joaska_29 20.06.07, 10:16 Czy ktos wie co oznacza w morfologii hyperchromia + ? Pierwszy raz mi coś takiego wyszło i nie mogę znalleźć opisu o co chodzi? Czy to coś powaznego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobimax Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 10:21 czesć Joaska Ja taki watek dałam w piątek. tez mi to wyszło. Dziesiaj idę do lekarza to sie dowiem dokładnie. Hiperchromia to inaczaj nadkrwistosć, ale dziewczyna odpisała,że jezeli inne wyniki są ok to nie ma co się martwić, ale reszte powiem Tobie po dzisiejszej wizycie u gina. pozdrawiam Odpowiedz Link
joaska_29 Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 10:22 Dzięki Bobimax - będę wdzięczna za info. Ale to dziwne- nadkrwistość? Wszystko inne mam w normie. Odpowiedz Link
bobimax Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 10:22 Jak znajdziesz gdzieś opis to się nie przerażaj bo z opisu nieciekawie to wygląda ale myslę że to efekt ciaży. Odpowiedz Link
joaska_29 Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 10:30 Znalazłam ten piątkowy wątek. Hemoglobinę mam 12,6 więc jest ok. Jak miałam 13,2 najwiekszą to żadnej hypochromii nie było. No dobra - czekam na wieści Bobimax :) Odpowiedz Link
bobimax Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 16:25 Właśnie wróciłam od gina i powiedział, że mam olać tą hyperchromię. Jak to zobaczył to się tylko zdenerwował, że zawracają głowę i stresują pacjentki. Odpowiedz Link
joaska_29 Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 17:57 Dzięki za info. Ja się jakoś tym nie stresuję. Ale tak z czystej ciekawości wyjaśnił Ci gin o co w tym biega? Odpowiedz Link
bobimax Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 18:07 wiesz co nie zagłębiał się za bardzo tylko to co Ci pisałam że jest zabarwienie krwinki Odpowiedz Link
bobimax Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 18:15 wiesz co pytałam się Ciebie w innym watku o położną. Kogo bedzie sz miała. Odpowiedz Link
bobimax Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 18:23 to moja druga ciąża i już rodziłam raz w dwójce ale wtedy miałam lekarza przy sobie bo to była zima. Odpowiedz Link
joaska_29 Re: HYPERCHROMIA + 20.06.07, 18:23 słyszałam, że dobra jest tez Agata. Jeśli masz lekarza prowadzącego z 2 - najlepiej nich Ci on sam poleci dobrą położną i da kontakt do niej. Na pewno Ci nie odmówi :) Odpowiedz Link