Dodaj do ulubionych

kupujecie pościel?

09.05.07, 19:28
dla dzieciaczków? Bo mi koleżanki radzą żeby na razie sobie odpuścić, raz że
ciepło będzie, dwa że poduszka bezużyteczna, trzy że w śpiworku lepiej
maluszkowi. A jeśli śpiworek to jaki?
Obserwuj wątek
    • sylpal13 Re: kupujecie pościel? 09.05.07, 20:04
      ja na razie nie kupuje, do 6 mies dziecko nie powinno spać na poduszce, więc
      szkoda żeby poszewka od kołderki się sprała, na początku będe korzystać z rożka
      • aga_n20 Re: kupujecie pościel? 09.05.07, 20:52
        Krzyś tak samo jak i Michał będzie spał w śpiworku lepszej rzeczy chyba nie ma
        dziecko się nie rozkopuje i może swobodnie wierzgać nóżkami i nic nie krępuje mu
        ruchów a ja mogę spać spokojnie że nie zmarznie. Michał urodził się w styczniu
        więc miał śpiworek grubszy a dla Krzysia który się urodzi latem kupiłam śpiworek
        cienszy. tak więc kołdra i poduszka jak narazie nie będzie potrzebna
    • asia19813 Re: kupujecie pościel? 09.05.07, 21:55
      www.allegro.pl/item192755263_lonty_matex_welurowy_spiworek_do_spania_nowosc_.html
      mam pytanie czy dziecu przykrywać kocykiem rączki, czy jest potrzeba, może to
      dziwne, ale wydaje mi się że w samym kaftaniku wystające rączki to troche
      chłodno ...
      • aurinko Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 07:37
        Nie kupuję pościeli, ani narazie poduszki i kołderki, kupię dopiero na przyszłą
        zimę, jak Mała będzie miała półtora roku. Na początku przez 2-3 mce będzie
        spała w rożku (ew. w kocyku zapinanym jak rożek/becik), później w śpiworku, a
        na bardzo zimne dni dodatkowo kocyk powleczony w poszewkę. Mam bardzo ciepłe
        mieszkanie, dlatego śpiworki mam bez rękawków (na zimę mam pajacyki z długim
        rękawem z ciepłej, miękkiej frotty). Ochraniacze dokupię później.
    • mamaza Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 08:39

U mnie rożek odpada.Zosia po takim spaniu w rożku miała problemy z bioderkami.
      Na początek będzie sama kołderka , bo maluch nie jest jeszcze ruchliwy i się
      nie rozkopie.Jak podrośnie śpiworek.
      • zabka1233 Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 08:53
        Ja mam kolderke po starszym synku takze mam zamiar jej uzywac jest cienka w sam
        raz na lato
        • babajagaa Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 09:23
          www.allegro.pl/item193142374_lonty_kocyk_rozek_okrycie_wielofukcyjne_3w1_hit.html
          Ja znalazlam cos takiego,tylko ciekawe jak to sie sprawdzi w praktyce,moze
          ktoras z was miala z czyms takim stycznosc?
          • lilianak1 Re: kupujecie pościel? 10.05.07, 09:39
            Ja na razie nie kupuję kołderki, bo wydaje mi się, że w zupełności wystarczy
            cienki kocyk. Kupiłam poduszeczkę klin
            allegro.pl/item192490677_efik1_najlepsza_poduszka_dla_niemowlat_zdrowy_se
            n.html , ale nie mam do niej przekonania, bo wydaje mi się dość wysoka, a
            przecież nawet te normalne w kompletach są płaskie i cienkie. Komplet pościeli
            to jest akurat taka rzecz którą można kupić i wyprać w przeciągu doby, więc
            jeśli poczuję potrzebę to go kupię.
            Rożka osobiście nie polecam. Mój pierwszy synek rozkopywał się z niego a ja
            miałam wrażenie że jest mu strasznie nie wygodnie takiemu ściśniętemu, poza tym
            czy latem nie będzie na rożek za ciepło?
            • lilianak1 Re: link do poduszki klin się źle wkleił 10.05.07, 09:42
              allegro.pl/item192490677_efik1_najlepsza_poduszka_dla_niemowlat_zdrowy_sen.html
              • aurinko rożek i zapinany kocyk 10.05.07, 11:30
                Co do rożka, to używałam przy pierwszym dziecku i była to najwygodniejsza
                rzecz, jaką posiadałam dla niego do spania (oczywiście w pierwszych
                miesiącach). Nie miał ani problemów z bioderkami, ani nie był przegrzany (są
                rożki z różnych materiałów, cienkie na lato, grubsze na zimę). Jeszcze co do
                bioderek, kiedyś panowała opinia, że dziecko musi być szeroko pieluchowane, aby
                miało zdrowe bioderka, od kilku lat, na podstawie badań, lekarze utwierdzają
                się w przekonaniu, że szerokie pieluchowanie jest gorsze niż założenie
                pieluszki jednorazowej.
                Babajaga, fajny ten kocyk, do którego link podałaś, ja mam podobny, tylko z
                przodu zapinany jest na zamek a nie na napy. Mam nadzieję, że się przyda i
                będzie funkcjonalny, jeśli nie, to najwyżej posłuży jako kocyk do wózka.
          • edzia.79 Re: babajaga 10.05.07, 12:05
            Ja to mialam.Super sprawa-naprawde warto kupic.
            Starszakowi kupilam na bazarze taki sam jak w Smyku tylko z 10 razy tanszy.
            Niestety na bazarach juz takich kocykow nie widzialam i dlatego chce kupic z allegro.Cena w Smyku to ok 80-90zl.

A co do poscieli to raczej kupie ale uzywac bede duzo pozniej.Teraz zalezy mi na baldachimie i ochraniaczu.
    • lipcowa_mama_2007 Re: kupujecie pościel? 12.05.07, 11:03
      W sumie kupiłam wypełnienie i 4-częściowy komplet pościeli, ale nie jest to
      konieczne. Fajnie jest mieć ochraniacz na drewniane łóżeczko i oczywiście
      prześcieradła, ale z pościelą się pospieszyłam. Córcia będzie spała w śpiworku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka