Dodaj do ulubionych

kremy z retinolem

IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 07.08.02, 22:09
Prosze o wypowiedz osoby ktore uzywaly kremu L`Oreal Line Eraser Pure Retinol
Concentrate. Ja ostatnio uzywam kremu Biotherm Retinol Re-Pulp, ale mam
probki, ktore sa juz na wykonczeniu. Stosujac ten krem na noc zauwazylam
niewiarygodna poprawe stanu mojej skory. Dodam , ze mam cere mieszana ze
strefa T plus od czasu do czasu nieznosne niespodzianki w postaci pryszcza na
srodku czola. Tak czy inaczej krem z retinolem pomaga, Moja skora jest
gladka, mniej sie blyszczy, wyrownuje ewentualne blizny, zweza pory. jednym
slowem same plusy. Jedynym minusem jest cena za 30ml. $39 na strawberrynet.
Postanowilam wiec zainwestowac w troche tanszy zamiennik czyli L'oreal.
kosztuje $15, czyli mozna przezyc. Niestety nie moge znalezc zadnych info na
temat tego kremu. Licze wiec na Was, drogie Panie.
Pozdrowienia

Bardzobym chciala sobie kupic Vichy, ale tu gdzie aktualnie mieszkam ani widu
ani slychu o Vichy.
Obserwuj wątek
    • Gość: == Re: kremy z retinolem IP: *.atlantic.net 07.08.02, 22:45
      kilka slow znajdziesz na wizazu.pl
      co prawda w europie ten krem wystepuje pod inna nazwa niz w usa, ale to jest
      na pewno ten sam odpowiednik - Effaceur Rides L’Oreal Krem na noc polecany od
      25 roku życia. Ma postać ochronnej aluminiowej tuby. Nawilża dzięki obecności
      skwalenu, gliceryny, oleju sojowego oraz wygładza dzięki obecności retinolu.
      Polecam jest on tansza wersja kremy re-surface Lancome.
      • Gość: ewcia Re: kremy z retinolem IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 07.08.02, 23:16
        Dziekuje za odpowiedz.
        Wlasnie wrocilam z apteki i po krotkim acz intensywnym przeanalizowaniu skladu
        innych kremow z retinolem uwage moja przykul krem Neutrogeny z retinolem i
        dodatkowo z kwasem salicylowym, czyli przcizmarszczkowo -przeciwtradzikowy. Nie
        wiem, czy to az nie za duzo szczescia w jednym i obawiam sie, ze moze on troche
        podraznic moja skore, ktora przy okazji jest troche wrazliwa. Wiem, ze
        Amerykanki starsznie narzekaja na Neutrogene, dlatego jestem jakos sceptycznie
        nastawiona do tego kremu. Natomiast informacja na temat tego, ze L`oreal z
        retinolem jest tansza wersja Lancom, nie ukrywam zadzialala na mnie bardzo.
        Ide wiec na Wizaz dowiedziec sie czegos wiecej.
        Pozdrowienia
        • Gość: == Re: kremy z retinolem IP: *.atlantic.net 07.08.02, 23:18
          przy okazji poczytaj sobie o kremie, ktory ja takze bardzo polecam, uzywalam
          wlasnie wersji dostepnej w usa jest tanszy od loreal a wg mnie jeszcze lepszy:
          Dla wyjaśnienia dodam, że w artykule podałam nazwę, pod którą krem ten
          występuje zagranicą „Multi-Vitamin Retinol Anti-Wrinkle Cream”, natomiast w
          Polsce jego nazwa brzmi „Multivitamin Retinol Firming Treatment Cream”.
          Niemniej jednak jest to nadal ten sam krem.
          Przyznaję, że był to jeden z moich pierwszych kremów z retinolem i myślę, że
          na pewno będę do niego często wracać. Jest on zamknięty w aluminiowej tubce,
          która chroni retinol przed rozkładem. Ma kremową konsystencję, mimo to jest
          lekki, wchłania sie szybko, nie pozostawiając lepkiej warstwy, jest
          odpowiedni także dla mieszanej cery, jednak w przypadku cery bardzo suchej,
          myślę, że po jego nałożeniu po pewnym czasie trzeba będzie zaaplikować
          dodatkowo warstwę kremu nawilżającego. Jak podaje producent podczas produkcji
          kremu zastosowano technologię micro-sponge, dzięki której aktywne składniki
          kremu działają dłużej i są chronione przed szybkim rozkładem. Krem zawiera
          oczywiście retinol, witaminę E, witaminę C w trwałej postaci estrowej, wyciąg
          z wiesiołka, rumianku, bzu czarnego, słonecznika oraz łagodzący bisabolol.
          Polecam go jako krem na noc, myślę, że mogą po niego sięgnąć już młode
          kobiety w granicach 25 roku życia, traktując go jako okresową kurację,
          częstotliwość stosowania zależy już od stanu cery. Jeśli chodzi o moje
          odczucia to były one bardzo pozytywne, zauważyłam, że dzięki niemu skóra stała
          się gładka, dla mojej mieszanej cery krem ten wystarczająco nawilżał nie było
          już potrzeby stosowania dodatkowych kremów. Używałam go tylko na noc, nawet
          jeśli wieczorem pojawił się na twarzy drobny zaczerwieniony stan zapalny, to
          rano zwykle nie było po nim śladu, a cera wyglądała na wypoczętą i
          rozjaśnioną.
          znajdziesz o nim w tekscie nowosci kosmetyczne oraz w kosmetyku wszechczasow
          • coralin Re: kremy z retinolem 07.08.02, 23:33
            Masz na myśli krem St.Ives? Rzeczywiście jest kapitalny i działa dobrze na
            skórę mieszaną po 25 roku.Basiu(???)dzięki za polecenie go kiedyś:)) Stosowałam
            na noc wczesną wiosną.
          • Gość: marta Re: kremy z retinolem IP: *.ny325.east.verizon.net 07.08.02, 23:39
            "==" to Basia?
            wróciłaś do nas? czy to tylko krótkie odwiedziny? jesteśmy stęsknione:-))
            • Gość: == Re: kremy z retinolem IP: *.atlantic.net 07.08.02, 23:58
              nie jestem basia zacytowalam tylko fragmenty z wizazu a ten krem z st ives
              uzywalam takze sama i to wlasnie dzieki tej basi
    • Gość: kagra Re: kremy z retinolem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.08.02, 23:29
      Vichy jest bdb,poproś kogoś o wysłanie;-)
    • Gość: meli Re: kremy z retinolem IP: *.org 08.08.02, 00:59
      ewcia,
      ja tez mieszkam teraz w stanach i o vichy moge jedynie pomarzyc.
      ale jedna z dziewczyn tak fajnie i zachecajaco opisala krem st. ives "multi
      vitamin retinol anti-wrinkle cream", ze pojde jeszcze dzis i go kupie. przyznam
      sie szczerze, ze pare razy mu sie przygladalam, ale zawsze myslalam, ze jak
      tani to- nic specjalnego. a noz rzeczywiscie taki fajny...
      pozdrawiam was wszystkie dziewuszki!
      • Gość: kasica Re: kremy z retinolem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 01:03
        O tym kremie niestety nic nie wiem, ale ogolnie bardzo szanuje StIvesa, za
        dobre balsamy, debesciarskie zele pod prysznic, peeling. Tanie, a dobre.
        Podziel sie wrazeniami z uzywania, jesli nabedziesz :)
        • Gość: == Re: kremy z retinolem IP: *.atlantic.net 08.08.02, 01:10
          dla mnei ten krem jest extra, juz mam druga tubke i teraz sie nim wlasnie
          wysmarowalam na noc:)) Na pewno jest lepszy dla cery mieszanej czy
          przetluszczajacej sie niz reti c bo ma lzejsza konsystencje, zgadzam sie z
          opisem na wizazu ze pomaga na drobne czerwone plamki czy krostki, poza tym
          skora jest wygladzona, ja go uzywam razem z kwasami bha super
          • Gość: meli Re: kremy z retinolem IP: *.memorialcare.org 08.08.02, 01:24
            powiedzcie mi dziewczyny czy to jednak nie za wczesnie uzywac te kremy z
            retinolem czy innymi tam w wieku 26 lat? no bo co w wieku 40-45? a z drugiej
            strony moze lepiej zapobiegac niz...juz sama nie wiem. wybaczcie- wiem ze takie
            pytanie przewijalo sie juz nie raz ale napiszcie cos jednak. co myslicie?
            cieplutkie buziaczki
            • Gość: justy Re: kremy z retinolem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 22:25
              Ja stanowczo obstawiam zapobieganie zmarszczkom i tego typu "atrakcjom". Przez
              zapobieganie rozumiem gł. filtry (spf15) przez cały rok codziennie,
              przeciwutleniacze w kremach i tabletkach (miejski tryb życia), retinol od ok.
              25r.ż (wcześniej też, jeśli jest taka potrzeba- np. papierosy).
              Nie wierzę w całkowitą odbudowę zniszczeń itp. powstałych po opalaniu,
              papierosach,... Prawdziwych zmarszczek nie można zlikwidować (nie biorę pod
              uwagę chirurgii plastycznej), jak już się pojawią, więc dbam, by pojawiły się
              jak najpóźniej.
              A dla czterdziestolatek są też inne preparaty oprócz retinolu: aktywatory
              syntezy kolagenu, fitohormony,... na to też kiedyś przyjdzie pewnie czas.
              • coralin Re: kremy z retinolem 08.08.02, 22:46
                Zgadzam sie z tym co napisałaś.Zmarszczkom mozna ZAPOBIEGAĆ czyli filtry ,
                kwasy i retinol, który moze wyregulować tłustą skórę 20 latki o czym pisała
                autorka wątku.Kwasy AHA są stosowane przez osoby zmagające się z problemami
                trądzikowymi, ale też przez dojrzałe panie w celach odmładzających.Slowem kwasy
                i retinol są wszechstronne i do stosowania w każdym wieku(jeśli skora tego
                potrzebuje).Ten stosowany przeze mnie (polecony przez Basię )krem St.Ives jest
                leciutki.Polecam na jesień.
                • Gość: Meli Re: kremy z retinolem IP: 4.36.236.* 09.08.02, 01:01
                  dzieki dziewczyny za takie w pelni wyczerpujace i profesjonalne odpowiedzi.
                  jestescie swietne! na prawde potrzebowalam waszych porad no i jestem w pelni
                  przekonana co do retinolu. tak wiec dzisiaj moja buzka znowu bedzie miala uczte!
                  trzymajcie sie mocno
          • Gość: kasica Re: kremy z retinolem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 23:14
            no to mnie przekonalas :) przyjdzie niedlugo czas, ze go sobie sprawie, nie
            przepadam za reti c, a skore mam tlusta jak paczek, wiec potrzebuje
            ultralekkich konsystencji. dzieki!
    • Gość: ewcia Re: kremy z retinolem IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.08.02, 02:16
      Dziekuje Wam za te wszystkie informacje. Jestem juz zdecydowana na St.Ives. Ja
      nigdy nie wykazywalam najmniejszego zainteresowania ta firma, bo ceny wydawaly
      mi sie podejrzanie niskie. Z drugiej strony wiadomo, ze jakosc nie zawsze idzie
      na rowni z cena.
      Wybieram sie do Polski za dwa miesiace i mam zamiar zrobic zapasy w postaci
      Vichy i moze Avene.
      Gorace pozdrowienia
    • Gość: Maggie Re: kremy z retinolem IP: *.pro-futuro.com 08.08.02, 10:52
      Od dawna poszukuję wspomnianego tutaj kremu z retinolem firmy St.Ives we
      Wrocławiu i ... go po prostu nie ma! Albo nie mogę znaleźć :-) Byłam w
      Rossmanie, drogeriach Natura, w przypadkowych drogeriach i nic.
      Może jakaś Wrocławianka mi podpowie, gdzie go znajdę?
      Pozdrawiam Was wszystkie
      • Gość: Meli Re: kremy z retinolem IP: *.memorialcare.org 09.08.02, 18:15
        wiecie co dziewczyny? dwa popoludnia spedzilam na chodzeniu po roznych sklepach
        (w USA)szukajac tego St. Yves'a z retinolem i co???? i nic- nigdzie go nie ma.
        sa tylko kremy z koenzymem Q10, jakies lotiony do buzinek ale tego z retinolem
        po prostu nie ma! nie wiem, bede jeszcze szukac, a noz?
        pozdrawiam was wszystkie!
        • basia_kwiat Re: kremy z retinolem 09.08.02, 18:26
          Meli rzeczywiscie trudno go spotkac i to zarowno w Polsce jak i w USa, w razie
          czego zawsze mzoesz go zamowic na internecie!!
          • Gość: Meli Re: kremy z retinolem IP: *.org 09.08.02, 19:20

och Basiu! jak sie ciesze ze znowu jestes!
            Pozdrowionka
            • basia_kwiat Re: kremy z retinolem 09.08.02, 19:29
              Ja równiez pozdrawiam serdecznie:))
              Niestety ja tylko tak na chwilke od czasu do czasu.
              • Gość: Meli Re: kremy z retinolem IP: *.memorialcare.org 09.08.02, 20:16
                Basiu
                weszlam na ich strone( tzn st.ives) i nie widze mozliwosci zakupu przez
                internet. na stronie jest tylko oferta. wiec dalej z kremiku nici.buuuu...
                buziaczki!
                • Gość: inka Re: kremy z retinolem IP: *.riv-res.charterpipeline.net 09.08.02, 20:21
                  Meli - mozesz go kupic na www.drugstore.com - bo mieszkasz w Stanach, tak?
                • basia_kwiat Re: kremy z retinolem 09.08.02, 20:36
                  Inka ci juz dala odpowiedz, ja tez mialam na mysli drugstore jest tez masa
                  innych podobnych sklepow
                  • Gość: Meli Re: kremy z retinolem IP: *.org 09.08.02, 20:49
                    Tak! rzeczywiscie na drugstore.com jest! dziekuje!
    • Gość: rossa Re: kremy z retinolem IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.08.02, 19:42
      Czy krem z retinolem można łączyć z kremami z kwasami (BHA), czy też absolutnie
      nie?
      • basia_kwiat Re: kremy z retinolem 09.08.02, 20:44
        mozna laczyc, poza tym polecam lekture tekstu na wizazu o witaminie a w
        kosmetyce, gdzie bedzie wiecej na ten temat. Poza tym sa juz kremy gdzie oba
        te skladniki wystepuja razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka