.07.12, 09:33
          Mam też taką tarkę, ale używałam jej zawsze na mokro. Do głowy mi nie przyszło, że można na sucho ;-)
          Ale za Twoją radą zrobiłam i muszę przyznać, że efekt jest super!
          • badowimo Re: Badowimo 16.07.12, 12:07
            ciesze sie:) ja tez bym sie nie domyslila gdyby nie kosmetyczka:)
        • fassollka Re: peeling do pięt 18.07.12, 11:10
          peeling na sucho odmienił moje życie! :-)

Zawsze dbałam o stopy i nie miałam z nimi większych problemów, ale muszę, że sposób z peelingem na sucho jest absolutnie rewelacyjny. Kupiłam jakąś taką zwykła tarkę za 9zł, na próbę, po "zabiegu" posmarowałam moim stałym kremem regeneracyjnym z Lirene i moje stopy są jak dupka niemowlaka :-)

Poooleeecam!
    • magdulka26 Re: peeling do pięt 16.07.12, 22:28
      Robiąc to ma mokro problem się powieksza,ja też mam taka tarke i dodatkowo Scholl do piet.stopy mam jak moje dzieci :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka