delfina7 11.12.07, 11:04 Mój brzdąc nie chce pić z butelki. Łyżeczką też za wiele nie idzie. Próbowałam zmieniać soczek , podawałam herbatke , glukozę samą i nic. Nie lubi też smoka ciągnąć . Może jak zmienie smoka butelkowego to się przestawi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka0 Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 11:16 zanim Lena zaakceptowala butelke kupilam chyba wszytsko co bylo na rynku nuk, chicco, tommy costam ostatecznie stanelo na dr browns oraz avent ze smoczkami usypiaczami bylo jeszcze lepiej :-) Odpowiedz Link
agasar79 Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 11:20 Ja od początku używam butelek Avent, to był pierwszy i zaraz trafiony wybór. Innych nie próbowałam :) A smoczek z nuka. Odpowiedz Link
beetaa Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 11:27 podobno Avent jest najlepszy dla dzieci karmionych piersia, bo dzieci musza otwierac szeroko buzie, jak przy piersi. Nuk robi tez podobne smoczki. A moze Twoje dziecko poprostu nie potrzebuje byc dopajane i dlatego nie chce pic. W Niemczech gdzie mieszkam nie dopaja sie dzieci zarowno karmionych piersia jak i butelkowych (wg. zalecen pediatry), wiec ja bym chyba nie wciskala, wody zawartej w pokarmie wystarcza dziecku. Tylko w przypadku goraczki, biegunki, czy podczas upalow nalezy dopajac, ale napewno nie woda z glukoza, starczy czysta woda, albo cieniutkie herbatki ziolowe. Odpowiedz Link
delfina7 Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 11:32 Lekarka zaleciła podawanie soczków w ramach dostarczania witamin . Dziecię nie za wiele przybiera więc podajemy też deserki i zaczynamy z zupkami. Odpowiedz Link
silvii Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 11:34 u mnie tez sa takie problemy ale to ze wzgledu na zeby ktore ida i dojsc nie moga... moze twoj skarb tez zabkuje i nakladaja ci sie dwie przyczyny... Silvii & Dan Odpowiedz Link
lilianak1 Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 14:27 Mam podobny problem, przetestowałam chyba wszystko co się dało. Z aventu mała ciągnęła majac 2 tygodnie, potem jej się odwidziało. No i teraz używam wyłącznie łyżeczki, łatwiej byłoby podać butlę, ale co zrobić jak dziecko nie chce nawet ruszyć buzią jak ma smoczek w ustach. Dobra strona tego jest taka, że nie będę miała problemu z odzwyczajaniem, chociaż żadne to teraz pocieszenie. Odpowiedz Link
asia19813 Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 17:11 potwierdzam najlepsza avent przypomina pierś, Zuzia nie chciała z innych z mniejszymi smoczkami. A z aventem ładnie je Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Polecice flaszkę 11.12.07, 20:05 Mam właśnie ten sam problem. My co prawda na razie tylko cyc, bez dopajania za to mała się rozchorowała. Ma zapalenie gardła i jeden z leków kazano rozcieńczać 20 ml wody. Ona nawet nie wiedziała czy to dobre czy nie, bo wypychała smoka językiem nawet nie próbując ssać. Tak samo było z milionem smoczków-uspokajaczy. Nic jej nie pasi i używa mamy jako smoczka :) A lek rozcieńczam i podaję strzykawką. Odpowiedz Link