ingapol 09.01.08, 12:04 czy jeszcze istnieje ? czy mogę odliczyć jeśli korzystam z internetu w wynajmowanym mieszkaniu ? ( mieszkanie wynajmowane legalnie, zgłoszone w US przez właściciela, ale nie jestem tu zameldowana) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: ulga na internet 09.01.08, 12:34 Nie jestem pewna czy ulga ta jeszcze istnieje, ale odliczyć możesz wtedy, gdy złożyłaś NIP-3 ze zmianą adresu na ten w wynajmowanym mieszkaniu i jeśli faktury za internet są wystawione na Ciebie. Odpowiedz Link
ingapol Re: ulga na internet 09.01.08, 14:19 faktura, żaden problem bo to nie z TP internet a NIP3 nigdy nie składałam, a mogę teraz ??? hmm Odpowiedz Link
aurinko Re: ulga na internet 09.01.08, 15:46 NIP-3 można złożyć w każdej chwili, ale jeśli chodzi o podanie nowego miejsca zamieszkania, to termin jest 30 dni od daty zamieszkania pod nowym adresem. Nie wiem, jak to potraktuje Urząd Skarbowy, myślę, że najlepiej by było jakbyś zadzwoniła do jakiegoś US i się zapytała, ja zadzwoniłam po tym jak napisałam na forum i babka mi powiedziała, że nie mogę robić odliczeń bo nie dopełniłam obowiązku aktualizacji danych adresowych przez co w US nie figuruję jako osoba mieszkająca pod tym adresem co mam internet. Odpowiedz Link
ingapol Re: ulga na internet 09.01.08, 16:02 dzięki za info wydeleguję swojego tatę, on lubi skarbówkę :D Odpowiedz Link
aga_n20 Re: ulga na internet 09.01.08, 15:59 ulga jest jeszcze, ja bede z niej korzystać Odpowiedz Link