blanka0 08.12.07, 17:24 sorry jezeli juz to było pół łyzeczki do zupki np kaszy manny, ale jak?? tak surowej z torebki czy ugotowac???? no zielona jestem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pysiulek_79 Re: gluten po raz enty 08.12.07, 17:38 blanka0 napisała: > sorry jezeli juz to było > > pół łyzeczki do zupki np kaszy manny, ale jak?? > tak surowej z torebki czy ugotowac???? > no zielona jestem No wlasnie - tez sie zastanawialam czy gotowac czy nie, w koncu postanowilam pokruszyc troszke biszkopta Odpowiedz Link
f3f Re: gluten po raz enty 08.12.07, 18:15 biszkopt to chyba nie jest za dobry pomysł - tam oprócz glutenu jest masa innych rzecz - jakis spulchniaczy konserwantów etc a kaszke to moze błyskawicznej troche dosypac i chwile pogotowac? Odpowiedz Link
blanka0 Re: gluten po raz enty 08.12.07, 18:24 no ale jak daje zupke ze słoiczka to nie gotuje tylko podgrzewam, i co wowczas? Odpowiedz Link
e-gosiak Re: gluten po raz enty 08.12.07, 20:14 Rozmawiałyście z pediatrami o tym glutenie? Czy należy tak się z tym wyrywać, przez tyle czasu były inne zalecenia i było OK. A co jak za rok się okarze że to był bład i jednak nie należy tego glutenu tak wcześnie podawać? Ja poczekam, nie chcę by moje dziecko było narażone na jakieś ryzyko. A przecież jeżeli jej nie dam to nic nie będzie, starszej nie dawałam i jest OK. Moja pediatra mówi żeby jednak iść starym trybem, a nowy niech testują inni. I ja się z nią zgadzam. Odpowiedz Link
ciocia123 Re: gluten po raz enty 08.12.07, 20:27 zgadzam sie ,ale nie mozna generalizowac ze wszystkie dzieci maja nietolerancje glutenu.Decyduje mama.W tym wieku w ktorym jest twoje dziecko ten gluten nie spowoduje spustoszenia ,jesli nie jestes przekonana to nie podawaj.Inne mamy tez nie chca testowac na swoin dziecku. Odpowiedz Link
asia19813 Re: gluten po raz enty 09.12.07, 10:20 i od kiedy będziesz wprowadzać? a jakie mogą być reakcje, skoro piszesz, że dopiero po roku okaże się że to błąd? Odpowiedz Link
ciocia123 Re: gluten po raz enty 08.12.07, 20:21 mozna ugotowac na wodiie lub dosypac sucha jest to tak mala ilosc ze nie zrobi sie z tego gruda. Rada rozmieszaj zupke drewniana trzetaczka tzw. rogalka mozna kupic na targu,nie zrobia sie grudki. Odpowiedz Link
zabka1233 Re: gluten po raz enty 09.12.07, 15:26 dlaczego podawanie glutenu to błąd co on moze powodowac bo nie wiem, ja podaje mojemu malemu i na razie nic mu nie jest , nie ma zadnej reakcji alergicznej czy porocz tego moze on jeszcze cos powodowac Odpowiedz Link
asia_zal81 Re: gluten po raz enty 09.12.07, 16:10 gluten może powodowac celiakię- bardzo poważną chorobe jelit (zaburzenia wchłaniania)> Natomiast są rozbieżne zdania, co do tego, czy tę chorobę powodują geny, uczulenie czy jeszcze inne czynniki. Dlatego też są rozbieżne zdania, kiedy go wprowadzać. Mój na razie na samym cycu, ale jak zaczne wprowadzac inne produkty, to też gluten. Odpowiedz Link