Dodaj do ulubionych

ja tez juz po usg -(32tc)

17.05.07, 18:31
Dziewczyny chcialam sie pochwalic ze tez juz bylam i jestem spokojniejsza.
Plec potwierdzona-bedzie dziewczynka :)
Maluszek lezy juz glowka w dol a ja taka doswiadczona ciezarowka (2 ciaza)bylam na 100% pewna ze jeszcze sie nie przekrecila.
Jest drobna i bedzie mniej wazyla niz syn (3710-waga urodzeniowa syna) bo teraz wazy dopiero 1400-pewnie jak sie urodzi to kolo 3 kg.
Robilismy 2D a i tak bylo widac jak lapie sie za uszko,rusza zrenicami i marszczy brwi ze zdziwienia.
Aa szyjka dluga i zamknieta,odpowiednia ilosc wod i lozysko tez prawidlowe.
UFFF...
Obserwuj wątek
    • sylpal13 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 17.05.07, 19:36
      Gratuluję, że wszystko ok z maleństwem, kurcze mój synuś w 29 tyg miał 1,5 kg,
      to chyba duży będzie.
      • latortura Re: ja tez juz po usg -(32tc) 17.05.07, 21:06
        moj w 31 tc 2 kg a innych tu kobiet juz ponad 2 (2200, 2400)! ;)

edzia, ciesze sie ze wszystko w porzadku ;)
        • cyrkonia11 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 17.05.07, 21:17
          Ciesze sie ze wszystko w porządku :) Malutka ta Twoja kruszynka:) Mój synuś w 32
          ważył (tydzień temu) 1874g i mamwrażenie ze to sporo bardzo :)
        • aurinko Re: ja tez juz po usg -(32tc) 17.05.07, 21:18
          Moja Mała w 32 ważyła 2100, ułożona też główką w dół, niestety w dalszym ciągu
          nie wiem jak będzie z jej serduchem :-/
          • madzia257 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 17.05.07, 21:32
            Hej Edzia moja malutka też 1400 gram w 32 tygodniu miała, po dwóch tygodniach
            bede miala kontrolę usg czy rośnie prawidłowo ale parztąc na wagi innych to
            zaczynam sie trochę stroswać...byle do poniedziałku.
    • anula_82 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 17.05.07, 22:12
      To tak jak mój synalek w 31 tc wazył 1430 g wiec tez nei za duży chłopiec chyba
      będzie. Ja wazyłam 2900 gram a mąz 3000 gr z tym ze mąż był wcześniakiem (8 m-c)
      • babajagaa Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 08:09
        Edzia to super ze dzieciatko juz glowka w dol,i ze wszystko ok.ja nadal nie
        wiem jak lezy moje bo usg mi nie zrobil bo mialam ostatnio 2razy w szpitalu i
        stwierdzil ze za czesto i zrobi mi na nastepnej wizycie w 35tyc.Moje juz wtedy
        w 29tyg wazylo 1450g i lezalo podluznie jeszcze.Powiedz mi czy czujesz ruchy w
        innych miejscach czy caly czas tak samo bo ja bez z mian-najwiecej po prawej
        gornej stronie brzucha,mniej na gorze po srodku
        • edzia.79 Re: babajaga 18.05.07, 11:39
          Ja najmocniejsze kopniaki lacznie z wystawianiem nozek czuje z prawej strony,troche w okolicach pepka i slabe po prawej dlatego myslalam ze lezy na boku.Okazala sie ze mala lezy glowa do dolu przytulona do lozyska ktore jest w tylnej scianie.Pupke i plecki ma do konca z prawej strony brzucha a nozki z lewej i tam jest troche miejsca.
          Kurcze taka chudzinka z niej-troche mnie to martwi :( Syn wazyl dobrze i urodzil sie tydzien przed terminem.
          No ale maz mi tlumaczy ze przeciez rodza sie tez i mniejsze dzieci.
          Troche to dziwne bo brzuch mam naprawde ogromny a jest prawidlowa ilosc wod wiec myslalam ze pewnie dziecko duze.
          • babajagaa Re: babajaga 18.05.07, 11:47
            No ja czuje tak samo tylko moze strony inne a jak sie wypina to zazwyczaj po
            prawej,kurcze troche mylace sa te ruchy,caly czas sie zastanawiam gdzie ma
            glowke a gdzie nogi,czy mocniej kopie nozkami czy raczkami,a czasami mam taka
            wypukla gole z prawej strony prawie z boku brzucha i wtedy to juz w ogole nie
            wiem jak lezy.
            • edzia.79 Re: babajaga 18.05.07, 11:58
              no wlasnie dlatego ja myslam ze nie lezy glowa do dolu.widocznie dzieci moga prybierac jakies pokrecony ulozenia :)
    • agatka_1979 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 08:49
      Super że wyszstko w jak najlepszym porzadku! Dziewczynki podobno ogólnie rodzą
      się mniejsze i drobniejsze...tak słyszałam ;-)
      • annullka Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 09:02
        ja tez już po, wczoraj byłam, chłopak chyba duży 1881 g, ale niestety jeszcze
        nie ułożył się główką w dół, a tak to wszytko dobrze, tak bym chciał żeby się
        zmobilizował i odwrócił
      • agatka_1979 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 09:11
        acha...a że szyjka ok to i powiedzieli na podst usg brzusznego??
        • edzia.79 Re:agatka 18.05.07, 11:41
          tak bo lekarz patrzy jak wyglada szyjka,ile ma centymetrow,czy jest w normie ,czy sie skrocila
        • babajagaa Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 11:41
          Na podstawie brzusznego sie chyba nie da,mozna przez usg dopochwowe zmierzyc
          ile ma milimetrow a twardosc sprawdza palpacyjnie i rozwarcie tez
          • edzia.79 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 11:57
            mi zawsze lekarz mierzy dluhos szyjki i wpisuje do opisu.
            Teraz napisal;linijny zarys kanalu szyjki macicy 30mm.
            Powiedzial ze szyjka jest iok i miesci sie w normie.
            Nawet na zdjeciu mam pokazany pomiar.
            • babajagaa Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 15:06
              Mi mierzyli w szpitalu dopochwowym,za pierwszxym razem mialam 31mm a 4 dni
              pozniej juz 41mm wiec wyglada na to ze z sie wydluzyla,teraz na wizycie mialam
              tylko badanie palpacyjne i niestety zmiekla.
              • katharina_29 Re: ja tez juz po usg -(32tc) 18.05.07, 20:36
                A mój synuś (29tc i 5dni) jest raczej malutki,waży 1450g.I chyba zapowiada mi
                się cesarka,bo do tej pory leżał główką w dół,a teraz jest ułożony
                pośladkowo.Lekarka się trochę zdziwiła.Zdaję sobie sprawę,że to się może
                jeszcze zmienić,ale w głębi duszy chyba nie miałabym nic przeciwko cc.Tak się
                tym przejęłam,że zapomniałam spytać co to znaczy,że szyjka jest już
                ukształtowana i jest nieznaczne rozwarcie.Lekarka mówiła tylko,żebym się nie
                przemęczała i,że mam się jak najmniej denerwować.Ale to chyba nie za dobrze w
                30tc?
                • babajagaa Re: ja tez juz po usg -(32tc) 19.05.07, 07:42
                  Moze sie jeszcze odwroci glowka w dol,moje tez wazylo 1450 w 29tyg.i tez nie
                  bylo jeszcze w odpowiedniej pozycji a teraz to nie wiem jak lezy-ciezko wyczuc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka