Dodaj do ulubionych

grupa krwi

20.06.07, 12:35
Do szpitala trzeba miec oryginał wyniku? Ja robiłam w poprzedniej ciąży.
Lekarz jak mi sie wydaje słusznie wywnioskował ze takowa mi sie nie zmieniła i
po prostu do karty ciazy przepisał z kartoteki . Gdzie mam oryginał tanmtego
badania wie tylko sam Pan Bóg. I co teraz? Odeślą mnie rodzącą i na trawniku
urodzę czy jak?
Obserwuj wątek
    • burda3 Re: grupa krwi 20.06.07, 12:37
      Obawiam się, ze tak...
      MUSISZ miec oryginał- niestety powtórz badanie jak najszybciej.
      • blanka0 Re: grupa krwi 20.06.07, 12:41
        a wg mnie zrobia ci w szpitalu
      • leluchow1 Re: grupa krwi 20.06.07, 12:42
        Słuchajcie dzwoniłam na oddział - pani (nawet sympatyczna) powiedziała ze w
        dokumentacji wpiszą BRAK i w przypadku dgyby cos sie działo przy porodzie to
        dluzej bedzie trwalo zanim mi te krew podadza bo beda musieli okreslic grupe.
        Znaczy sie groźba porodu na trawniku zażegnana:-)
    • lilianak1 Re: grupa krwi 20.06.07, 12:41
      Na pewno urodzisz w szpitalu nie pod nim :), ale faktycznie przekop dom i
      znajdź orginał, albo chociaż raz zrób badanie (choć wymagane są 2 wyniki). Mi
      lekarz wyraźnie powiedział, że wpis do karty ciąży nie wystarcza w szpitalu.
    • agatka_1979 Re: grupa krwi 20.06.07, 13:36
      a u mnie lekarz spisał do karty ciąży z mojej dziecięcej książeczki zdrowia
      (takiej co się ma od porodu)- wystarczy jak pokaże tą moją dziecięcą książeczke?
      • bubunia1 Re: grupa krwi 20.06.07, 14:21
        U nas w szpitalu wymagają tej karteczki z wynikiem badania grupy krwi. Ja byłam
        święcie przekonana przez dwadzieścia-pare lat że mam B RH+ a dwa lata temu
        zrobiłam sobie tak bez potrzeby i wyszło że mam AB RH+. Lepiej zrobić badanie
        niż bazować na "dziecięcej" książeczce ;)
        • aurinko Re: grupa krwi 20.06.07, 14:27
          U mnie w szpitalu wymagają oryginalnego wyniku z badania na grupę krwii. W tym
          wypadku wpis do karty ciązowej nie wystarczy. Wszystkie inne wyniki moge mieć
          wpisane i nie potrzebuję świstków z wynikami, ale ten na grupę jest konieczny.
          Myślę, że to po prostu kwestia procedur szpitalnych, w razie jakby coś się
          stało i potrzebna byłaby krew, to szpital musi pobrać krew na krzyżówkę, czekać
          na oznaczenie i dopiero wtedy podać krew. Oryginalny wynik przyspieszy
          procedury jeśli będzie to konieczne.
    • joaska_29 Re: grupa krwi 20.06.07, 15:46
      u mnie wymagają oryginał grupy krwi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka