azi81 19.01.08, 12:44 z tabeli zywienowej wynika ze jak Oliwka skonczy 6 miesiecy moge podawac jej zielony froszek i pomidory.No i tu moje pytanie a skad je wziac??chyba groszek z puszki odpada?lepiej mrozony??a pomidory?? Pomozcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula_82 Re: Pomidor i zielony groszek? 19.01.08, 14:14 groszek mrożony jak najbardziej moze być. a z pomidorkami to masz juz w zupkach słoiczkowych "rosołek z pomidorkami i ryżem" czy cos podobnego. Przeciez nie musisz odrazu podawac tak wszystkiego, i tak czesto wywołują uczulenia pomidory wiec trzeba tylko sprawdzic a potem juz sama decydujesz czy kupujesz słoiczek czy gotujesz i dodajesz koncentratu pomid. Odpowiedz Link
uczula pomidory...czesto 19.01.08, 14:54 powoduja uczulenia... Czemu sie tak spieszysz z nowosciami? Odpowiedz Link
ingapol Re: pomidory...czesto 19.01.08, 15:01 ja tez niedawno zastanawiałam się nad pomidorami, ale jeszcze troszkę poczekam, bo nie wprowadziłam jeszcze brokuł, szpinaku, a nawet mięsa nie mówiąc o żółtku. Dopiero gdzieś w marcu wprowadzę pomidory. A to że powodują uczulenie, trzeba to w końcu sprawdzić. Ale koncentratu kupnego na pewno nie dam, tylko taki która moja babcia robiła. Odpowiedz Link