Dodaj do ulubionych

kindle kto ma? opinii szukam

27.02.14, 12:26
dojrzałam do zakupu :) i szukam opinii :) myślałam o tym najzwyklejszym, ale bez reklam. Jak się wam sprawuje, gdzie kupowałyście, polecacie?
Obserwuj wątek
    • lee_a Re: kindle kto ma? opinii szukam 27.02.14, 20:34
      mam, kocham, uwielbiam! Mówię to ja - wielbicielka książek papierowych, myśląca kiedyś, że nie może żyć bez zapachu książek. Odkąd posiadam Kindelka czytam więcej niż wcześniej i więcej na książki wydaję. Jak czytam książkę papierową to wkurzam się, że trzeba używać do niech obydwu rąk a strony próbuję przekładać naciskając na brzeg kartki. Mam Kindle Classic, wygrany w konkursie. Gdybym teraz miała kupować to na pewno wzięłabym wersję Paperwhite. Tu masz kopalnię wiedzy: swiatczytnikow.pl/
    • aurinko Re: kindle kto ma? opinii szukam 28.02.14, 07:55
      Mamy paperwhite bez reklam, kupiony w merlinie, używany prawie bez przerwy, działa idealnie. To była jedna z najlepszych inwestycji :)
      • olus-ia80 Re: kindle kto ma? opinii szukam 28.02.14, 15:22
        Mam kocham , ja mam kindle touch już 1,5 roku sprawuje się idealnie ściagnełam sobie calibre i wszystko jest idealnie
    • curly2 Re: kindle kto ma? opinii szukam 03.03.14, 08:30
      ja marzę... na razie z braku kasy TYLKo marzę :)
      ale już od baaardzo wielu znajomych - nawet tych początkowo bardzo sceptycznych - słyszę same dobre opinie :)
      ostatnio troche analizowałam i widziałam, że jest też kilka innych z paperwhite i troszkę tańszych... ciekawa jestem jak one się sprawują w rzeczywistości.
    • zabka11 Re: Kindle paperwhite? 30.09.14, 21:35
      allegro.pl/kindle-paperwhite-2-4gb-12mc-y-gw-wys-pl24h-ebooki-i4637090843.html
      Witajcie
      było kilka wątków, odgrzebuje stary by nie powielać.
      Chcę kupić Gosi na urodziny w tym tygodniu. To " czytaczka" jakich mało...z tomiskami do szkoły chodzi by na przerwach czytać, a plecak i tak już mega ciężki.
      Wybrałam ten z linka...będzie rodzinna zrzutka i kupimy;')
      Czy któraś go posiada? z autopsji mi powie czy jest godny zakupu?
      Z góry dzięki za odpowiedzi:)
      • aurinko Re: Kindle paperwhite? 30.09.14, 22:21
        Aniu, śmiało kupujcie. Tzn sprzedawcę i cenę sami musicie ocenić, ale sam czytnik jest bardzo ok :-) my mamy taki ale wcześniejszą wersję, wygodny, nic nie nawala, bateria bardzo długo trzyma, jest ciągle w użyciu, podświetlanie jest regulowane, doskonale się czyta zarówno w ciemności jak i w słońcu, wielkość czcionki też regulowana. Kupcie od razu etui. My oboje uznaliśmy zgodnie, że to najlepiej wydane pieniądze w kategorii gadżety elektroniczne :-)
        • metanira Re: Kindle paperwhite? 01.10.14, 08:05
          Ja wprawdzie nie mam kindla, tylko sony, ale też uważam, że to najlepiej wydane pieniądze i najlepszy prezent, jaki sobie zrobiłam :) Ja gadżeciarą nie jestem, z gadżetów elektronicznych mam tylko smartfona i właśnie czytnik, za zebrane prezentowe urodzinowe pieniądze w zeszłym roku kupiłam go sobie i ani przez sekundę nie żałowałam. A też myślałam, że bez zapachu książek i dotyku papieru żyć nie będę mogła ;)
          • zurawina100 Re: Kindle paperwhite? 01.10.14, 08:51
            Ja dostałam od męża na urodziny właśnie paperwhite'a i zgubiłam go!! Po prostu zostawiałam na ławce w parku:( Gdy wróciłam po godzinie już go nie było. Nacieszyłam się nim miesiąc.
      • maadga Re: Kindle paperwhite? 01.10.14, 09:09
        Zabka moj Kuba sobie zażyczył na urodziny, ale tak się zastanawiam bo szukałam książek dla niego i jakoś słabo. Masz jakiś pomysł skąd brać książki dla młodzieży?
        Co Gosia czyta jakie książki lubi?
        • badowimo Re: Kindle paperwhite? 01.10.14, 22:14
          polecam publio.pl
          to księgarnia internetowa, gdzie praktycznie codziennie można zapolować na knigę w dobrej cenie
          Też mam kindla i też go kocham, teraz przynajmniej więcej czytam bo dźwigać nie muszę, nie nudzę się w komunikacji miejskiej:)
    • justyszda Re: kindle kto ma? opinii szukam 01.10.14, 20:13
      Też dostałam od męża na urodziny. Super, choć jednak chyba wolę papier :) Mam Paperwhite bez reklam, jedno mnie wkurza- jak niechcący dotknę ekran w nieodpowiednim miejscu- gubi mi sie strona i potem nie mogę znaleźć, gdzie skończyłam- klikam i jakby się zapętlało. Ale poza tym ok- polecam (fajne, że można czytać w nocy i nie zapalać lampki :) M. kupował na allegro, ale nie wiem, u kogo. Jak chcesz, sprawdzę i podam.
      • monikaj21 Re: kindle kto ma? opinii szukam 02.10.14, 09:20
        Ja też wolę chyba stary mojego męża (bez dotykowego ekranu), niż nowy, śliczny, dotykowy, który dostałam ostatnio. Generalnie doceniam zalety kindla (wygodnie się czyta w komunikacji miejskiej, zajmuje mało miejsca w torebce), ale i tak wolę czytać książki papierowe.
        • kamamama2 Re: kindle kto ma? opinii szukam 02.10.14, 09:37
          miałam pożyczonego kindla. Doceniam zalety, lekkość, biblioteka całą się zmieści, no ale ...nie umiem. Przeczytane na kindlu książki przelatują mi przez głowę, jak wiadomości w internecie, niewiele z nich zostaje. Kiedyś jak jeszcze sprawdzałam prace studentom, albo sama pisałam, też musiałam wydrukować, żeby całość objąć, analizować itp.
          Może za stara jestem. I lubię książkę jako przedmiot.
          • badowimo Re: kindle kto ma? opinii szukam 02.10.14, 20:32
            dzisiaj jest sporo pozycji, m.in dla młodzieży na publio.pl ( 45% tańsze książki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka