joasia83m 22.12.12, 12:01 W obok obiecałaś linka z przepisami wigilijnymi, podzielisz sie?? Na starym lapku miałam zakładkę z takim blogiem, teraz nie moge znaleźć, a w tamtym roku na tym bazowałam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankas4 Re: ankas 23.12.12, 02:34 Kochane wybaczcie swietowalamurodziny,teraz weszlam z tableta,ale jutro z rana wam wkleje linki,tzn dzis z rana czyli w niedzielę:-) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: ankas 23.12.12, 12:25 Aneks milczy, a ja odgrzebalam nasz przepis na barszcz:) moze komuś sie przyda. 1kg buraków 2 marchewki Pietruszką, seler, kawałek pora, średnia cebula 0.5 kg jabłek Garść majeranku Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Główka czosnku 2 łyżki octu i 2 łyżki cukru Warzywa i jabłka kroimy na kawałki, zalewamy 3 litrami wody, dodajemy przyprawy, czosnek, cukier i ocet i gotujemy ok. 2 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce, a następnego dnia odcedzamy i doprawiamy wg gustu. Ja dodaje jeszcze zakwas buraczany, ale nie jest to konieczne. No i całość podgrzewamy, ale już nie zagotowujemy. Odpowiedz Link