Dodaj do ulubionych

czwartkowe ponure napoje

19.02.15, 10:11
Może nie powinnyście pić dzisiaj ze mną kawy.
Albo ja powinnam napić się czegoś mocniejszego.
Ale niestety jestem w pracy. Po południu też nie da rady, bo na 18.00 muszę zawieźć Konrada na lakowanie szóstek. Więc może wieczorem, jeśli nie zapomnę, jak zwykle w natłoku rzeczy do zrobienia albo nie padnę na pysk, też jak zazwyczaj :/
Dzień jest szarobury, zimny i mokry. Całkiem jak mój nastrój dzisiaj :(
Wypić drugą kawę? Pierwsza bardzo mi smakowała...
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: czwartkowe ponure napoje 19.02.15, 10:46
      Machnij sobie druga :)
      Raz sie zyje. :)
      Kawy nie lubie za bardzo- dotrzymam Ci towarzystwa z kubkiem naparu z czystka. :)
      Po trzech tygodniach smarkolenia (nas jest duzo, wiec jak jeden konczyl, to drugi zaczynal) mielismy pare dni przerwy, po czym zaczynamy na nowo. Napoje wszystkich tym czystkiem, on ladnie zabija wirusy, heh.
      milego! i zdrowka! ludzie tak choruja, ze szok- w Krk dwa szpitale dzieciece pelne, nie przyjmuja.
    • katx1 Re: czwartkowe ponure napoje 19.02.15, 10:46
      Hej Edyta u mnie też kiepsko, nawet pierwszy raz od niepamiętnych czasów herbatę piję, wygląda na to że wszystko zrobię byleby nie zabrać się za tą pracę, jak jej dziś nie skończę i nie wyślę promotorce to się znienawidzę i całkiem stracę szacunek do siebie :( Kolejny dzień do pracy nie poszłam żeby pisać, ech ta bezsilność.
      • aga_junior Re: czwartkowe ponure napoje 19.02.15, 11:56
        Lucy ja często ten czystek pijam. Na początku strasznie mi było słabo po takiej herbatce ale teraz jest ok.
        Wszyscy chorzy dookoła. Mój tata przeszedł poważne zapalenie płuc.
        • a090707 Re: czwartkowe ponure napoje 19.02.15, 12:15
          Piję trzecią kawę- ja uwielbiam :) czystka też nieomieszkamy spróbować bo mó?j młody chętnie pije ziółka. U nas zabić się można- wszędzie lód.
          Właśnie dostałam info od chrześnicy- biorę ślub 10 kwietnia, aaaaa- kasa na prezent, ubrania ( nie cierpię się wystroić :) i dojazd bo daleko trochę- jak ja to ogarnę ?
          • zurawina100 Re: czwartkowe ponure napoje 19.02.15, 14:13
            Ja też piję czystek, codziennie wieczorem, na poprawę cery, ale efektów nie widzę za bardzo.
            • lucy_cu Żurawina 19.02.15, 16:15
              Żurawinko, mój lekarz mówił, że żeby zobaczyć efekty działania czystka, trzeba go pić 3x3. Czyli 3 razy dziennie przez co najmniej 3 miesiące. Po takim czasie, jeżeli generalnie masz dobrą dietę, organizm będzie ładnie oczyszczony z nadmiaru dziadostwa i niefajnych lokatorów. I będzie to widać po skórze oczywiście. Czystek nie działa od razu, ale za to wielotorowo. Doraźnie to przy przeziębieniu, owszem.
              • ridibunda Re: Żurawina 19.02.15, 16:47
                Co to jest ten czystek???
                • lucy_cu Re: Żurawina 19.02.15, 17:29
                  A takie ziele:
                  www.dobreziola.com/2014/06/wszystkie-zastosowania-czystka.html
                  Ja je popijam antyboreliozowo :)
                  • zurawina100 Re: Żurawina 19.02.15, 20:10
                    No tak, ja piję miesiąc, ale raz dziennie, 3 x to kawę piję, bo uwielbiam ( i pewnie też dlatego moja cera wygląda jak wygląda)
                  • ridibunda Re: Żurawina 19.02.15, 20:39
                    Hmmm, wygląda fajnie. Jakie to jest w smaku? Dzieci mogą pić? Zaintrygowałyście mnie, nie znałam czegoś takiego.
                    • aurinko Re: Żurawina 19.02.15, 21:42
                      Smak jest nieco gorzkawy, ja się przyzwyczaiłam, mój czterolatek chętnie pije odrobinę posłodzone miodem, lipcowa nie tknie ale ona pije tylko wodę i sok jabłkowy.
                      • lucy_cu Re: Żurawina 19.02.15, 22:00
                        Aurinko, a dużo masz łodyg w swoim? Bo ja kupuję taki z samych kwiatków i w ogóle nie jest gorzki. Dla mnie jest taki łagodnie miodowo- trawiasty. Chociaż to może też kwestia indywidualnego smaku...
                        • aurinko Re: Żurawina 20.02.15, 08:07
                          A wiesz, Lucy, że nie pomyślałam o tym? Kupuję taki:
                          allegro.pl/czystek-suszony-cistus-incanus-susz-0-5kg-500g-i4893898323.html
                          ale z tego co widzę, to mogą się łodygi trafiać, teraz jak będę kupować to poszukam z samych kwiatów.
                          ale czystek i tak jest pyszny w porównaniu do ostropestu :)))
                          • lucy_cu Re: Żurawina 20.02.15, 08:48
                            No. Ostropest jest zdecydowanie i konkretnie gorzki. :) Ale Ci powiem, jak z oregano pomieszać to nawet wchodzi, z kaszą czy czymsik. ;)
                            • zurawina100 Re: Żurawina 20.02.15, 09:27
                              Lucy, a masz może linka do tych kwiatów na allegro, bo ja chyba mam łodygi.
            • aurinko Re: czwartkowe ponure napoje 19.02.15, 21:51
              Ja piję od ok 4 mcy 3-4 razy dziennie po pół szklanki, miałam przerwę świąteczno-noworoczną przez 2 tyg, ale jakiejś dużej różnicy nie zauważyłam, cera mi się pogorszyła, ale przeziębienia przechodzę lżej. Najmłodszy odkąd pije czystek praktycznie prawiewcale nie choruje ale może to zbieg okoliczności. Ja dodatkowo odstawiłam kupne słodycze, jedyne słodkie to kawałek domowego ciasta raz w tygodniu, odstawiłam alkohol, pszenne pieczywo, smażone potrawy, ale póki co żadnych pozytywów nie widzę ;-)
              • alcea3 Re: czwartkowe ponure napoje 20.02.15, 08:05
                U Nas też czystem, staram sie zaparzać czajniczek pod wieczór i pijemy :)
                Najważniejsze by był cięty. MI smakuje ma dość delikatny smak, Malwa też pija.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka