niusia5 09.05.07, 19:28 dla dzieciaczków? Bo mi koleżanki radzą żeby na razie sobie odpuścić, raz że ciepło będzie, dwa że poduszka bezużyteczna, trzy że w śpiworku lepiej maluszkowi. A jeśli śpiworek to jaki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylpal13 Re: kupujecie pościel? 09.05.07, 20:04 ja na razie nie kupuje, do 6 mies dziecko nie powinno spać na poduszce, więc szkoda żeby poszewka od kołderki się sprała, na początku będe korzystać z rożka Odpowiedz Link
aga_n20 Re: kupujecie pościel? 09.05.07, 20:52 Krzyś tak samo jak i Michał będzie spał w śpiworku lepszej rzeczy chyba nie ma dziecko się nie rozkopuje i może swobodnie wierzgać nóżkami i nic nie krępuje mu ruchów a ja mogę spać spokojnie że nie zmarznie. Michał urodził się w styczniu więc miał śpiworek grubszy a dla Krzysia który się urodzi latem kupiłam śpiworek cienszy. tak więc kołdra i poduszka jak narazie nie będzie potrzebna Odpowiedz Link
asia19813 Re: kupujecie pościel? 09.05.07, 21:55 www.allegro.pl/item192755263_lonty_matex_welurowy_spiworek_do_spania_nowosc_.html mam pytanie czy dziecu przykrywać kocykiem rączki, czy jest potrzeba, może to dziwne, ale wydaje mi się że w samym kaftaniku wystające rączki to troche chłodno ... Odpowiedz Link
aurinko Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 07:37 Nie kupuję pościeli, ani narazie poduszki i kołderki, kupię dopiero na przyszłą zimę, jak Mała będzie miała półtora roku. Na początku przez 2-3 mce będzie spała w rożku (ew. w kocyku zapinanym jak rożek/becik), później w śpiworku, a na bardzo zimne dni dodatkowo kocyk powleczony w poszewkę. Mam bardzo ciepłe mieszkanie, dlatego śpiworki mam bez rękawków (na zimę mam pajacyki z długim rękawem z ciepłej, miękkiej frotty). Ochraniacze dokupię później. Odpowiedz Link
mamaza Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 08:39 U mnie rożek odpada.Zosia po takim spaniu w rożku miała problemy z bioderkami. Na początek będzie sama kołderka , bo maluch nie jest jeszcze ruchliwy i się nie rozkopie.Jak podrośnie śpiworek. Odpowiedz Link
zabka1233 Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 08:53 Ja mam kolderke po starszym synku takze mam zamiar jej uzywac jest cienka w sam raz na lato Odpowiedz Link
babajagaa Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 09:23 www.allegro.pl/item193142374_lonty_kocyk_rozek_okrycie_wielofukcyjne_3w1_hit.html Ja znalazlam cos takiego,tylko ciekawe jak to sie sprawdzi w praktyce,moze ktoras z was miala z czyms takim stycznosc? Odpowiedz Link
lilianak1 Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 09:39 Ja na razie nie kupuję kołderki, bo wydaje mi się, że w zupełności wystarczy cienki kocyk. Kupiłam poduszeczkę klin allegro.pl/item192490677_efik1_najlepsza_poduszka_dla_niemowlat_zdrowy_se n.html , ale nie mam do niej przekonania, bo wydaje mi się dość wysoka, a przecież nawet te normalne w kompletach są płaskie i cienkie. Komplet pościeli to jest akurat taka rzecz którą można kupić i wyprać w przeciągu doby, więc jeśli poczuję potrzebę to go kupię. Rożka osobiście nie polecam. Mój pierwszy synek rozkopywał się z niego a ja miałam wrażenie że jest mu strasznie nie wygodnie takiemu ściśniętemu, poza tym czy latem nie będzie na rożek za ciepło? Odpowiedz Link
lilianak1 Re: link do poduszki klin się źle wkleił 10.05.07, 09:42 allegro.pl/item192490677_efik1_najlepsza_poduszka_dla_niemowlat_zdrowy_sen.html Odpowiedz Link
aurinko rożek i zapinany kocyk 10.05.07, 11:30 Co do rożka, to używałam przy pierwszym dziecku i była to najwygodniejsza rzecz, jaką posiadałam dla niego do spania (oczywiście w pierwszych miesiącach). Nie miał ani problemów z bioderkami, ani nie był przegrzany (są rożki z różnych materiałów, cienkie na lato, grubsze na zimę). Jeszcze co do bioderek, kiedyś panowała opinia, że dziecko musi być szeroko pieluchowane, aby miało zdrowe bioderka, od kilku lat, na podstawie badań, lekarze utwierdzają się w przekonaniu, że szerokie pieluchowanie jest gorsze niż założenie pieluszki jednorazowej. Babajaga, fajny ten kocyk, do którego link podałaś, ja mam podobny, tylko z przodu zapinany jest na zamek a nie na napy. Mam nadzieję, że się przyda i będzie funkcjonalny, jeśli nie, to najwyżej posłuży jako kocyk do wózka. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: babajaga 10.05.07, 12:05 Ja to mialam.Super sprawa-naprawde warto kupic. Starszakowi kupilam na bazarze taki sam jak w Smyku tylko z 10 razy tanszy. Niestety na bazarach juz takich kocykow nie widzialam i dlatego chce kupic z allegro.Cena w Smyku to ok 80-90zl. A co do poscieli to raczej kupie ale uzywac bede duzo pozniej.Teraz zalezy mi na baldachimie i ochraniaczu. Odpowiedz Link
lipcowa_mama_2007 Re: kupujecie pościel? 12.05.07, 11:03 W sumie kupiłam wypełnienie i 4-częściowy komplet pościeli, ale nie jest to konieczne. Fajnie jest mieć ochraniacz na drewniane łóżeczko i oczywiście prześcieradła, ale z pościelą się pospieszyłam. Córcia będzie spała w śpiworku. Odpowiedz Link