Dodaj do ulubionych

co na plamy?

31.10.07, 16:12
Mala ulewa i niektore ciuszki nie chca sie doprac na ramionkach. Co
robic? Znacie jakies zlote srodki na plamy?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: co na plamy? 31.10.07, 16:17
      A czym ulewa? Bo jeśli samym mlekiem to dziwię się, że się nie spiera. Ja prałam
      ciuszki w Loveli i bez problemu wszystkie plamy się spierały, nawet jeśli na
      bodziaka coś wypełzło z pieluchy ;-) Teraz piorę w Arielu i wszystko schodzi,
      nawet jagody ale jednego nie udaje mi się doprać - marchewki, do marchewki
      używam Vanisha.
      • zumali Re: co na plamy? 31.10.07, 16:23
        No wlasnie jest tylko na cycu, wiec moim mlekiem. Do tej pory nie
        bylo problemu. Moze rzeczywiscie to wina proszku. Mialam Lovele, a
        teraz Jelpa.
        • joaska_29 Re: do aurinko -co na plamy? 31.10.07, 16:56
          Kochana czy plamy po marchewce schodzą po wanischu w 40 stopniach?
          • aurinko Joasiu 31.10.07, 17:16
            joaska_29 napisała:

> Kochana czy plamy po marchewce schodzą po wanischu w 40 stopniach?

Ja zapieram Vanishem ręcznie, nie testowałam jeszcze w pralce, najpierw polewam
            plamę Vanishem a potem ciuszek wrzucam do miski z ciepłą wodą i dolewam jeszcze
            trochę odplamiacza i dopiero jak się pomoczy wrzucam do pralki już tylko z
            proszkiem. Generalnie nie chce mi się tak bawić bo Mała je coraz więcej
            różności, dlatego zrobiłam specjalne 2 pieluchy tetrowe do wycierania buzi po
            marchewkowym jedzeniu i przeznaczyłam do tego też jeden śliniak.
    • aga_n20 Re: co na plamy? 31.10.07, 18:15
      ja jeśli nie moge czegoś doprać w 40 stopniach (wszystko w tej temp piore) to
      wrzucam na gotowanie i schodzi. nie wiem jak z marchewki ale np plamy z kupy,
      kóre zostawiaja żółte przebarwienia tak dopieram tylko przez gotowanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka