Dodaj do ulubionych

USG stawow biodrowych - gdzie w warszawie?

01.08.07, 20:32
Wg zalecen mojej pani pediatry powinnam zrobic maluchowi usg stawow w 2-3
tygodniu zycia (czyli juz). Polecany przez moje kolezanki specjalista z
przychodni rentgenologow na warynskiego jest na urlopie do konca sierpnia.
Nie chce tak dlugo czekac. czy ktoras z was moze polecic dobrego specjaliste
w warszawie? prywatnie.
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: USG stawow biodrowych - gdzie w warszawie? 01.08.07, 20:54
      mam ulotke ze robia w Rembertowie jak to nie jest dla ciebie za daleko
      • e-millie Re: USG stawow biodrowych - gdzie w warszawie? 01.08.07, 20:59
        ja właśnie byłam z córeczką w Babka Medica przy Rondzie Radosława (dawne rondo
        Babka) i jestem bardzo zadowolona. przyjmował nas dr Andrzej Sionek - bardzo
        profesjonalne i miłe wrażenia po wizycie. tak więc polecam :)
        pozdrawiam gorąco,
        e-millie

p.s. ja miałam się zgłosić na to badanie dopiero w 5 tygodniu i z pierwszą
        córeczką też byłam u ortopedy między 4 a 6 tygodniem, więc nie wiem, czy 3
        tydzień to nie za wcześnie. ale może to nie ma większego znaczenia.
        • lipiec_2007 Re: USG stawow biodrowych - gdzie w warszawie? 01.08.07, 21:02
          bardzo dziekuje. rembertow to troche za daleko. sprobuje przy rondzie babka.

Ja tez dziwilam sie, ze tak wczesnie mam zrobic to badanie. Myslalam, ze to
          moze kwestia plci, ale chyba nie. Podobno im wczesniej tym lepiej. Wole wiec
          wczesniej.
          • aurinko E-milie 01.08.07, 21:05
            Ile kosztowało w Warszawie usg bioderek? Lekarka, u któej chcę zrobić usg w
            swoim mieście będzie mogła wykonać basdanie dopiero 9 sierpnia, a termin ten
            blokuje mi wyjazd do Warszawy, zastanawiam się czy nie iść na usg w Warszawie
            jeśli byłyby wolne terminy i cena nie wyższa niż u mnie.
            • e-millie Re: E-milie 02.08.07, 07:37
              w Babka Medica wizyta + usg kosztuje 200pln. niestety stolica nie jest tania.
              pozdrawiam gorąco,
              e-millie
              • egoscicka Re: E-milie 02.08.07, 10:54
                ja robilam na ken 19 u Marcińskiego podobno najlepszy w wawie, wlasnie w drugim
                tygodniu zycia. koszt to 76zl. robilismy w ten poniedzialek.rewelacja, usg
                szybkie i bardzo dokladne z komentarzem.pytalismy sie czemu tak wczesnie, to
                powiedzial ze tak lepiej bo jak jest ok wszystko to juz bedzie , a jak nie to
                mozna jeszcze szerokiego pieluchowania sprobowac. jest forum na
                gazecie'dysplazja stawu biodrowego'. ja tam znalazlam wiele info. acha ken to
                jeden z oddzialow warynskiego i mozna sie zapisac bez problemu , bo sa miejsca
                • lipiec_2007 Marcinski 02.08.07, 10:57
                  No wlasnie Marcinski jest na urlopie do konca sierpnia....
                  • anneau w Damianie 02.08.07, 13:49
                    My robiliśmy w Centrum Damiana - nie wiem ile to kosztuje bo mam tam abonament
                    i nie płacę. tel:022-566-22-22 www.damian.com.pl, Mają kilka lokalizacji: na
                    Wałbrzyskiej, na KEN i na Foksal. Nie wiem też czy trzeba mieć skierowanie od
                    ichniego pediatry czy można mieć "zewnętrzne" i tylko usg zrobić u nich.

pozdrawiam
                    • aurinko Re: w Damianie 02.08.07, 14:41
                      anneau napisała:

> My robiliśmy w Centrum Damiana - nie wiem ile to kosztuje bo mam tam
                      abonament
                      > i nie płacę. tel:022-566-22-22 www.damian.com.pl, Mają kilka lokalizacji: na
                      > Wałbrzyskiej, na KEN i na Foksal. Nie wiem też czy trzeba mieć skierowanie od
                      > ichniego pediatry czy można mieć "zewnętrzne" i tylko usg zrobić u nich.
                      >
                      >
                      > pozdrawiam

Prywatnie 80zł ale najbliższy wolny termin jest dopiero na 14 sierpnia.
              • aurinko Re: E-milie 02.08.07, 14:37
                e-millie napisała:

> w Babka Medica wizyta + usg kosztuje 200pln. niestety stolica nie jest tania.
                > pozdrawiam gorąco,
                > e-millie

Strasznie drogo, myślałam, że w 100zl się zmieści, skoro w Gdańsku 70zł.
    • pocholita Re: USG stawow biodrowych - gdzie w warszawie? 03.08.07, 17:19
      LUX-MED w Alejach Jerozolimskich lub na Chmielnej
      Wizyta u ortopedy + USG 140 zł

W Damianie 180 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka