Dodaj do ulubionych

Epoka Lodowcowa 4 - polecacie?

18.07.12, 16:52
Szukam czegoś na wspólny wypad z chłopakami, polecacie Epokę (w razie niepogody)?
Obserwuj wątek
    • cui Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 18.07.12, 17:23
      Polecamy - szczególnie na wypad z Chłopakami ;)
      Jeśli chodzi o moich - nie wiem który z nich oglądał film z większym zainteresowaniem... ;)
      • zurawina100 Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 18.07.12, 19:10
        Polecam, Młodszej film bardzo się podobał.
        • asia-ch Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 18.07.12, 23:37
          Ja tez polecam. :-)
          • lilka.k Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 19.07.12, 08:27
            Moi też byli i bardzo im się podobało. Nawet jak opowiadali to się nieźle chichrali :)
            • emma_me Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 19.07.12, 08:42
              Byłam z chłopcami, super. Naprawdę dobrze się bawiłam, chłopcy również.
    • olcia.kaktus 2D czy 3D? 19.07.12, 09:25
      To ja się podłączam pod pytanie, bo ten film będzie jednym z prezentów urodzinowych. Tylko nie wiem czy 5-cio latka nadaje się na wersję 3D?
      • smolineczka Re: 2D czy 3D? 19.07.12, 09:48
        pamiętasz dyskusję na forum dotyczącą Avataru? (filmu, który raczej dużo zyskuje w wersji 3D, bo taka jest jego "uroda": cały pomysł został stworzony dla tej właśnie technologii) - są takie filmy, a są "normalne", które, według mnie, lepiej się ogląda w 2D, obojetnie czy się jest dzieckiem, czy dorosłym
        natomiast jeśli chodzi o możliwości naszych 5-cio latków, to pewnie się trochę różnią. moja córka bez problemów oglądała w kinie Szreka w 3D już kilka lat temu. z tym, że Marysia jest wyjątkowo "filmowa" - połyka bajki czy to w kinie, czy to w TV ;-)
        • lilka.k Re: 2D czy 3D? 19.07.12, 10:33
          Moi na 3D chodzą od dawna, wiec u nas nie było takiego dylematu w ogole. Dają radę :)
      • bobimax Re: 2D czy 3D? 19.07.12, 09:50
        My bylismy na 2D, bo jak poszlismy na inny w 3D to Nela ściągała te okulary. Poza tym my jakoś wolimy oglądać w 2D.
        • emma_me Re: 2D czy 3D? 19.07.12, 12:39
          ja właściwie przez przypadek poszłam na 3D i moi panowie niestety cały czas zdejmowali okulary - także obejrzeli film z lekka rozmazany :D:D:D
    • ewlinp Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 20.07.12, 12:36
      ja co do 3D mam tylko jedno zdanie - za wcześnie.
      warto przeczytać np.:
      www.tvp.pl/wiedza/aktualnosci/obrazy-3d-sa-zagrozeniem-dla-dzieci-ostrzegaja-naukowcy-i-nintendo/5460906
      • lilka.k Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 20.07.12, 12:41
        Łe, no ale tutaj mowa o konsolach do gier i o tym, że dzieciaki pewnie grają kilka godzin dziennie na tym.
        Kino raz w miesiącu nie jest na pewno zbyt groźne, więc bym tak nie przesedzała :)
        • ewlinp Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 22.07.12, 10:09
          to tylko pierwszy z brzegu tego typu artykuł co do szkodliwości obrazu 3d dla małych oczu, moje oczy sie strasznie męczą po godzinie ogladania to co dopiero u takiego szkraba,
          ja mysle że jeszcze za wcześnie ale każdy robi jak uważa.
    • olcia.kaktus Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 27.07.12, 17:38
      Byłyśmy dziś z młodą na Epoce w 3D. oto moje wnioski:
      - film super, i dzieci i dorośli się dobrze na tym ubawią
      - dostosowany do wieku 5 lat, szczególnie, że młoda ogląda na Disney Junior bajkę :"Jake i piraci", więc motyw piracki był jej znany
      - 5-cio latka nie miała żadnych problemów z usiedzeniem przez cały seans, zero marudzenia, po krótkiej instrukcji z mojej strony wiedziała, że mówimy tylko szeptem itp.
      - 3D jest ok, szczególnie w CinemaCity, gdzie okulary są dostosowane do małych główek i oczu. Ani zaczerwienienia ani innych problemów nie stwierdziłyśmy po seansie.
      - wszystkie dzieci w kinie były super grzeczne i nie było żadnych scen z "rozwydrzonymi bachorami", bo takich w ogóle nie stwierdzono :)
      • alcea3 Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 27.07.12, 18:34
        olcia.kaktus napisała:

> - wszystkie dzieci w kinie były super grzeczne i nie było żadnych scen z "rozwy
        > drzonymi bachorami", bo takich w ogóle nie stwierdzono :)

Na taki seans zapraszam do Wrocławia :D

Potwierdzam film fajny :).
        • uczula Re: Epoka Lodowcowa 4 - polecacie? 28.07.12, 08:46
          tez bylismy i tez sie podobal
          Ale na 2d bo michal ciagle sciaga okulary
          w kinie tez spokoj :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka