Dodaj do ulubionych

Monitor oddechu

21.05.07, 22:05
Zaopatrujecie sie?
www.entliczek.pl/?p0=2&p1=3&o=9&pf=0
Ja przy Gabrysi nie mialam, ale po przeczytaniu mrozacej krew w zylach
historii jednej z forumowych kolezanek ( uratowala dziecko sasiadce, ktore
wlasnie mialo bezdech) postanowilam kupic teraz.
A Wy?
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: Monitor oddechu 21.05.07, 22:44
      nie
    • ania_f1 Re: Monitor oddechu 21.05.07, 23:11
      Ja mam, kupiłam dla starszego synka właśnie po tym jak miał bezdech. Nie chcę
      pisac o szczegółach żeby do tego nie wracac. Lekarka na OIOMie gdzie leżał
      potem poleciła mi właśnie żeby kupic i całe szczęście bo chyba nie potrafiłabym
      normalnie spac
      • aurinko Re: Monitor oddechu 21.05.07, 23:33
        Ja też nie zamierzam tego kupować.
        • julka20061 już kupiłam :) 26.06.07, 13:25
    • sylpal13 Jaki kupić? 22.05.07, 08:17
      jeszcze na 100% nie jestem przekonana, ale jeśli sie zdecyduję to jakie
      polecacie? firma przybliżona cena, jak to w ogóle działa? myślałam o takim co
      ma w sobie jeszcze nianie elektroniczną, czy lepiej oddzielnie?
      • leluchow1 Re: Jaki kupić? 22.05.07, 08:34
        Ja dostałam przy mlodszym synku angelcare'a - nianie z monitorem. Powiem wam ze
        niania mi sie nie przydała. Ale poniewaz naleze do matek panikujacych w stopniu
        najwyzszym posiadanie monitora umozliwilo mi sen a nie bieganie do lozeczka i
        sprawdzanie czy Mateusz oddycha.Takze powiem tak jesli macie kase to polecam
    • agasar79 Re: Monitor oddechu 22.05.07, 09:04
      Takie urządzenie może i jest dobre, ale tylko wtedy kiedy jest naprawdę
      potrzebne np. w takich przypadkach jak pisze ania_f1.
      U zdrowych dzieci naprawdę nie ma sensu kupowanie takiego sprzętu i to dosyć
      drogiego dodam.
      Znam akurat osobiście dużo pediatrów i większość z nich nie poleca kupowania
      tego urządzenia bez wyraźnego powodu. Zresztą sama osobiście miałam często
      zawodowo do czynienia z monitorami bezdechów i ja osobiście nie kupiłabym go
      bez powodu!!!
      Już nie mówiąc o tym że bardzo często alarm się włącza jak tylko dziecko się
      poruszy, a nie jak ma bezdech, ale to już pewnie troszkę wina jakości sprzętu :)
      Nawet jakiś czas temu widziałam jak lekarz na TVN style się wypowiadał na ten
      temat i również nie polecał kupowania go bez powodu.
      To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, a i tak każda z mam zrobi to co uważa za
      najlepsze dla siebie :)
    • dyzia81 Re: Monitor oddechu 22.05.07, 10:46
      Ja mam dla Hani, używamy od urodzenia czyli prawie 10 mcy i jestem bardzo
      zadowolona. Raz nam sie wlaczyl jak mala miala 3 mce i nie sadze zeby byl to
      blad urzadzenia.
      Mam Angelcare taki z niania elektroniczna i jako ze mala od grudnia spi sama w
      pokoju to dodatkowo slysze w sypialni, w domu i ogrodzie co sie u niej dzieje :)
      Ogolnie bardzo polecam, na allegro mozna czesto dostac uzywany w dobrej cenie.

Pozdrawiam,
      Mariola i lipcowa Hania.
      • ania_f1 Re: Monitor oddechu 22.05.07, 12:55
        Ja mam Angelcare bez niani elektronicznej i u nas sprawdzał się cały czas w
        100%. Alarm włączał się tylko wtedy jak wyjęliśmy Piotrusia z łózeczka i
        zapomnieliśmy wyłączyć monitor. Na szczęście innych przypadków bezdechu już nie
        było ale i tak dzięki temu byłam spokojniejsza i mogłam normalnie spać w nocy.
        Ja osobiście wolałąbym kupić tańszy wózek bez bajerów a zaoszczędzoną kasę
        wydać właśnie na monitor oddechu. Ale to oczywiście moje zdanie a każdy zrobi
        to co będzie uważał za słuszne.
    • julka20061 Re: Monitor oddechu 22.05.07, 14:15
      już kupiłam ale wypróbuje dopiero w lipcu :)
      • blanka0 Re: Monitor oddechu 26.06.07, 09:34
        podciągam wątek

tak mysle ze chyba tez kupie, skoro mam lepiej spac
    • mamaza Re: Monitor oddechu 26.06.07, 09:48
      P
      rzy Zosi nie miałam i teraz też nie.Moje dzieci nie są w grupie ryzyka a takie
      rzeczy nie są powszechne , raczej rzadkie.
      • sylpal13 Re: Monitor oddechu 26.06.07, 10:02
        ja kupuję z nianią razem, nie będe musiała sprawdzać czy dziecko oddycha, a
        niestety należę do panikarek! zdecydowaliśmy sie na angelcare
        • zorkaa Re: Monitor oddechu 26.06.07, 15:43
          ja cały czas się zastanawiam. bo też jestem z tych co lubią sobie wkręcac różne
          bajki i wpadac niepotrzebnie w panikę. pewnie bardziej mnie by sie przydał ten
          monitor niż małemu...
    • ridibunda Re: Monitor oddechu 26.06.07, 18:32
      nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka