anula_82 17.09.07, 16:28 chciałam zapytac które z Was piją piwko Karmi na laktację jak pić? Hmm smiesznie brzmi...ale chodzi mi o ilośc w ciągu dnia, czy tylko po troszku czy moze pól rano i pół wieczorem. chce spróbowac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorkaa Re: O piwie Karmi 17.09.07, 16:32 ja piję:) chociaż pewnie bardziej dla frajdy niż mleka;) piję sobie jedno jak już uśpię młodego wieczorem. taki mój mały relax:) Odpowiedz Link
anutka25 Re: O piwie Karmi 17.09.07, 16:33 Hej Ja piję piwo Karmi, ale bardziej dletego, że go lubię niż dla laktacji. Piłam zazwyczaj po południu całe. W nocy zawsze miałam mleko, a w dzień bywało gorzej. Teraz zaczęłam malą dokarmiać Bebiko, bo moja Julka to żarłok i nie starczało jej mleka z piersi, nawet Karmi nie pomogło. Odpowiedz Link
dmgr Re: O piwie Karmi 17.09.07, 16:36 ja akurat tego piwka nie znoszę i nie piję ale słyszałam, że jedno dziennie odgazowane oczywiście. Odpowiedz Link
anula_82 Re: O piwie Karmi 17.09.07, 16:51 własnie jesli chodzi o gaz...jednak piwo nie jest nasycone dwutlenkiem węgla jak inne gazowane napoje, wiec to chyba naturalny gaz a raczej nei gaz tylko tak jakby gaz, sama nie wiem jak to nazwac, mąż mi kiedys tłumaczył ale zapomnialam Dzięki Odpowiedz Link
chanastel Re: O piwie Karmi 17.09.07, 17:36 Ja pijam malinowe ale nie ze względu na laktację, bo na brak mleka nie narzekam ale na przyjemność i namiastkę smaku. Oj jeszcze sobie na normalnego browczyka poczekam... Odpowiedz Link
apolka73 polecam kwas chlebowy 17.09.07, 17:37 Karmi tez pije, ale ostatnio odkrylam kwas chlebowy (najlepszy w szklanych butelkach) Pycha. i zdrowe. Przypomina troche karmi i coca cole w jednym. Smacznego Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: polecam kwas chlebowy 17.09.07, 19:38 Karmi... piłam w kryzysach laktacyjnych ale odgazowane smakuje tak sobie ogólnie nie przepadam wolę normalne pifko z sokiem malinowym uuuuch jeszcze trochę trzeba poczekać :-/ na taką przyjemność Odpowiedz Link
maryjka60 Re: O piwie Karmi 17.09.07, 20:54 ja piję dobrze schłodzone, z ogromną przyjemnością do obiadu, mleka było bardzo dużo i w nocy i następnego dnia Odpowiedz Link
aurinko Re: O piwie Karmi 17.09.07, 22:23 Ja piję 2 max 3 razy w tygodniu zwykłe zimne karmi, jeśli bardzo mi się chce pić i mam dość soków, coli i ice tea. Odpowiedz Link
grusia3 Re: O piwie Karmi 18.09.07, 08:20 Lubię Karmi;-), napoczątku nawet nie wiedziałam że taki wpływ na laktację ma.Teraz piję nawieczór,a w nocy i rano mam pełne piersi.Herbatka na laktację tak nie zadziałała,poza tym nie lubię jej smaku. Odpowiedz Link
edzia.79 Re: O piwie Karmi 18.09.07, 10:02 pije sporadycznie wieczorem,po odgazowaniu. wplywu na laktacje nie zauwazylam.bede musiala pic bardziej systematycznie. karmi i ciasto drozdzowe polecila mi polozna. Odpowiedz Link
burda3 Re: O piwie Karmi 18.09.07, 11:00 Ja piję codziennie butelkę lub pół wieczorkiem- zinma z bąbelkami mi sie zdarza- pycha na odstrasowanie po cięzkim dniu "pracy" :-) Odpowiedz Link
boazeria Re: O piwie Karmi 18.09.07, 14:33 jak lezalam w szpitalu to prz kazdym lozku staly szesciopaki........ glupio mi bylo tak butelki wyrzucac do smietnika w pokoju no ale skoro lekarze kazali to kazali......... mialam nakaz picia 3 dziennie odgazowanego i przystawianie malego jak najczesciej nawet jak nic nie lecialo....- pomoglo jak diabli- teraz nie wiem co z nawalem robic :-) Odpowiedz Link