wiolek26 05.10.07, 16:46 No cóż do skończenia 3 m-cy mojej Patrycji pozostało nam 5 dni a my ważymy 8 kilo, mierzymy 68 cm i uparcie siadamy, leżenie nie dla nas a do tego idzie ząbek i marudzimy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia19813 Re: Kto da więcej :) 06.10.07, 17:41 poważnie próbuje siadac, o kurcze szybko no i ząbek, a moja od niedawna głowe trzyma o własnie rączkę sobie ogląda. Pewnie zaraz powędruje do buzi... jak z tym walczyć? Odpowiedz Link
lee_a Re: Kto da więcej :) 06.10.07, 20:31 wow! 8 kilo to juz cos, a z tym siadaniem to uwazaj, troszke szybko, ja bym skonsultowała z neurologiem. Asia - ja tez walczę z piąstkami w buzi - zakładam rękawiczki niedrapki - na jakis czas pomagało, ale teraz juz chyba jej nie przeszkadzają... Odpowiedz Link
shemreolin Re: Kto da więcej :) 06.10.07, 20:48 A jak to wygląda jak dziecko usiłuje siadać? Oskar podciąga się troszke do przodu, ale to jak jest u mnie na rękach w pozycji półsiedzącej. A co do piąstek to mnie to zaczyna irytować, bo on zawsze zasypia ze smoczkiem w buzi, a jak zaczyna ciumkać to od razu pcha ręce w okolice ust i sobie tego smoczka wyciaga sam. Potem jest dramat, znowu wkładam mu smoczek i po 3 sekundach znowu to samo. Dobrze, ż epowoli uczy się, że smoczek można samemu sobie wsadzić do buzi, ale na razie udaje mu się tylko jak mu troche w tym pomogę. ;) Odpowiedz Link
wiolek26 Re: Kto da więcej :) 07.10.07, 12:40 Tak z tym siadaniem nie przesadzam. Kiedy leży jest w stanie podieść się do połowy plecków. A kiedy tylko podam jej palce siada. A teraz nawet próbuje popierać się na łokciu. Pytałam lekarki, która to od razu sprawdziła - pozwoliła mi ją sadzać pod warunkiem, że będzie pleckami oparta np o mnie, nie o poduszki. WW ogóle to bardzo silna dziewczynka, głowkę trzymała już prosto mając trzy tygodnie. A jeśli chodzi o bioderka - na 6 tygodni lekarz przed zrobieniem usg stwierdził że mała wygląda jak 4 miesięczne dziecko, a bioderka ma rownież ( to już po usg ) jak 4 miesięczne dziecko ponieważ ma już wytworzone jąderka kostne które tworzą się u dzieci w 3-4 m-cu. latego nie muieliśmy jej ani pieluszkować ani jakoś specjalnie uważać. Mam wrażenie że za miesiąc to ona już będzie siedziała, bo teraz siedząc już na kolanach u mnie trzyma sztywno plecki i rozgląda się dookoła z głowką podniesioną do góry. Odpowiedz Link
zmijka76 Re: Kto da więcej :) 07.10.07, 13:07 Ja dam więcej:) My ważymy 70kg, mierzymy ponad 2metry i mamy 32 zęby ( w tym zęby Hani- sztuk zero ).Tylko marudzić nie lubimy :) Odpowiedz Link
edzia.79 Re: Kto da więcej :) 07.10.07, 16:32 8kg wazy kolezanki 9-miesieczny syn!!!! to juz najwyzsza pora pomyslec o foteliku od 9-15kg!!! Odpowiedz Link
bobimax Re: Kto da więcej :) 08.10.07, 16:06 Oglądałam te foteliki i dla takich maluszków według mnie nie są najlepsze, dlatego ja bym kupiła mimo wszystko od 0-18kg. Ale waga niezła, moja równe trzy miesiące i waży 5800. Odpowiedz Link
wiolek26 Re: Kto da więcej :) 08.10.07, 16:32 Moja pierwsza córa na pól roczku ważyła 8 kilo. A fotelik mamy do 13 więc jeszcze trochę damy radę choć już nogi wystają i już jej w nim nie noszę bo jest za cięzko :) Odpowiedz Link