zabka1233 12.12.07, 17:12 podobno jest bardzo kaloryczny ,a moj maly malo przybiera na wadze to moze bym mu kupila , z czym dajecie i jak jedza to wasze dzieci bo moj Danielek to jest wybredny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babajagaa Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 17:14 Nie wiem czy jest kaloryczny,kaszki tez zawieraja cukier i wiele innych rzeczy,ja podaje lyzeczka ale nie zawsze raz na jakis czas a irozrabia sie z woda. Odpowiedz Link
asia19813 Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 17:40 moja zjadła może 2 razy, ostatnio dałam jej w butlce to nie chciała a jak mleko zrobiłam to od razu zjadła. Sinlac jest kaloryczny dlatego zalecany tez niejadkom Odpowiedz Link
e-ness Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 18:00 Ja podawałam przez tydz raz dziennie i mała przybrała 220 g przez 7 dni:) to jej rekord!!! ostatnio potrafiła przybrac tylko 60-70g Mleka niestety nie chciała pic tak wiec został sinlac i to był strzał w 10:) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 18:05 Ja podaję młodej, bo jest bardzo drobniutka (4 m-ce ważyła 6 kg) no i niecierpi nutramigenu, a muszę coś wprowadzać,bo wkrótce wracam do pracy. Podawałam jej w dzień, ale potem nic nie chciała jeść do wieczora, więc teraz podaję jej na noc o godzinie 22 i śpi do 4-5 rano. Podaję jej na mleku, około 100 ml z 3-4 łyżkami sinlacu, przez butlę ze smoczkiem trójprzepływowym. Teraz nawet mniej daję, jakieś 2-3 łyżki, bo mała po wprowadzeniu słoiczków ma twardą kupcię. Silnac podobno zatwardza. Odpowiedz Link
zabka1233 Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 18:17 fajnie by bylo gdyby moj mlody tez chcial to jesc, bo nie chce butli nie chce cyca musze kombinowac z kaszkami Odpowiedz Link
enya81 Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 19:18 mój Szymek uwielbia sinlac, aż się smieje jak mu daję :) Karmie go tylko piersią ale on jest duży i ciągle był głodny. Poza tym słabo zaczął przybierać, więc zaczęłam podawać. Jest na pewno kaloryczny, przez 10 dni przybrał 400 g, kaszke podawałam przez tydzień wieczorkiem przed snem, wiec efekt jest. Odpowiedz Link
lopez32 Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 19:33 moja ma skaze białkowa i bardzo mizernie przybierala na wadze. Kupiłam sinlac, i zaczęłam dodawac do kazdego mleka przez cały dzien czyli 150 ml + 3,4 miarki sinlacu. Dziecko w oczach sie zabrało, oprocz tego zjada owoce, zupki warzywne i miesne, ziemniaki gotowane, marchew z obiadu. Dużego jabłka skrobanego lyżeczka zjada połowę. Tak wiec jestem bardzo zadowolona, acha i dziecko od razu polubiło sinlac, ale i tak budzi sie 3 razy w nocy na bulę + sinlac. A wazy moze 6,400 wlasnie skonczyla 5 miesiecy. Odpowiedz Link
astarza78p Re: kto podaje sinlac 12.12.07, 21:54 to mój mały jakiś gigant jest;-) ważyłam go zanim skończył 5 miesięcy i było ponad 7 kg;-) mój jest bezmleczny i bezsojowy i sama niewiem co jeszcze bez, ale sinlac uwielbia;-) i go nie uczula!!! do mam które chcą u cycatków wprowadzić buleke polecam Tomme Tippee, mają bardzo podobny kształy smoczków do kobiecej piersi;-) Odpowiedz Link