07mamakarolinki 16.01.08, 18:56 lekarza???tzn no jak jest dziecko zdrowe??hmm --- Karolina 22.07.07 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olus-ia80 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 19:00 tylko na szczepienia Odpowiedz Link
07mamakarolinki Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 19:02 no ja w sumie to tez tylko na szcepienia ale tak sie zastanawiam czy to nie trzeba tak czesciej bo niektorzy to chyba czesciej chodza??a ostatnio to 28 listopada bylam --- Karolina 22.07.07 Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 19:10 Mój pediatra umówił się ze mną na szczepienie w lipcu....ale czy to normalne....mam wątliwości...Ale z drugiej strony-pójść na kontrolę i coś załapać (jedna poczekalnia dla zdrowych i chorych)...??? Odpowiedz Link
andzia84 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 19:11 ja byłam 14 grudnia, a teraz ide 12 lutego, czyli 2 miesiace Odpowiedz Link
olus-ia80 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 19:48 w naszej przychodni sa dwa osobne wejscia dla dzieci zdrowych i chorych rowniezz dziecmi przychodzi sie na rozne pietra a co do szczepien to pierwsze 4 sa co 6 tygodni przeciez a u nas jak sie nie stawiszna szczepienie to przysylaja list i co do bilansu rowniez Odpowiedz Link
jasiek-2007 Re: nie dostałam urlopu za 2008 16.01.08, 20:24 co 6 tygodni na szczepienia i czasem po mleko (recepte) ale częściej ja sama chodzę . Odpowiedz Link
aurinko Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 20:29 Chodzę wyłącznie na szczepienia w wyznaczonym przez pediatrę terminie. Jeśli mam jakieś pytania do pediatry to dzwonię do niej na komórkę albo na domowy, nie lubię bez wyraźnej potrzeby chodzić do lekarzy. Odpowiedz Link
ankas4 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 16.01.08, 23:18 Chodzimy na koniec kazdego miesiaca, zawsze sie rejestruje zeby mi nikt łaski nie robił i miał dla mnie czas, mały jest zawsze wazony, mierzony, oglada mu pediatra głowke, zaglada do pyszczka i sprawdza jak lezy na brzuszku, zawsze jetsem super zadowolona. U nas sa dwie poradnie dla dzieci zdrowych i dla dzieci chorych w dwoch roznych budynkach wiec nie ma stresa ,ze dziecko spotka sie z chorymi dziecmi. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 17.01.08, 08:06 Tylko na szczepienia. Dawno już nie byliśmy... ciekawe ile junior waży hmmm Odpowiedz Link
uczula troche historii 17.01.08, 09:11 15 lat temu ( jak to brzmi!!!) do kontroli z dzieckiem chodzilo sie co miesiac. I byla to dobra metoda - ja zupelnie swieza i zielona, o internecie wtedy nic nie bylo mowy nawet - a dziecko bylo pod stala opieka lekarza i jak sie cos dzialo to mozna bylo latwo wychwycic. Wystarczylo zwazyc - czy prawidlowo przybiera na wadze obejrzec skore, itp itd a teraz? widze, ze im jestesmy "nowoczesniejsi" tym gorzej z opieka. Mi tez lekarz powiedzial ze nie trzeba co miesiac - pytalam sie, a na szczepienie w 13 miesiacu. ...ale ja starym zwyczajem chodze co miesiac. Jakas wymowke, zawsze znajde :) no.. jak sie uda to pojdziemy teraz zwazyc, zmierzyc i zeby lekarka obejrzala dzidziusia. no i chce zeby go osluchala, bo na swieta misiu mial katarek, potem kaszelek ...nic nie dawalam. samo przeszlo ale jestem ciekawa ile przybral a wagi to my nie mamy. i ja sie tej metody bede trzymac - mniej wiecej co miesiac...do lekarza w pierwszm roku zycia. Odpowiedz Link
bubunia1 Re: Jak czesto chodzicie z dziecmi na kontrole do 17.01.08, 10:39 Byłam na trzecim szczepieniu w grudniu, następna wizyta na kolejne szczepienie...w sierpniu ;) Odpowiedz Link
a.tygrysica Kilka razy w miesiacu 17.01.08, 20:42 Pomyslicie, ze jestem przewrazliwiona, ja tak nie uwazam, ciagle cos sie dzieje i tak odwiedzamy: pediatra ogolny (szczepienia, waga, badania ogolne), neurolog (cwiczenia na napiecie nerwowe, przekrzywianie glowy) pediatra na ciemiaczko, zywienie, witaminy (slabe wyniki krwi, zbyt szybko zarastajace ciemiaczko) do tego badania specjalistyczne: morfologia i mocz co 6 tyg, rozne usg co kilka miesiecy, ostatnio powtorne jamy brzusznej (urodzil sie z mala torbielka). Chodzimy do Luxmedu (abonament) w wawie na chmielnej, lekarze sa super. Odpowiedz Link