ingapol 20.03.07, 13:59 skończyły mi się pomysły na obiad pomóżcie :) co Wy robicie ??? dziś ? najczęściej ?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silvii Re: co na obiad ??? 20.03.07, 14:03 z braku pomysłów... wybraliśmy się dzisiaj na obiad do mojej babci... :) zupka jarzynowa, kluski kładzione, kotleciki i gotowana kapustka... mniami! :))) Odpowiedz Link
blanka0 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 14:03 dzis szaszłyki drobiowe+ ogórkowa, jutro ruskie a potem sama nie wiem najczesciej robie na grilu elektrycznym jakis kawał miecha i ziemniaczki z piekarnika, szybko i mojemu mezowi nigdy sie nie nudzi Odpowiedz Link
sylpal13 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 14:17 Ja dzisiaj ziemniaczki z wody, pieczarki w sosie jogurtowym, jajko sadzone i mizeria. może kiepsko to wszystko pasuje, ale mam jakieś takie dziwne potrzeby. Odpowiedz Link
magda7717 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 14:19 a ja dzis Panga z mizeria ;-)i pomidorki z mozzarella osttanio zajadam sie jak dzika Odpowiedz Link
asia19813 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 15:04 u nas gołąbki teściowa zrobiła, mojej mamy lepsze ups... Odpowiedz Link
anula_82 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 15:40 U nas dzisiaj gulasz z szynki wieprzowej, taki prawdziwy do tego kasza jęczmienna i mix fasolowy gotowany na parze. Zawsze zrobie wiecej takze obiad mam na dwa dni hihi. Odpowiedz Link
ja-goda1 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 15:46 A ja jadam w pracy, a synek w przedszkolu, więc kucharzę tylko w weekendy, ale po tych Waszych wpisach zrobiła mi się ochota szczególnie na gołabki (nawet od teściowej:D) i na ruskie, mniam... Smacznego, A. Odpowiedz Link
atenette Re: co na obiad ??? 20.03.07, 15:54 Ja zrobilam wczoraj duzy garnek lecza wiec na dzisiaj jeszcze bedzie. Wlasciwie troche te leczo urozmaicilam (te zachcianki :)) i w jego sklad wchodza: pomidory, papryka, cukinia, pieczarki, cebula, kapusta, groch i kielbasa oczywiscie. Smakuje pysznie :) A jak juz nie mam pomyslu albo czasu na nic innego to najczesciej robimy cos bardzo prostego typu: ryz z kurczakiem i warzywami, spagetti, czy ziemiaczki z miesem z grilla i surowka. Szybkie i dobre :) Odpowiedz Link
aldi32 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 16:35 Cześć! W czasie ciąży staram się jeść domowe obiady. Nie znosiłam rosołu i mielonego a teraz jem to najczęściej;) Ogólnie - mięso BE ale mielone mogę jeść w każdej wersji:) Dziś jednak mam zupę z porów a na drugie chilli con carne. Jeśli jesteście dziewczyny zainteresowane postaram się dziś dorzucićte przepisy do przepisów Blanki (jest taki osobny wątek). Pozdrawiam! P.S. Postaram się też dorzucić przepisy z "Nigella gryzie" - to co robiłąm i mi smakowało. Odpowiedz Link
aldi32 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 17:18 Wrzuciłam:) Już dwa - na zupę z porów i zapiekankęz ziemniaków. Jutro postaram się dorzucić chilli con carne. Powinno to smakować Waszym chłopakom. Mój mąż mnie obcałowuje jak mamy chilli na obiad;) Odpowiedz Link
e-millie Re: co na obiad ??? 20.03.07, 18:08 www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=76 ja ostatnio szukałam inspiracji na obiady dla córci i trafiłam tutaj, jest też kilka świetnych pomysłów dla całej rodzinki. Odpowiedz Link
pinia82 Re: co na obiad ??? 20.03.07, 20:08 Ja dzis naleśniczki z serem polane sosem bananowym (ale własnej roboty jogurt naturalny z bananem) i odrobina polewy czekoladowej (ktora zostala po sobocie:) jutro pewnie jakies mięcho - moze drób? wczoraj pomidorówka, jutro chyba jakaś rybka albo drób - i obowiązkowo surówka bo juz tęsknie:) Odpowiedz Link