Dodaj do ulubionych

Worek/fotel sako- porady mile widziane:)

28.09.13, 21:27
Potrzebuję porady miłe Panie od użytkowniczek w.w worków.
Chcę kupić dzieciakom...żeby mi oddały fotel jak graję w weekendy na x-boxie lub bajki oglądają;)
No i zaczęłam poszukiwania...od Allegro i wiadome wybór duży.
Skupiam się na tych min 250-300 litrów by na dłużej wystarczyły i aby mamusia z tatusiem zasiąść też mogli;)
Raczej worek niż fotel czy jakiś inny kształt. Worek, na oko bardziej "ukłądalny" mam rację?
No i materiał raczej skóra ale jaka? klasyczna, ekoskóra czy jednak materiał?
Link poniżej...do wyboru do koloru...i dlatego pytam, bo pewnie macie te cuda..i powiecie coś mądrego...na co uwagę zwrócić przy zakupie?

allegro.pl/fotel-sako-xxl-gratis-pufy-worek-xl-pufa-xxxl-i3558587735.html
Dziękuję za wszelkie rady:)
Pozdrawiam serdecznie i sobotnio z kanapy:)
Obserwuj wątek
    • myrtille Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 29.09.13, 09:00
      Mamy od 2 lat, lubimy. Już przydałoby się uzupełnienie. Poszperam i poszukam namiar na sklep gdzie kupowaliśmy, można wybrać z przeróżnych materiałów.
    • domatorka.amatorka Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 29.09.13, 14:06
      mam od tego sprzedawcy /choć ta ich modelka z deczka mnie odstraszała/, kształt piłki nożnej, z jakiejś ekoskóry:) w weekend trwa wieczna walka o sako, bo każdy lubi na nim polegiwać :D
      • zabka11 Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 29.09.13, 16:23
        sklep.fatty.pl/c/pl/66/2/1/0/long/fatty+2xl.html
        Dostałam takiego linka od Asi...znacie ten sklep i jego wyroby?
        Nie mogę się zdecydować czy kupić XL czy 2XL;0)
        • badowimo Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 29.09.13, 17:11
          też zwróciłam uwagę na tę modelkę:))))

fajne te wory...
          mnie wielkością i pewnie mega wygodą urzekł ten:
          allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-gratis-pufy-worek-xxxl-pufa-xxl-i3552973881.html
          moi rodzice mieli kiedys takie fotele, że człowiek mógł oprzeć wszystko wraz z szyją i głową, a przy okazji plecy były proste.
          Na tych linkowanych przez Was głowa wisi wolno, nie odpoczywa i dlatego ja bym tego wora nie brała:)

Można gdzieś w realy takich dosiąść:)? na próbę??

ps. trochę miejsca zajmują, kurcze
        • marigold222 Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 30.09.13, 10:55
          ja mam ich fatty XXL od 5 lat- w pokryciu z szenili, czy jak to sie tam pisze, bardzo miły, dzieci wykorzystują na masę sposobów, troche nieustawny bo duży. Raz juz odsypywaliśmy kulek, ze 3 razy prałam pokrycie- z tym jest luz, bo jest na suwak, zdejmuje sie i pierze w pralce. Po kilku latach i praniach w jednym miejscu ujął sie szew w pokryciu i jest wystrzępiony
          • zabka11 Re: marigold222 01.10.13, 21:35
            Ja już wybrałam...XL dla Jaśka i XXL dla Gosi. Tyle że jeszcze nad materiałem myślę.
            Czy ty masz tak to zrobione że wypełnienie jest w osobnym worku a pokrycie na to nakładasz? i ściągasz do prania tylko? bo mailowo dopytaywałam się Pani z Fatty. pl ale ona mi odpisała że ten wkłąd (kulki) nie jest łatwo usunąć...tzn sugerowała mi że jest tylko jedno obicie.
            Wspominałam, ze na Allegro są właśnie takie z osobnym pokryciem na wkłąd i na to obicie...ale albo ona mnie nie zrozumiała, alb takich jak Ty masz już nie ma. Bo na stronie też nie mogę doczytać się tej informacji. Zadzwonię tam i dowiem się szczegółw.
            Dzięki za info.
            Pozdrawiam
            • marigold222 Re: marigold222 02.10.13, 09:46
              Dokładnie tak mam- kulki są w worku z takiej jakby włókniny- zapinanej na suwak, wiec można dosypać. A ten włókninowy worek jest w pokrowcu z tkaniny, który można zdjąć i prać. jest to dość praktyczne- choć nie wiem jakim sposobem przy zdejmowaniu pokrowca zawsze kila kulek i tak mi gdzieś wyfrunie.
              • myrtille Re: marigold222 02.10.13, 12:53
                Ja mam kulki luzem wsypane, nie ma możliwości wyprać worka.
                Dlatego "dezynfekuje" go na inne sposoby:)
                • maadga Myrtille 03.10.13, 11:41
                  Jak dezynfekujesz swój worek. Też mam luzem kulki wsypane i zastanawiam się jak to wyczyścić.
        • maadga Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 03.10.13, 11:15
          sklep.fatty.pl/p/pl/122/fatty+sumo+mikrofaza.html mamy ten w kolorze szarej mikrofazy.
          fajnie się siedzi, leży dwoje dzieci może swobodnie leżeć przed tv . Kurzy się teraz chyba bym wybrała skórę. Niestety wygląda nieestetyczni gdy leży na ziemi nieużywany.
          • zabka11 Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 04.10.13, 16:14
            Fajny ten sako sumo, też na niego patrzyłam, tylko za duży do mojego salonu;)
            Już zdecydowałam. Biorę model XL I 2XL z ekoskóry. Łatwiej czyścić.
            Dziekuje Wam za odpowiedzi:)
            Ania
    • olcia.kaktus Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 29.09.13, 18:40
      Mamy dokładnie z tej firmy kupione na allegro razem z podnóżkami. Bardzo wygodne, fajne, ze skory ekologicznej. Młoda uwielbia skakać na nie "na bombę". Dobrze "układalne".
      • zabka11 Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 20.10.13, 12:41
        Kupiłam 2 szt z firmy Fatty (XL i 2XL) poleconą przez mirtyle i to był dobry wybór.
        Są porządnie wykonane, nie śmierdzą i spełniają zamierzoną funkcję w 100%:) Eko skóra bardzo dobrej jakości.
        Czekałam dokładnie tydzień od momentu zamówienia i przelania należności. Jest też bardzo dobry kontakt ze sprzedającym...brzmi to trochę jak pozytywny komentarz wystawiany na Allegro, nie?;)
        Dzieciaki mają radochę, i na czym siedzieć, a najbardziej w nich lubię fakt że są mobilne, i można je łatwo przenieść tam gdzie są potrzebne. A że są lekkie to Jasiek nawet je przenosi:)
        Reasumując...dokonałam dobrego wyboru i mogę je Wam z czystym sumieniem polecić:)
        Pozdrawiam i dziękuję Wam za pomoc w realizacji zakupu;)
        • andzia84 Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 21.10.13, 12:42
          też mamy fatty i bardzo lubimy, wczoraj go czyściłam właśnie :) mam go juz kilka lat i niedawno uzupełniałam kulkami nowymi
        • clio_yaga Re: Worek/fotel sako- porady mile widziane:) 17.11.13, 18:20
          Witaj, odnalazłam Twój wątek w wyszukiwarce.
          Możesz napisać jak się sprawdza to siedzisko? Interesuje mnie to większe, mam córkę w wieku Twojej. Czy Twoja dużo z niego korzysta, jest wygodne? Poczytałam cały wątek, ale ponieważ również planuję zakup w tym sklepie interesuje mnie opinia osoby użytkującej. Będę wdzięczna za odpowiedź.
          • lucy_cu Clio- offtop zupełny ;) 17.11.13, 22:06
            Uwielbiam Twoją sygnaturkę. :)))))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka