m_k8
03.06.13, 09:30
Dziewczyny potrzebuję pomocy. Depcze mi po piętach remont. Niby nie duży, cyklinowanie, trochę tynkowania, malowanie i wymiana listew. Wiem co mi się podoba, ale mam problem z ogarnięciem całości. Salon mam otwarty z kuchnią i ta narzuca pewną kolorystykę która musi jakoś łagodnie łączyć się z częścią telewizyjną. Granicę tej przestrzeni będzie stanowił stół. Wraz z malowaniem marzy mi się imitacja kamienia na ścianie. I zaczynają się schody. Na której ścianie? Nie mam za grosz widzenia przestrzennego. Nie umiem sobie "wyobrazić" jak dane krzesła z tym konkretnym stołem będą wyglądały na ścianie takiej czy innej. Buuuu.
Znacie jakieś programy gdzie mogę wrzucić fotę i zmieniać na niej aranżacje?
A może wrocławianki znają jakiegoś architekta wnętrz co to nie policzy sobie mojej wypłaty za konsultację? Nie mam pojęcia ile taka usługa kosztuje.
I złotej rączki co mogłaby ten remont zrobić też szukam.
I parkieciarza.
I stolarza.
Ech, a W. mówi że chce mieć dom. W życiu! Never, ever!
M.
Ps. I dziwi się W. że ja odpoczywać nie umiem. No jak? Siedzę na kanapie i już się zastanawiam jaki kolor ściany byłby najlepszy, jak zaaranżować przestrzeń. I że trzeba pranie zrobić, i obiad ugotować. I że Hany buty są brudne.
Chciałabym być mężczyzną w takich sytuacjach.
Ja chcę pudełko nicości!