02.06.07, 16:04
w związku z ofertą związana z dziećmi wybieram sie w poniedziałek do Biedronki
na zakupy. Ale chciałam Was zapytać co ze stałego asortymentu kupujecie w tym
sklepie??? Co uważacie za dobry a co za zły produkt???
Ja uwielbiam ich markizy ( za 500 g ok 4,2), dobre są biszkopty, kupuję także
zestawy galaretek, bitej śmietany, proszku do pieczenia, cukru waniliowego
Gellwe, lubię ich musztardę Rikka (czy jakoś tak)oraz herbatę mrożoną w
pudełku (chyba 2 l).
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: Biedronka 02.06.07, 17:13
      Ja tez lubie ta herbate,sok jablkowo-mietowy,buleczki maslane najtansze w wawie (takie w torebce),ser zolty salami i juz nie pamietam co jeszcze.
      Niestety Biedronke kolo mnie zamkneli i bardzo tego zaluje bo placac 30 zl mozna bylo kupic mnostwo rzecy i to naprawde dobrych nie byle czego.

Ostatnio z tych dzieciecych ciuszkow kupilam body za 7 zl i po praniu nic sie z nimi nie stalo.
      W poniedzialek tez sie wybieram po te akcesoria.
    • lilianak1 Re: Biedronka 02.06.07, 17:21
      Ja mało rzeczy kupuję w Biedronce, ale w poniedziałek wysyłam męża po wanienkę,
      płatki kosmetyczne i patyczki do uszków, akcesoria typu szczotka do włosów i
      proszki lovela. Jedna koleżanka polecała pieluchy i chusteczki Dada, ale inna
      odradzała. Myślę że to akurat zależy od wrażliwości dziecka, może kiedyś się
      zdecyduję wypróbować.
      • bubunia1 Re: Biedronka 02.06.07, 17:44
        ...ale wanienki beda dopiero od 08.06. Wlkejam link do "dzidziusiwej" gazetki ;)
        www.biedronka.pl/str/2/i/601.php
        • edzia.79 Re: Biedronka 02.06.07, 17:51
          bubunia-dzieki za strone
          oj juz widze ze sie przyczaje na wanienke,ubranka,mleczko Lovela,kocyk,szczotke do wloskow,elektryczna nianie,i ten bzyczek do alarmowania rodzicow-super dla starszaka.
          • bubunia1 Re: Biedronka 02.06.07, 17:59
            Zycze milych zakupów ;)) Ja mam watpliwosci co do wanienki bo chcialam kupic
            taką z "wkładem" jak sie kapie noworodka. Ten wklad jest plastikowy a jak
            dzidzius jest wiekszy to sie to wyjmuje i jest taka normalna wanienka. Szkoda ze
            ta z Biedronki taka nie jest ;)
            • lilianak1 Re: Biedronka 03.06.07, 07:26
              Jeżeli chodzi o tzw foczkę to myślę że bez problemu można ją dokupic w innym
              sklepie (około 15zł)lub na allegro i będzie pasowała do tej wanienki. Ja też o
              tym myślę. Dzięki za sprostowanie w sprawie daty. Pozdrawiam.
        • bubunia1 WANIENKA 09.06.07, 09:22
          No i jak dziewczyny wanienki kupione? Ja kupiłam taka jasno zieloną (ze wzglegu
          na nieznaną płec dzidziusia ;) ). I kupiłam tez proszek Lovella 1,8 kg- tańszy o
          około 4 zł niz w innych sklepach. Mimo to sam sklep mnie nie zachwycił - byłam
          tam pierwszy raz - ze wzgledu na "czystość" panująca a raczej nie-panującą w
          nim ;( Pozdrawiam ;)
          • patrice7 Re: WANIENKA 09.06.07, 10:43
            Kupiona:0 niebieska:)
    • asia19813 Re: Biedronka 02.06.07, 21:35
      ka planuję zakupic "zestaw" butelka duża, mała, smoczek + zawieszka do smoczka,
      śliniaczek i może ten kubek z jednym wzorem, różowe chyba kupę bo spodziewam
      się dziewczynki
      • zu_zaq Re: Biedronka 03.06.07, 10:56
        w szkole rodzenia nie polecano zadnych wkładów do wanienek. Kąpiel ma być dla
        dzidzi relaksem i nie powinno się stosować niczego oprócz np. pieluszki.
    • ingapol odpowiedzi na moje pytanie... 03.06.07, 12:28
      udzieliła tylko Edzia.79
      • musia79 Re: odpowiedzi na moje pytanie... 03.06.07, 13:13
        Przy pierwszym synku używałam chusteczek nawilżających do pupy, były naprawdę
        świetne, mocno nawilżone - a takie lubię najbardziej, syn dobrze je tolerował,
        nie miał uczulenia. Teraz też je czasem kupuję np. na dłuższą podróż. Pieluch
        nie używałam, nie odpowiadały mi - ale od pierwszego porodu minęło 6 lat, teraz
        widzę że są jeszcze jakieś inne..więc może spróbuję i kupię. Poza tym wyżej
        wspomniana herbatka mrożona ;)żółty ser, serek waniliowy - można zrobić udane
        zakupy, nie wszystko "się nadaje" - ale przy metodzie prób i błędów można tanio
        robić udane zakupy :))
        Jutro też się wybieram po akcesoria dla niemowląt, a 8-06 po wanienkę :)
    • asia19813 Re: Biedronka 04.06.07, 08:34
      ja kupuję wodę mineralną Polaris, czasem jakieś owoce, a mąż lubi chipsy...,
      moja teściowa dużo kupuje w biedronce.
      • edzia.79 Re: dzisiejsze zakupy. 04.06.07, 19:03
        Kupilam mily polarowy kocyk w kolorze zielonym,bo nie lubie wszystkiego rozowego u dziewczynki.
        Do tego te pajacyki be stopek tez zielone w cos tam i tylko jedne bo nie moglam sie dokopac do rozmiaru 56.
        Kupilam plyn do prania Lovela i taki bzyczek-alarm dla starszaka.

A wy co kupilyscie???
        • zabka1233 Re: dzisiejsze zakupy. 05.06.07, 09:07
          Kupilam jedno body i pajacyk bez rekawkow tylko to bylo w rozmiarze 56 ,rozmiar
          62 wydal mi sie duzy to dalam sobie spokoj
          • zabka1233 Re: dzisiejsze zakupy. 05.06.07, 09:07
            a co to za bzyczek ja nic takiego nie widzialam?
    • asia19813 Re: Biedronka 05.06.07, 09:08
      a co myślicie o butelkach i smoczkach warto kupić?
      • edzia.79 Re: zabko 05.06.07, 21:46
        ten 'bzyczek"to taki alarm;jedna czesc ma rodzic,druga dziecko i wrazie czego maluch naciska a u ciebie brzeczy.
        Taki bajer ale w sumie fajna rzecz.
    • agatka_1979 Re: Biedronka 05.06.07, 09:34
      a my wczoraj kupiliśmy kocyc za 14.99 i jest super milusi! taki ładny zielony :-
      ) mam nadzieję że po praniu się nie zmieni - czekam z praniem na słońce :-)
      • aurinko Re: Biedronka 05.06.07, 10:26
        Nigdy nie robiłam zakupów w Biedronce, ale teraz chyba się skuszę, bo wanienka
        jest w dobrej cenie a kilka dni temu zorientowałam się, że przecież nie mam
        wanienki! :-) Może jeszcze jakieś drobiazgi np. waciki czy chusteczki
        nawilżane, są takie a chusteczki u mnie idą jak woda bo używam je ja i mój
        synek.
        • ania_f1 Re: Biedronka 05.06.07, 10:50
          Moja mama kupiła wczoraj 2 body w rozmiarze 56 i 2 na 62. Nawet niezłe
          jakościowo są jak na taką cenę.
          A tak w ogóle to biedronkę mam prawie pod blokiem i czasem kupuję tam różne
          rzeczy np: makaron, chipsy, galaretki, chleb tostowy
      • edzia.79 Re: agatka 05.06.07, 21:47
        kupilam ten sam i taki sam kolor.
        sliczny prawda??
    • agasar79 Re: Biedronka 05.06.07, 11:35
      Ja narazie kupiłam różowy kocyk, pajacyka w rozmiarze 56 i 62 (zielony i
      różowy), i fioletowe śpioszki 56 :)
    • meniaaa Re: Biedronka 05.06.07, 18:33
      kupilam 2 pary body, kolory neutralne bo zielone, gatunkowo dobre i za ta cena
      5 zl oraz owleczke na poduszke tez zielona taka milutka.Biedronka ostatnio
      wogole zaskakuje mnie swoja oferta zwlaszcza jesli chodzi o artykuly dzieciece
      :-)Szkoda tylko ze tak szybko ciuszki sa przebrane i nie ma z czego wybierac..
      • f3f Re: Biedronka 05.06.07, 20:38
        to ja - a właściwie moja mama (bo koło mnie nie ma biedronki) zrobiła dla nas
        mega zakupy ;)
        patyczki do uszu, paklanki, podkłady bella, grzechotka, gryzak i 2 opakowania
        proszku Lovela (u mnie w sklepie jest o ok 8 zł droższy...)
        a 8 ma nam jeszcze zakupić wanienkę :)
        ubranek nie zamawiałam bo małych mamy dużo a większych to jeszcze nie kupuję
    • asia19813 Re: Biedronka 06.06.07, 08:37
      ja kupiłam jedne body (przez pomyłkę) i 2 sztuki body z rękawkami - rampers
      chyba tak się nazywa. Rozmiar 62, w domu zobaczyłam, że te ciuszki sa tej samej
      długości, co wczesniej zakupione body w biedronce o numerze 68. Widać rozmiar
      62 i 68 niewiele się różni od siebie ;)
    • asia19813 Re: Biedronka 06.06.07, 09:02
      ciuszki z biedronki sprzedaja na allegro, oczywiście drożej, widziałam body w 2
      pakach które wczęniej sprzedawali, no i te ostatnie ciuszki. Nie żle co?
      • meniaaa Re: Biedronka 06.06.07, 09:39
        juz ktos pomyslal zrobic na tym interes, przegiecie
        • asia19813 Re: Biedronka 06.06.07, 12:50
          tez tak uważam, wszystkie rzeczy które ta osoba sprzedaje są z biedronki, chyba
          poobserwuję czy ktos kupi coś.
          • enya81 Re: Biedronka 06.06.07, 14:16
            A ja się dzisiaj załapałam tylko na body i rampersy, bo reszta była juz wykupiona :( a i jeszcze kocyk kupiłam, dosyc milutki, tylko nie bawełniany ale myslę, że będzie spoko na upały bo jest cieniutki. Muszę następnym razem od razu w pierwszy dzień promocji jechac bo potem to juz lipa.
            • musia79 Re: Biedronka 09.06.07, 11:46
              ja kupiłam wanienkę i muszę przyznać, że jest świetna a kosztuje 19,90 - jest
              sztywna, duża i taka..."przyjemna w dotyku" ;) - ostatnią wanienkę kupowałam
              ponad 6 lat temu dla pierwszego synka i widzę dużą różnicę - oczywiście na
              korzyść wanienki z biedronki :)
              • moni_30 Re: Biedronka 09.06.07, 12:23
                A ja pierwszy raz wybrałam się do Biedronki (wcześniej nigdy tam nie zaglądałam)
                Jeśli chodzi o ofertę "ciuszkową" to już nic ciekawego nie było, wszystko
                przebrane, ale kupiłam np mleczko do prania "Lovella" za 14 zł, a wcześniej
                kupowałam go w super promocji w Tesco za ponad 17zł. Także zawsze warto
                posłuchać rad koleżanek z forum!!!!
                • aurinko Re: Biedronka 09.06.07, 12:29
                  Ja kupiłam Lovellę mleczko, wanienkę, płatki kosmetyczne. Ciuszki i kocyki
                  niebardzo mi się podobały, a dla siebie kupiłam jeszcze oliwkę i chusteczki
                  nawilżane.
    • mirinda80 Re: Biedronka 10.06.07, 14:08
      Ja ostatnio zaglądam coraz częściej do Biedronki.Są rzeczy, które można tam
      kupić za dużo mniejsze pieniądze niż w dużych marketach. Najczęściej kupuję tam
      nabiał, oliwę bo jest bardzo tania (z pierwszego tłoczenia), chusteczki w
      pudełkach - bardzo ekonomiczne - za 150 sztuk tylko mniej więcej 2,5, czasem
      dobry proszek do prania, płyn do naczyń Purr też mają tańszy, mają bardzo fajne
      i niedrogie worki na śmieci z grubszej folii i ściągaczem u góry - około 3,00.
      Generalni można coś wybrać i jest taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka