Dodaj do ulubionych

Do ostatniej bliadi

01.11.23, 10:31
Tekst linku

Ostatnio na liberalnej scenie politycznej Bolandy pojawiło sie wiele "pań profesor" w wieku skromnym.
Podkreślam: profesor, bo "profesorka" znaczyłoby coś innego.

Bardzo mnie to cieszy, bo w życiu poznałem błyskotliwe inteligentne niewiasty i ich sposób rozumowania był zawsze ciut odmienny od męskiego.
Dlatego ciekawy, bo bardziej pragmatyczny.

A teraz wytłumaczę Wam po naszemu, po robociarsku.
Otóż Pani Profesor Legucka zwraca uwagę na całkowitą niepewność informacji napływających z sowka, którymi potem onanizują się zachodni analitycy.
Że większości to propagandowa manipulacja na różnych szczeblach, a od siebie dodam, że nawet znajomi ruscy serwują ten sam koktajl.
Bo tak mają we krwi i dopiero przy drugiej flaszce na troich, coś im się wyrywa.

Tłumaczę i wyjaśniam na przykładzie:
Mój niemiecki kolega uległ wdziękom przechodzowanej ruskiej ladacznicy, która wypadając z obiegu szukała w w Rajchu domu spokojnej starości.
I opowiadając niebywałe dyrdymały o kraju rad, doskonale wiedziała, kiedy kłamie w 100%, a kiedy tylko w połowie.
I oczywiście rozumiała, że ja też wiem.

W najmniejszym stopniu nie wadziło.
Tak mają radzieccy.
Od rzecznika prasowego, do ostatniej k...y.
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Do ostatniej bliadi 01.11.23, 10:53
      Rosjanie zabijają żeby okraść. Tylko to się dla nich liczy.
    • borrrka To błędne uogólnienie 01.11.23, 10:58
      Równie ważne są cele imperialne, a tu w zabijaniu i swoich, i obcych, "sky is the limit".
      Szacunkowo w Ukrainie zginęło już 300 tysięcy rosjan.
      I co?
      A nic.
    • felusiak1 Re: Do ostatniej bliadi 01.11.23, 19:42
      Zaintrygowlo mnie slowo "przechodzowana". Nigdy nie slyszalem. Szukam i okazuje się, ze w warszawskiej gwarze oznacza "zuzyta". A to nie "bljad'" lecz "bradiaga".

Co do zachodnich analitykow to ostatnio twierdzą, ze Rosja jest w stanie odbudować swój potencjal militarny w ciagu 10 lat. Ja, felusiak1, twierdzę, ze $ra a nie odbuduje. Polowę rozkradna a druga połowa bedzie ladnie wygladala ale niezdola do użytku. Przecież mieli zając Ukrainę w 2 tygodnie.
      • borrrka No, nie do końca 01.11.23, 20:30
        Bradiaga, to włóczęga, raczej męski.
        Blyad, wiadomo.
        I ogreślenie "przechodzowany bradiaga"...
        Sorrry, ale nijak nie pasuje:)
        • borrrka Chyba hobo? 01.11.23, 20:36
          borrrka napisał:

> Bradiaga, to włóczęga, raczej męski.
          > Blyad, wiadomo.
          > I ogreślenie "przechodzowany bradiaga"...
          > Sorrry, ale nijak nie pasuje:)
          >
    • amg10 A co to jest 'bliad' ?? 01.11.23, 20:45
      Zechce ktos laskawie przypomniec ??
      • borrrka Re: A co to jest 'bliad' ?? 01.11.23, 20:49
        шлюха
    • jorl11 Re: Do ostatniej bliadi 02.11.23, 15:23
      felusiak1 napisał:

> Co do zachodnich analitykow to ostatnio twierdzą, ze Rosja jest w stanie odbudo
      > wać swój potencjal militarny w ciagu 10 lat.

Przeciez armia Rosji w tej chwili, na dzisiaj 2.11.2023 jest duzo silniejsza jak byla 22.2.2022. Ma duzo wiecej bronii w kazdej kategorii jak wtedy, duzo wiecej zolnierzy, jej przemysl zbrojeniowy pracuje w wiecej jak 10 razy wiekszym tempie jak do 22.2.2022

>Przecież mieli zając Ukrainę w 2 tygodnie.

To Twoi analitycy tak twierdza. Durnie
    • jorl11 Re: da, da waniuszka ;) 03.11.23, 09:50

> pewnie z tej siły od miesiąca próbują zdobyć mieścinę pod Donieckiem i na razie
      > stracili ponad 300 czołgów i wozów opancerzonych oraz pona 10 tysięcy sołdatów

Pytanie jest inne.
      ja napisalem wyzej:

jorl11 napisał:

> Przeciez armia Rosji w tej chwili, na dzisiaj 2.11.2023 jest duzo silniejsza ja
      > k byla 22.2.2022. Ma duzo wiecej bronii w kazdej kategorii jak wtedy, duzo wiec
      > ej zolnierzy, jej przemysl zbrojeniowy pracuje w wiecej jak 10 razy wiekszym te
      > mpie jak do 22.2.2022

Prawda to czy nie? Nie bij piany w_k a napisz TAK czy NIE
    • szwampuch58 Re: Do ostatniej bliadi 04.11.23, 13:17
      Pozytywne sygnaly:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30369562,media-zachodni-urzednicy-po-cichu-dyskutuja-z-kijowem-w-sprawie.html#s=BoxOpImg1
      • oktavian_pl Re: Do ostatniej bliadi 04.11.23, 14:32
        szwampuch58 napisał:

> Pozytywne sygnaly:
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30369562,media-zachodni-urzednicy-po-cichu-dyskutuja-z-kijowem-w-sprawie.html#s=BoxOpImg1

Pokapowali czego zachodni wyborcy oczekują. Zachodni wyborcy myślą inaczej niż polscy wyborcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka