Dodaj do ulubionych

Środa. Herbatki?

03.09.14, 10:27
Stres, stres, stres.
Znowu, jak to we wrześniu, zdobywanie klientów.
A plan zajęć dzieci, tzn Terechy, taki, że naprawdę nie wiem, kiedy będę pracować.
Ja Wasze wdrażanie się w szkołę?

Lecę.
Miłego, SPOKOJNEGO i zdrowego dnia!
Obserwuj wątek
    • burdziaa Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 10:49
      chętnie,mam cynamonowe bułeczki do tego- zmykam malować chwile kolezanka mi wzięła Leosia na godzine,płakał nie chciał isc ale wizja poszukiwania ślimaków wygrała. Julek w szkole jak to brzmi! Cieszy się,wczoraj prawie ostatni wyszedł az mi go szkoda było ale nie wyglądał na zmartwionego,ciekawe jak będzie potem. Miłego i zdrowia Kochane
      • klarysa007 Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 10:55
        Młoda dziś na 12 :/ więc kończę robić obiad żeby zjadła przed wyjściem. A jak wyjdzie to zrobię jej w szafkach remanent :D
        Miłego dnia!
    • yvonne79 Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 11:29
      Wdrażam się pomału. Emi w miarę ok. Ma nową wychowawczynię, jest zadowolona. Zresztą ona to chyba w każdych warunkach sobie poradzi. Plan lekcji ma średni. Ma system zmianowy i ma zajęcia nawet do 16:30, więc trochę słabo.
      Bliźniaczki w przedszkolu, ale tam też trochę zmian. Jednej z nich zmieniono wszystkie panie i bidulka ma teraz awersję do przedszkola. Codziennie ktoś inny ma z nimi zajęcia, bo grupa nie ma jeszcze stałej pani. Na zebraniu zrobię dym.
      • metanira Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 12:29
        > Jednej z nich zmieniono wszystkie panie i bidulka ma teraz awersję do przedszkola. <
        Ale jak to, to bliźniaczki nie są razem w grupie???

U nas wszystko po staremu, czyli dobrze jest :) Konrad ma lekcje codziennie od 8.00, wczoraj i dzisiaj do 12.30, plan podają z dnia na dzień, stałego jeszcze nie ma i wątpię, żeby był od przyszłego tygodnia. Dziadkowie odbierają Konrada ze szkoły, a ja od nich po 15.00. Judo w poniedziałki, środy i piątki o 18.00 (albo o 17.00, jeśli nie wytrzyma w starszej grupie ;) ). We wtorek zebranie, ciekawe czy będzie ktoś chętny być skarbnikiem w Trójce ;) Ja mogę być dalej, teraz, kiedy już wszystkich znam i wszystko ogarniam to pestka ;) Trochę się obawiam religii, są zmiany, dwie katechetki-zakonnice odeszły, nasza miała fajne podejście do dzieci, przyszła inna zakonnica i ksiądz. A Konrad w tym roku szkolnym do komunii pójdzie i bardzo się boję, żeby przymus chodzenia do kościoła (w tygodniu, na te wszystkie majowe, czerwcowe, drogi krzyżowe i inne dodatkowe) nie zrujnował nam życia rodzinnego ;)

Kończę południową kawkę i wracam do pracy. Miłego popołudnia :)
        • yvonne79 Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 13:35
          > Ale jak to, to bliźniaczki nie są razem w grupie???
          Nie są. Taką decyzję podjęliśmy, a przedszkole się dostosowało.
          • maadga Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 15:20
            Yvonne słyszałam że to dobrze tak zrobić jak ty bo dzieci bliźniaki ciągle rywalizują i to da im chwilkę oddechu, od porównywania :D Znajoma pedagog swoje bliźniaczki rozdzieliła po tym jak uczyła właśnie taką parkę w jednej klasie.
            • aga_junior Re: Środa. Herbatki? 03.09.14, 18:35
              Kawę piję, choć w sumie ciśnienia nie powinnam już podnosić. Szkoła robi to każdego dnia.
              Wątek dzisiejszy:
              Pan od nauki jęz. angielskiego nie będzie uczył z książek, które były w wykazie i które oczywiście zakupiłam za 100 zł. Zażyczył sobie inne!!!! I to nie jest nauczyciel nowy, uczył w poprzedniej klasie i mógł dzieciom powiedzieć, żeby nie KUPOWAĆ!!!! książek z wykazu.

no to miłego wieczoru życzę :)
              • zalasso Re: Środa. Herbatki? 04.09.14, 10:21
                Aga, jeżeli były w wykazie, to te obowiązują. Nie można zmieniać w ciągu roku szkolnego, ani cyklu nawet. Idź z tym do dyrekcji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka