Dodaj do ulubionych

Picie wody

22.03.13, 13:51
W moim domu woda idzie litrami :) moje dzieci razem z M. nie maja problemu z jej piciem ale ja już tak :-/
Nie wychowałam się w nawyku picia wody tylko herbaty. Herbaty pije różne, prawie każde oprócz czerwonych. mimo to ostatnia grypa plus problemy zdrowotne doprowadziły do tego, że jestem odwodniona :(
Piję stanowczo za mało a wody to już prawie w ogóle, po prostu jej nie lubię :(
Czas chyba się zmusić, wypiłam dziś jedną szklankę i jak pomyślę, że powinnam dorzucić jeszcze 7 to mi słabo :(

Jesteście w stanie wypić 6-10 szkl. wody dziennie?
Obserwuj wątek
    • porzeczka_mocna Re: Picie wody 22.03.13, 14:31
      Nie, nie jestem w stanie :). A mogłaby byc z cytrynką? Albo sokiem malinowym?
      • effka_81 Re: Picie wody 22.03.13, 14:34
        Ja wypijam 3-4 szklanki wody, Oliwka 2szkl, M ze 3 szkl wypije no i młody też popija ale niedużo ;)
        Oprócz tego pijemy jeszcze herbaty owocowe, zielone, rumianek.
        • myrtille Re: Picie wody 22.03.13, 15:30
          Ja w domu rodzinnym pijałam herbatę, też nie miałam nawyku picia wody. Ale szalenie lubię wodę, co nie znaczy że wypijam jej 2 litry dziennie, bo piję też 2 kawy, białą herbatę, czasem zieloną, czasem sok świeżo wyciskany.
          Może spróbuj z cytryną?
          • lilka.k Re: Picie wody 22.03.13, 15:47
            Ja mam aplikacje na ajfona, która mi przypomina o piciu wody, bo inaczej czesto zapominam ;)
            Lubię wodę i nie mam problemu z piciem jej, ale ostatnio jak tak ciagle zimno, to wole herbaty. My nie słodzimy herbat, wiec nie mam wyrzutów jak wypije zamiast wody. Lubię zielona, czerwona i biała. Ostatnio z lipy duzo pijemy. Czarnej tylko nie piję.
            • zurawina100 Re: Picie wody 22.03.13, 20:23
              Tak, piję dużo, lubię, czasem tylko w pracy potrafię wypić 1,5 l.
              • anula_82 Re: Picie wody 22.03.13, 20:55
                Ja lubię bardzo pić wodę, o dziwo, mój Lipciak pije samą wodę, nie znosi soków itepe... potrafi wypić około litra dziennie.
                Aga - pij na zdrowie!! :))
    • klarysa007 Re: Picie wody 22.03.13, 22:34
      Stanowczo za mało piję :/ Chłopaki pija mnóstwo wody, a Marta niestety średnio na jeża i to najlepiej sok. Nie wiem jak sie zmobilizować do nawadniania :/
      • smolineczka Re: Picie wody 23.03.13, 06:35
        piłam dużo, kiedy byłam dzieckiem, aż moja mama się bała, że mam cukrzycę (jej mama w wieku 50 lat zmarła na cukrzycę, a, podobno, pragnienie może być objawem tej choroby)... czasy się trochę zmieniły, teraz boimy się toksyn i wiemy, że woda wyprowadza je z organizmu, więc ja, z kolei, przyzwyczajam swoją córkę do picia wody, ale Marysia pije nie dużo, za to, na szczęście, smakuje jej (najbardziej "Cisowianka" i "Żywiec")
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka