Dodaj do ulubionych

rajstopki?

27.05.07, 15:00
teściowa mi dziś powiedział, że lepiej ubierać dziecko w kaftanik i
rajstopki. Zdziwiłam się ja uważam, że lepiej w śpioszki, żeby nic nie
uciskało na brzuszek, wkurzyłam ise trochę, oczywiście musiałam wysłuchac
żeby dużo nie kupować, że to co mam to starczy, a ja mam kilka rzeczy, 2
kaftaniki i 4 śpioszki, body - 8 szt, ale większe. Ręce opadają, przeciez to
mało w co ja dziecko ubiorę, Mam w nosie uwagio tesiowej i innych kupię
więcej, najwyżej będą leżeć! Przeciez nie będę prać po każdej zmianie
ubranka....
Obserwuj wątek
    • agasar79 Re: rajstopki? 27.05.07, 15:57
      Pewnie że lepiej w śpioszki, mi nawet by do głowy nie przyszło ubrać takie
      maleństwo w rajstopki, co innego okazjonalnie gdybym jechała na jakąś
      uroczystość np.rodzinną, jakaś śliczna sukienka i rajstopki, ale okazjonalnie!!!
      Ja bym się zapytała na twoim miejscu dla żartów czy ona też śpi w np. grubych
      rajstopach i czy jej wygodnie :))) Albo lepiej tego nie komentować tylko
      wysłuchać i robić to co się uważa za najlepsze :)
      My u mnie w pracy nigdy nie ubierałyśmy takich maluszków w rajstopy, nieraz
      rodzice zakładali rajstopki ale takim już ponad 6 miesięcznym dzieciom, ale jak
      je zostawiali to na noc zaraz zakładałyśmy śpioszki.
      Na szczęscie moja teściowa wczoraj powiedziała i to nie pierwszy raz, że ona
      już chyba nie pamięta jak się pielęgnuje takie maleństwo i ja napewno wiem i
      dużo więcej na ten temat niż ona ze względu na zawód i na to gdzie pracuję,
      więc nic a nic mnie nie poucza :)
      Są dwie metody na teściową i nasze mamy zresztą też, pierwsza to wysłuchaj i
      powiedz co myślisz (ja zazwyczaj taką stosuję), albo wysłuchaj, nic nie mów i
      zrobisz i tak po swojemu :) Oczywiście jeżeli mówią jakieś dziwne rzeczy na
      temat ubierania, wychowania itp. bo przecież często ich rady są bardzo
      przydatne :)
      • edzia.79 Re: rajstopki? 27.05.07, 18:42
        mam kilka spioszkow ale to tylko na sam poczatek badz na noc do spania zamiast pajacykow.

Ja stawiam na rajstopki i body,nieuwazam zeby mialo cos cisnac w brzuszek,przecie gumka jest luzna.
        Zreszta tak chodzil starszak a i wsrod znajomych dawno nie widzialam 2-3 miesiecznego malucha w spioszkach.
    • musia79 Re: rajstopki? 27.05.07, 22:05
      To chyba jeszcze zależy od pogody..nie miałabym sumienie wciskać maleństwa w
      rajstopki przy temp. powyżej 13-15 st.C. Na jesieni - owszem...ale latem? w
      lipcu lub sierpniu? jeśli będzie chłodniejszy dzień to i tak tylko i wyłącznie
      bawełniane śpioszki, półśpioszki lub pajace..a przy upale body i skarpetki.
      Co do teściowej - to popieram metodę "wysłuchaj uważnie i rób swoje" :)
    • asia19813 Re: rajstopki? 28.05.07, 09:56
      dzięki, macie rację, niech sobie mówi co chce a ja i tak zrobię po swojemu
      • edzia.79 Re: rajstopki? 28.05.07, 10:00
        Asiu tesciowa trzeba na poczatku ustawic do pionu bo pozniej wejdzie ci na glowe.
        Pokaz jej gdzie jest jej miejsce niech sie nie wtraca.
        • aurinko Re: rajstopki? 28.05.07, 17:59
          Ja mam dla Małej i śioszki i rajstopki i zamierzam jej ubierać i jedno i
          drugie, w zależności od reszty "stroju" i pogody. Osobiście nie widzę niczego
          złego w rajstopkach.
          • sylpal13 Re: rajstopki? 28.05.07, 20:43
            ja nie kupuję rajstopek, mój mężuś ma złe wspomnienia, gryzły go. Mam na
            początek 4 pary śpiochów, 5 kaftaników, 4 koszulki, 8 body, dostanę jeszcze
            ciuszki od szwagierki więc na razie wiecej nie kupuję. Rób po swojemu, a
            teściowa pogadać musi będzie jej lżej, nie przejmuj się
    • dyzia81 Re: rajstopki? 29.05.07, 08:22
      podobnie jak edzia.79 popieram rajstopki+body
      moja lipcowa córcia odkąd skończyła dwa miesiące po domku chodziła tylko i
      wyłącznie w bodziaku i rajstopkach, na poczatku cienszych bawełnianych a pozna
      jesienia i zima frotkowych (polecam - genialna sprawa ! )
      wbrew temu co by sie mogło wydawac o wiele wygodniej jest dziecku do zmiany
      pieluchy zdjac rajstopki niz rozpinac pajaca. Wystarczajaco mota sie pod dupcia
      rozpiete body, jak to tego dochodzi motajacy sie jeszcze pajac....
      Za to odradzam kupno zestawow kaftanik + spiochy. Kaftanik w tamim zestawie
      zawija sie na pleckach i gniecie maluszka który bądź co bądź tylko leży. Jeśli
      już kaftaniki to w zestawie z półspioszkami, moja córcia miala w lecie takie
      www.allegro.pl/item197567968_nowe_polspiochy_bawelniane_80.html
      sa z super cieniutkiej bawełenki, dziecko sie w nich na pewno nie przegrzeje
      nawet w lecie, a gumeczka jest delikatna i nie uciska, a powoduje ze kaftanik
      sie nie podwija :)
      A w upalne dni wystarczy samo body, cieniutkie skarpeteczki i przykrycie cienka
      tetra :)
      Co do ilosci to taki maluch naprawde szybko rosnie i nie ma co szalec :) Jak
      mialam doslownie pare sztuk w roz.56 i cle szczescie bo byly za male juz od
      urodzenia ;) za to 62 starcza na dosc długo, na poczatku moze byc troszenke za
      duze ale to nie pszeszkadza :) Fajne body sa w tesco, jakosciowo to samo co
      early days a tansze, 7szt. za 39zl.

Ale sie rozpisałam :) Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie :) Korzystajcie z
      tego czasu bo to najpiekniesze chwile w zyciu :) Ja bym nie raz chciala wrocic
      do czasow ciazy i troche zazdroszcze :)

Buziaki,
      Mariola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka