a090707 26.01.08, 09:57 Co Wy na to ? Tak nas naszla ochota na strzyzenie maszynka, bo maly z tylu ma wytarte wloski, a grzywa juz wchodzi w oczy i te dlugie zaczesujemy do przodu :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blanka0 Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 09:58 ponoc nie wolno przed roczkiem, jak ktos wierzy Odpowiedz Link
gismol77 a dlaczego nie? 26.01.08, 10:39 ja Lilli juz dwa razy obcinałam włoski, urodziła sie z długą gestą czupryną i grzywa jej właziła do oczu Odpowiedz Link
qwoka Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 11:27 Ja obciełam jak Maja miała 4 miesiące. Urodziła sie z bardzo bujna czupruną, tyle że z tyłu główki wytarł jej sie wielki placek a po bokach znacznie sie te włoski przerzedziły. wiec w wieku 4 miesięcy wygladała tak, że na czubku miała ok 6cm irokeza a w innych częsciach pojedyncze kłaczki. Troche zal nam było ale ogolilismy na 3mm. Odpowiedz Link
izamig Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 11:29 ja tam czekam aż mały skończy roczek i tak teraz zima i wczapce chodzi, pozatym nie wygląda żle Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 12:49 Mój mąż grozi, że jak pójdę do pracy, to małą ostrzyże i zostawi irokeza ;). Fajnie, ale mała jest jasną blondynką i ma naprawdę niewiele włosków, z wyjątkiem czubka na którym jej odstaje peczek 4-5 cm włosów. Też słyszałam, że przed rokiem się nie strzyże, ale to jakiś zabobon. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 13:06 to zabobon że przed rokiem się nie strzyże :) Coś w tym stylu że ze sciętymi włosami skraca sie rozum dziecka jakos tak słyszałam :))) Ale jak ktoś jest przesądny ;) ja nie wierzę, ale ja akurat nie mam co Natali ścinać ;))) Odpowiedz Link
a090707 Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 13:14 W zabobony nie wierze, ale boje sie, ze maly wystraszy sie maszynki. Tylko bedzie wygladal na buzce jeszcze okraglej niz teraz :) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 13:40 No pewnie. :-) Witek był taki kudłacz- gdyby był dziewczynką, mogłabym mu wiązać włosy w "palemkę" na czubku głowy. "Przeleciałam" go maszynką, kiedy miał pół roku właśnie. Leżał sobie na brzuszku, nawet się specjalnie nie interesował, co mu się na głowie wyprawia. :-) Odpowiedz Link
musia79 Re: Moge ostrzyc synka ??? 26.01.08, 15:12 ja Kubusia wczoraj ostrzygłam, nie mogłam już patrzeć jak mu grzywa do oczy wchodziła, wytarł sobie włoski z tyłu główki i po bokach a grzywa rosła - wyglądał jak nieszczęście. Teściowa lamentowała ale ja nie wierzę w zabobony więc pozbyliśmy się grzywki..i teraz Młody wygląda super :)) Odpowiedz Link