Dodaj do ulubionych

szlag by to

07.01.08, 12:23
cześć dziewczyny,
zaczęłam brać duomox na choróbsko. Czy ma któraś z Was doświadczenia z tym antybiotykiem? Czy antybiotyk może zmniejszyć laktację? Jak pytanie głupie to przepraszam, ale mam wyrzuty sumienia że go wzięłam i nie pojechałam jeszcze jednego dnia na ziółkach i syropkach, ale już nie mam siły - Mała też chora więc wystarczy...
no i teraz się martwię: że sobie organizm wyjaławiam i mlea zabraknie...

Obserwuj wątek
    • anula_82 Re: szlag by to 07.01.08, 12:36
      kiedys brałam nawet w ciąży dwa razy, jednak teraz przy karmieniiu
      nie. A przepisał ci ten lek lekarz??
      Myśle ze nie powinien zmniejszać laktacji,,,, może to efekt chroby
      ze wydaje ci ze mniej mleczka, musisz dużo pić najlepiej wody i
      kompotów rozcieńczonych.
      • becik_l79 Re: szlag by to 07.01.08, 12:39
        dzięki Anula, tak, lekarstwo dał mi lekarz, ale mialam brać przy wydzielinie ropnej. takowej JuZ nie mam , ale nadal paskudie sie czuje mimo ze to 3 dzień leczenia... A laktracje teraz mam super dlatego boje sie ze sie zmniejszy...bo dawno już tak dobrze nie było:)
        • aurinko Re: szlag by to 07.01.08, 12:47
          Duomox nie powinien mieć wpływu na laktację, a dla własnego zdrowia powinnaś
          brać jakiś lakcid. Nie powinnaś przerywać antybiotyku jeśli już go bierzesz,
          trzeba brać całą dawkę do końca nawet gdy jest po 3 dniach poprawa, bo przy
          takim "zaleczaniu" następnym razem antybiotyk może nie zadziałać i będzie
          potrzebny silniejszy.
    • asia_zal81 Re: szlag by to 07.01.08, 12:41
      Laktacji to nie zniszczy, ale wytruje jelitka. Dlatego polecam
      acidolac i dla Ciebie i dla Małej!!

Duzo zdrówka!
      • aga1gr Re: szlag by to 07.01.08, 13:14
        brałam raz w ciąży i zaraz po porodzie bo dostałam jakiegoś zapalenia i
        przepisali mi to jeszcze na porodówce tak że raczej możesz brać tylko z wit.b i
        pij jakieś jogurciki bo szkoda żoładka
        • becik_l79 Re: szlag by to 07.01.08, 13:44
          dzięki Dziewczyny;) mąż kupił mi Lacidofil. Będę brała i jedno i drugie i mam nadzieję, że wyzdrowieję razem z córunią. Najgorsze, że Młoda w środe wreszcie miała mieć 3 dawkę infarnixu i drugą rotarixu i znowu dupa. Co robicie jak Wam dzieci chorują i nie możecie ich zaszczepić? Miałyście tak, że przerwa między jednym a drugim szczepieniem była długa, tak jak u mnie ponad 2 m-ce?
          • asia-ch Re: szlag by to 07.01.08, 14:46
            Duomox można brać jak najbardziej. Ja przyjmowałam go 10 dni potem zinnat teraz
            znowu duomox 12 dni. Mam powikłania po szkarlatynie.
            Nie zauważyłam aby wpływał na laktację. A synek do tej pory jest na piersi.
    • aga_n20 Re: szlag by to 07.01.08, 16:54
      ja brałam duomox jak po porodzie z jakieś 3 tyg miałam zpalenie piersi, jest to
      antybiotyk który można stosowac i w ciąży i podczas karmienia. Każdy antybiotyk
      wyjaławia jelita więc jak dziewczyny piszą lakcidofil, lakcid , i kefir również
      jest dobry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka