Dodaj do ulubionych

pieluszki- firma??

21.06.07, 21:37
jakiej firmy zamierzacie używać na samym poczatku ???
Obserwuj wątek
    • katx1 Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 21:45
      Miałam w planie kupić Haggis ale nie mogłaqm znaleźć w sklepie najmniejszych, a
      poza tym spotkałam na dziale z pieluchami miłego pana, który kupował pieluchy
      dla swojego synka i tak zachwalał Pampersy, że mnie przekonał, więc mam Pampers
      new baby ale od razu 2, bo mój Wiktorek będzie duży a one są od 3 kg więc
      zrezygnowałam z 1.
    • karolina_lk Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 21:50
      Ja kupilam na poczatek Haggis Newborn jedno opakowanie, zobaczymy jak sie beda
      sprawowac i czy dzidzus nie bedzie mial na nie uczulenia. pozdr.
      • modeko Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 22:00
        ja tylko i wyłącznie polecam Pampersy.żadnych pieluszek nie da sie wg. mnie
        porównac do nich. Pozdrawiam
        • aurinko Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 22:23
          Pampers, ale i tak u mnie mieszane z tetrą będą. Później kupię lidlowskie, są
          bardzo chwalone na forach, więc na pewno je wypróbuję. Huggies dostałam próbki
          z różnych rozmiarów ale pieluszki tej firmy są rzadko w tak atrakcyjnej
          promocji jak Pampersy.
    • agasar79 Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 22:25
      Ja kupiłam Pampersy.
    • musia79 Re:Haggis Newborn 21.06.07, 22:30
      Według mnie są bardziej miękkie niż Pampersy, później też mam zamiar używać
      tylko Haggisów
    • aninka79 Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 22:36
      kupilam jedna paczke haggis newborn, moja siostra wyprobowala pampersy i haggisy
      i zdecydowanie poleca te drugie, wiec zobacze jak sie sprawdza
    • yvonne79 Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 22:41
      Kupiłam Pampers Newborn, ale od razu 2. Polecała mi je koleżanka, matka trójki
      dzieci. Zobaczymy jak się sprawdzą.
      • atenette Re: pieluszki- firma?? 21.06.07, 23:26
        Mam i Huggies i Pampers. Zobaczymy , ktore beda lepsze :)
    • lilianak1 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 00:20
      Pampers, sprawdziły się 5 lat temu więc mam nadzieję że i teraz się sprawdzą.
      • bobimax Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 06:59
        Pampers na początek. Sprawdzone przeze mnie i uważam że są najlepsze a jak
        będzie ciut większe to na dzień Bella a na noc pampers.
        • anneau Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 07:27
          Ja na Majce przetestowałam z 6 różnych marek pieluch w tym huggies, bella
          happy, tesco, etc. i zdecydowanie i jednogłośnie wygrały PAMPERSY,
          Już mi do głowy nie przychodzi żeby kupować inne.
          Dlatego na Ewunię czekają 2 paczki Pampers newborn - polecam.
          • edzia.79 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 07:43
            jak tak samo jak Anneau tylko Pampers ew Huggis.
            kiedys probowalam Happy ale sa strasznie duze i dobrze nie wchlaniaja-zakladalam starszakowi jak byl juz chodzacy
            • bobimax Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 08:06
              ja te happy też zakładałam jak mała była większa i tylko w dzień na noc się nie
              nadają bo przeciekają. I faktycznie są większe ale moja córka była duża i
              iestety papmpersy już była jej obcisłe a happy jeszcze dobre i dlatego też
              między inymi je używałam.
              • zabka1233 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 08:54
                ja pampersy na poczatek pozniej moze cos przetestuje , niestety od hagisow moj
                maly odparzal sobie plecki kiedys tam byla taka rozciagliwa guma ,nie wiem czy
                teraz tez jest
    • pati_poznan Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:02
      Dziewczyny ja kupiłam pampersy new born a to dlatego że kilka moich znajomych ma
      juz dzieci i polecaja tylko i wyłącznie pampersy podobno jako jedyne nie zbijają
      sie po pierwszym wysiusianiu w przeciwieństwie do Haggisów które są podobno
      okropne gwarantuje wam ze nie bedziecie zmieniac pieluszki po kazdym siusianiu
      dziecka a podobno inne pieluchy typu tesco haggis itp odparzaja o wiele szybciej
      (przez to zbijanie sie pieluchy) ja ich posłuchałam tym bardziej że pampersy
      czesto są w okazyjnych cenach:)
    • leluchow1 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:14
      Na początku tylko i wyłącznie PAMPERSY, potem to juz wsio ryba.
    • agatka_1979 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:15
      ja chyba też kupię pampersy, tylko się zastanawiam czy kupować newborn czy nie
      kupić od razu dwó jek? nie mam doświadczenia...wiem tylko że koleżanka
      wykorzystała tylko polowę paczki newborn (a Macius urodził się 3tyg przed
      terminem)...czy one bardzo się różnią?
      • bobimax Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:20
        Moja córka urodziła się z wagą 3200 i dwójki były dla niej za duże, dlatego
        kupiłam jedyneczki i używałam ich prawie miesiąc. kup jedną taką drugą taką.
        zaczniesz od jedynek, a paczkę napewno wykorzystasz a potem weźmiesz dwójki.
        • malenkie7 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:34
          Kupilam Pampersy, z polecenia znajomych - jak sie nie sprawdza, to wyrzuce i
          kupie inne.
        • pati_poznan Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:58
          Kup jedynki one są "niby" maleńkie ale na poczatek paczke musisz miec poza tym
          nie wiem czy to prawda ale one coś mają lepiej pomyślanego co do gojącego sie
          pepka...
          • agatka_1979 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 10:53
            a tego z tym pępuszkiem to nie wiedziałam..dzięki za info! w końcu nawet jak
            jakieś zostaną, to nic się nie stanie :-)
            • leluchow1 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 11:00
              Wycięcie na pępek mają tylko Happy. Synkowi długo goił sie pepuszek i musielismy
              pampersy sami wycinac :-)
    • meniaaa Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:36
      pampersy jedynki
      • leluchow1 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 09:59
        Mateusz miał 3900 i uzywalismy jedtynek przez okolo miesiac. dziewczyny w paczce
        newbornów są 44 sztuki a maluch z 7 spokojnie zasiusia dzinnie wiec paczka
        wystarczy wam raptem na tydzien. tak wiec spokojnie i 2 mozecie sobie kupic.
        Newborny sa do 5 kg. Ale najlepiej chloną
        • aurinko Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 11:01
          Pampers Newborn "jedynki" są od 2 do 5kg i nie mają dziurki na pępuszek. Mają
          inny wkład, który jest bardziej przystosowany do wchłaniania rzadkiej kupki.
    • ridibunda Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 13:06
      My pampersy - przetestowane na starszaku - żadne pampersy nie są wg. nas tak
      dobre jak pampersy firmy Pampers;)
    • ab_78 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 13:52
      pampers zakupilam jak narazie
    • bubunia1 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 15:18
      Ja kupiłam Pampersy 1 New Born (1paczka) z uwagi na fakt, że mają takie wycięcie
      w okolicy pępka, jak kikut odpadnie to bede używała Pampers 2, które tego
      wycięcia juz nie mają. Pozdr.
      • aurinko Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 15:53
        bubunia1 napisała:

> Ja kupiłam Pampersy 1 New Born (1paczka) z uwagi na fakt, że mają takie
        wycięci
        > e
        > w okolicy pępka, jak kikut odpadnie to bede używała Pampers 2, które tego
        > wycięcia juz nie mają. Pozdr.

Bubunia, w którym miejscu masz to wycięcie na pępek?:) Bo ja otworzyłam dziś
        specjalnmie paczkę Pampersów Newborn jedynek i żadnego wycięcia tam nie ma :)
        • bubunia1 Re: pieluszki- firma?? 25.06.07, 13:33
          Sorrrrrryyy, tak to jest jak się wierzy "w ciemno". Nawet nie pomyslałam żeby to
          sprawdzić, uwierzyłam innym "na słowo" ;(( Teraz sprawdziłam i rzeczywiście nie
          ma wcięcia ;) Jeszcze raz sorki za wprowadzenie w błąd.
    • monika0010 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 16:09
      no wlasnie jak jest z tym wycieciem na pepek ja kupilam 2 ale moja siostra
      powiedziala zeby kupic 1 bo one maja to wciecie
    • bozena.br.0307 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 16:52
      Ja kupiłam Huggies Newborn. zobaczymy, jak sie nie sprawdza spróbuję inne
    • aga_n20 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 20:47
      Kupiłam Huggiesy 3-6 kg a potem zobaczę jakie będę stosować pewnie takie które
      będa w promocjach na pewno nie będą to oryginalne Pampers przy starszaku ich nie
      używałam ze względów ekonomicznych i teraz zrobię tak samo dobre i sprawdzone wg
      mnie to kupowane w Lidlu z zapięciem na rzep, Bella, i kupowane w Rossmnie też
      zapięcie na rzep, no i jak beda w promocjach to Huggiesy.
    • monikaj21 Re: pieluszki- firma?? 22.06.07, 21:07
      Z doświadczenia na starszaczce wiem, że nie ma jednych idealnych pieluch - w
      zależnośći od budowy dziecka, wieku, etapu rozwoju sprawdzają się różne.
      Na poczętku uzywałam pampków i huggiesów - trochę inne ale jedne i drugie ok.
      Później pampki nam nie pasowały, bo siuśki uciekały górą więc były huggiesy,
      jak mała zaczęła być bardziej mobilna to znowu przerzuciliśmy się na pampersy,
      bo huggisy rzeczywiście robią się bardzo duże między nóżkami jak namokną. I tak
      jechaliśmy na tych pampkach dopóki nie wprowadzili wersji udoskonalonej (z
      zielonym wkłądem w środku) - co druga pielucha przeciekała - na różnych forach
      dziewczyny zaczęły się skarżyć na to samo - tych najmniejszych pampków tak nie
      udoskonalili na szczęście. Od tamtej pory kupujemy w Lidlu - są bardzo ok i
      tańsze niż pampki.
      Teraz kupiliśmy pampersy, jak maluch dorośnie do Lidlowskich to pewnie się
      przerzucimy (są od 3 kilo a u nas pewnie znowu będzie drobinka). Chociaż przy
      małych rozmiarach różnica w cenie jest minimalna.
    • pocholita Re: pieluszki- firma?? 24.06.07, 17:01
      A ja polecam bordowe Rossmannki. Polecił je nam neonatolog twierdząc, że to
      jedyne, na które u niego rodzice nie narzekali. Poza tym sam wychował na nich
      swoją trójkę dzieci. Paula używa ich już półtora roku i bardzo sobie chwalę.
      Nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów. Kupiłam jedną paczkę w rozmiarze 1
      czyli od 2 do 4 kg, ale Paula jak się urodziła miała 3600 a i tak zużyła chyba
      ze trzy paczki zanim zaczęliśmy używac kolejnego rozmiaru.
    • ingapol PAMPERS 1 - promocja 25.06.07, 15:24
      kupiłam dziś w rossmanie paczkę pampersów 1 i zapłaciłam 21 zł, z tego co sie
      orientuję w większości sklepów kosztują ok 26 zł
      jest też promocja na 2- 78 szt za 36,49 (ale taką promopcję chyba czesto w
      innych sklepach można spotkać)
    • gismol77 Re: pieluszki- firma?? 25.06.07, 15:50
      pampersy. sparwdzily sie najlepiej pprzy pierwszej corce i mam nadziej ze teraz
      bedzie tak samo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka