Dodaj do ulubionych

Olej lniany

13.11.13, 11:15
Od 2 miesiecy stosuje/testuje olej lniany.
Pierwsza lyzke pije zaraz po obudzeniu na czczo. Olej dodaje do jogurtu i salatek.
W tym tygodniu odkrylam ze:
Moja skora przestala byc sucha, zmeczona i zrogowaciala (np. na lokciach).
Zginela mi czesc zmarszczek moze nie tyle zginela co wyrownala sie;)))
Po obudzeniu nie jestem otumaniona to znaczy nie kreci mi sie w glowie.
Moje wlosy przestaly wypadac w ilosciach ktorych widok byl masakryczy. Wlosy nabraly blasku.
Ogolnie jestem zaskoczona! Mile:
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: Olej lniany 13.11.13, 11:19
      super! Polecam również- ja dodaję dzieciom do owsianki,sałatek,do zup,z orzechami i białym serem :)
      • myrtille Re: Olej lniany 13.11.13, 12:13
        A ja kupiłam i tyle stał, że aż się przeterminował:)
    • lilka.k Re: Olej lniany 13.11.13, 12:46
      ja też uwielbiam wszelkie oleje i olejki. Nie uzywam nic prawie do twarzy z kosmetykow sklepowych, tylko ostatnio smaruje twarz olejkiem z dzikiej róży. Cudny jest i swietnie sie wchlania jakby ktos mial opory.
      Do ciała i do jedzenia lubię też olej szafranowy ( z krokosza bawarskiego), rewelacja. zaden krem mi takiego komfortu nie daje. a ponoć jedzony odchudza i pomaga w przyroście mięsni ;)
      zamiast oleju lnianego jemy codziennie zmielone siemię lniane ale olej też muszę kupić.
    • lucy_cu Re: Olej lniany 13.11.13, 13:24
      Olej lniany mamy codziennie rano do kaszy. :) I do innych potraw też dodaję. Uwaga, szybko dosyć się psuje, przy małym spożyciu nie inwestujcie w dużą butelkę.
    • ridibunda Re: Olej lniany 13.11.13, 13:50
      Ja daję dzieciom rano łychę zamiast tranu - krzywią się, ale i tak twierdzą, że od tranu dużo lepsze.
    • smolineczka Re: Olej lniany 13.11.13, 14:17
      mnie olej lniany po prostu smakuje, najlepszy do surówek
      natomiast siemię lniane sprawdza się jako środek leczniczy: kisiel świetnie pomaga przy kaszlu i bólach żołądka
      • zurawina100 Re: Olej lniany 13.11.13, 16:25
        Ja uwielbiam olej lniany dodawać do poznańskiej potrawy czyli pyry z gzikiem. Świetnie smakuje w tym wydaniu.
        • aga_junior Re: Olej lniany 15.11.13, 19:26
          dziewczyny a taki olej lniany z bazarku w ćwiarteczce też dobry? czy musi być jakis specjalny, a i jeszcze jedno pytanie, dlaczego na czczo ?
          • mimi_mm Aga 15.11.13, 22:51
            ja kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia. jest drozszy ale mam pewnosc ze jest ok.
    • ailama Re: Olej lniany 15.11.13, 21:01
      Witam,
      Mam pytanie i to dość zawiłe.
      Czy to prawda, że w celach leczniczych olej lniany spożywa się na surowo, a siemię lniane zmielone tylko i wyłącznie "na gorąco", natomiast siemię lniane w ziarnach, można jeść na surowo i na "gorąco"?
    • azi81 Re: Olej lniany 19.11.13, 23:58
      hm....
      Chyba czas wybrać się na zakupy olejowe.
      Sylwia zaciekawiłaś mnie tym olejkiem różanym do twarzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka