zumali 31.10.07, 16:12 Mala ulewa i niektore ciuszki nie chca sie doprac na ramionkach. Co robic? Znacie jakies zlote srodki na plamy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: co na plamy? 31.10.07, 16:17 A czym ulewa? Bo jeśli samym mlekiem to dziwię się, że się nie spiera. Ja prałam ciuszki w Loveli i bez problemu wszystkie plamy się spierały, nawet jeśli na bodziaka coś wypełzło z pieluchy ;-) Teraz piorę w Arielu i wszystko schodzi, nawet jagody ale jednego nie udaje mi się doprać - marchewki, do marchewki używam Vanisha. Odpowiedz Link
zumali Re: co na plamy? 31.10.07, 16:23 No wlasnie jest tylko na cycu, wiec moim mlekiem. Do tej pory nie bylo problemu. Moze rzeczywiscie to wina proszku. Mialam Lovele, a teraz Jelpa. Odpowiedz Link
joaska_29 Re: do aurinko -co na plamy? 31.10.07, 16:56 Kochana czy plamy po marchewce schodzą po wanischu w 40 stopniach? Odpowiedz Link
aurinko Joasiu 31.10.07, 17:16 joaska_29 napisała: > Kochana czy plamy po marchewce schodzą po wanischu w 40 stopniach? Ja zapieram Vanishem ręcznie, nie testowałam jeszcze w pralce, najpierw polewam plamę Vanishem a potem ciuszek wrzucam do miski z ciepłą wodą i dolewam jeszcze trochę odplamiacza i dopiero jak się pomoczy wrzucam do pralki już tylko z proszkiem. Generalnie nie chce mi się tak bawić bo Mała je coraz więcej różności, dlatego zrobiłam specjalne 2 pieluchy tetrowe do wycierania buzi po marchewkowym jedzeniu i przeznaczyłam do tego też jeden śliniak. Odpowiedz Link
aga_n20 Re: co na plamy? 31.10.07, 18:15 ja jeśli nie moge czegoś doprać w 40 stopniach (wszystko w tej temp piore) to wrzucam na gotowanie i schodzi. nie wiem jak z marchewki ale np plamy z kupy, kóre zostawiaja żółte przebarwienia tak dopieram tylko przez gotowanie Odpowiedz Link