Dodaj do ulubionych

Gdzie będą spały Wasze dzieci??

01.02.07, 12:32
Czy po urodzeniu będą spały z Wami, czy może też w swoich pokoikach (te które
je będą posiadać). Jak planujecie rozwiązać tą kwestię. U nas na razie dziecię
będzie spało z nami w sypialni, a potem, we własnym pokoju, ale to dopiero za
dwa lata, jak chałupe wybudują :)
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 12:38
      U nas chyba będzie łóżeczko w naszej sypialni, bo grugą sypialnię dwa lata temu
      zajęła córeczka - od pierwszego dnia po powrocie ze szpitala spała we własnym
      pokoiku sama, a my u siebie. Taka jest dzielna! (jej mama też byłą dzielna, bo
      po kilka razy w nocy urządzała sobie wycieczki do pokoju malucha, teraz już nie
      będę miała tyle samozaparcia, biorę nawet pod uwagę to że maluch będzie
      posypiał w naszym łóżku, co się przy starszej prawie nie zdarzało :)
      • andzia84 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 12:57
        na początku łóżeczko będzie u nas w sypialni, potem dziecko przenieise się do
        oddzielnego pokoju, ale to wtedy jak zacznie przesypiać całe noce
        • sylpal13 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 13:01
          Na poczatku w sypialni ze mną, mąż w drugim pokoju, wstaje bardzo wcześnie i
          dojeżdża 2 godz do pracy, więc dla naszego i własnego dobra musi się wysypiać.
          A potem będzie spać u siebie w pokoiku, jak będzie w nocy lepiej spać.
          • mareszka Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 15:17
            Bardzo przepraszam za prywatę; Sylpal sprawdź pocztę plizz
    • ab_78 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 13:57
      u nas pierwsze kilka miesiecy w naszej sypialni w kolysce, mimo ze bedzie tez
      gotowy pokoj niemowlaka w ktorym bedzie sobie ono urzedowac w dzien, ale z
      wygody i lenistwa nie bede latala z pokoju do pokoju w nocy, a pozniej juz
      przeniesiemy ja/go do swojego pokoju do lozeczka na tzw. 'stale'. taki mam plan
      na dzien dzisiejszy.
      • blanka0 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 14:52
        moje dziecko tez bedzie musialo zaczekac az sie wybudujemy :-)
    • asia19813 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 15:22
      moje też hi hi hi
    • delfina7 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 15:40
      Na początku napewno z nami w łóżku . Tak jest wygodnie dla karmiącej , zmęczonej mamy. Mateusz spał ze mną tak do 7 miesiąca , bo był cycoholikiem.Potem do łóżeczka go przeprowadziłam i po 3 miesiącach wróciłam do sypialni i śpię z mężem. A wstawać i tak trzeba , bo budzi się jeszcze dwa razy w nocy.
    • aurinko Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 15:48
      Mam nadzieję, że w naszym łóżku :-)))
      Niemowlęce łóżeczko będzie stało obok na pewno przez pierwszych
      kilka/kilkanaście miesięcy, ale bardziej do dziennego spania, niż nocnego.
      Póki co na wynajętym Mała nie będzie miała osobnego pokoju, narazie swój kącik
      będzie miała w dużym pokoju, miejsca jest full powierzchniowo tylko pokoi mało.
    • azbestowestringi Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 16:29
      bedzie miec swoj koszyczek stojacy kolo naszego materaca. jak bedzie plakac to
      do nas do lozka. tak przez pierwsze 3-4 miesiace. potem won do swojego wyra a
      potem okolo 7-8 miesiecy - w zaleznosci gdzie bedziemy mieszkac - albo do
      pokoju wiewiory albo do swojego
    • e-millie Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 19:29
      pierwsze miesiace w naszej sypialni w swoim lozeczku, potem najpozniej od
      szostego miesiaca w pokoju swoim lub wspolnym ze starsza siostra - tutaj jeszcze
      nasze plany nie sa sprecyzowane. w naszym lozku pewnie czasami wyladuje, ale
      sporadycznie ;) mam przynajmniej taka nadzieje!
      e-millie
    • mynia0 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 19:39
      z nami przez jakieś 3 miesiące,a potem w łóżeczku w naszej sypialni. ten system
      świetnie się sprawdził przy starszej córce.
      • ania_f1 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 20:43
        Z nami w sypialni w swoim łóżeczku - czasem na pewno też z nami w łóżku,
        zobaczymy jak to będzie. Tylko najpierw musimy wyprowadzic z sypialni 2,5
        letniego synka. Ale to dopiero jak się przeprowadzimy do większego mieszkanka,
        może za miesiąc się uda. Bo na razie to nie bardzo jest gdzie go wyprowadzic:-(
    • mamahani2 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 01.02.07, 21:44
      Będzie spało z nami w sypialni, ale w swoim łóżeczku pewnie około 6 miesięcy,
      potem wyprowadzka do pokoiku, w którym teraz urzęduje nasza córcia (chyba nie
      będą się tłukły od małego...???).
    • ja-goda1 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 02.02.07, 10:28
      U nas tak jak u mamyhani, na początku u nas w sypialni, we własnym łózeczku,
      potem wyprowadzka do pokoju starszego brata, który juz się domaga piętrowego
      łóżeczka.

Pozdrawiam, Aga
      • falka32 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 03.02.07, 18:41
        Na pewno z nami w łóżku. Jego koszyk będzie rezydował w pokoju dziennym, żeby
        był pod ręką w ciągu dnia. Jak będzie spał normalnie całą noc, to do łóżeczka w
        naszej sypialni. A do osobnego pokoju to nie wiem kiedy. Aktualny
        15-miesięczniak nadal spi w swoim łóżeczku w naszej sypialni, bo wstaje w nocy,
        a jedyna opcja wyprowadzenia go, to na inne piętro niż my - więc poczekamy, aż
        będzie większy. Pewnie skończy się tym, że będziemy jeszcze długo spać w
        sypialni z dwójką tatałajstwa, ale na razie mi to specjalnie nie przeszkadza.
        Taka kwoka się zrobiłam, że czuję się pewniej mając w nocy wszystkich na oku
        :))) Do celów seksualnych mamy sprezentowany przez znajomych bardzo ładny
        parawan :DDDDD
        • azbestowestringi falka 03.02.07, 18:54
          o takim gadzecie do celow seksulanych jak parawan to jeszcze nie
          slyszalam ;pppppp

ale ja z tych cnotliwych od zgaszonego swiatla i rajstop ;p
          • falka32 Re: falka 06.02.07, 20:36
            O widzisz, Azbestowa, zgaszonego światła też używam :)
            Ale nie wiem, jak użyć rajstop?
            • aurinko Re: falka 06.02.07, 20:47
              falka32 napisała:

> Ale nie wiem, jak użyć rajstop?

Do związania rąk ;-)
              • azbestowestringi nie!!!! 06.02.07, 21:13
                nie, nie...
                to z tego kawalu

przychodzi dziad z baba do lekarza i mowi, ze jak odbywa stosunek z zona to jej
                sie podkurczaja stopy. lekarz poprosil o demonstracje, po wszystkim mowi:
                nastepnym razem prosze zdjac zonie rajstopy ;p
    • joannakw Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 05.02.07, 23:51
      A ja stoję najpierw przed gorszym zadaniem, muszę najpierw jednego lokatora z
      łóżka wyprowadzić. Kacper najpierw spał w łóżeczku, zawzięcie odkładany po
      karmieniu, później wrócił do nas, później po przeprowadzce poszedł znowu do
      swojego łóżeczka, ale czasem lądował u nas, jak otrzymał swój pokoik to juz
      spał u siebie do jakiejś tam choroby i znowu razem, teraz nie chce wórcić do
      siebie bo twierdzi że łożeczko jest za małe i ma rację bo ma obiecany tapczan
      ale do tego brak zacięcia rodziców. Wiec teraz nie obiecuję już sobie niczego,
      czy maleństwo będzie spało osobno czy z nami, czas pokaże. Wiem że to juz
      dziwne czteroletnie dziecko w sypialni rodziców ale jestem za miękka, a mały za
      badzo pieszczoch i przytulaszczek :-P
      ---
      • azbestowestringi Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 06.02.07, 08:42
        to kupcie sobie wieksze lozko i sie wszyscy pomiescicie :D
      • falka32 Re: Gdzie będą spały Wasze dzieci?? 06.02.07, 20:43
        No własnie, materac na całą podłogę i wszyscy sie zmieszczą :)
        Ciesz się, że ci rano do łóżka do kompletu nie przychodzi do kompletu czasami
        kościsty 13-latek z za długimi nogami i rękami "się psitulić". :PPPPPP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka