dagi.ww 09.02.08, 18:10 Ostatnio kolezanka podsunela mi pomysl na kisiel ze startym biszkoptem. Co Wy o tym myslicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poemat125 Re: Kisiel? 09.02.08, 18:21 ja daję kisiel ale wersja z biszkoptem bardzo mi się podoba, ja daję wersje z tartym jabłuszkiem Odpowiedz Link
sylpal13 przepis na kisiel 09.02.08, 18:46 150 ml przecierowego soku owocowego dla niemowląt (np. winogronowy, brzoskwiniowy, porzeczkowy) - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Jabłko obierz, wydrąż pestki, zetrzyj na tarce. Do małego rondelka przelej ok. 2/3 soku. Zacznij podgrzewać. W resztce soku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną. Gdy sok w rondelku zawrze, wlej sok z mąką ziemniaczaną. Mieszaj gęstniejący kisiel, a gdy tylko zabulgocze, odstaw z ognia i zmieszaj z tartym jabłkiem. Podawaj, gdy przestygnie. Odpowiedz Link
dagi.ww Re: przepis na kisiel 09.02.08, 18:55 Wow, ale super, ja jestem totalnie niekulinarna, choc gotuje Malej sama, ale na poziomie podstawowym, wiec przepis super! Dzieki sylpal13! Odpowiedz Link
poemat125 Re: przepis na kisiel 09.02.08, 18:58 ja robie tak: 100ml soku bobo frut marchwiowo-jabłkowy 40ml wody 1 łyczeczka(czubiasta) mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru sok gotuję a w zimniej wodzie mieszam mąkę i dodaję cukier. Jak sok zacznie sie gotować to dodaję całą resztę i jeszcze chwilę gotuję az zacznie gestnieć. Dodaję starte jabłuszko lub podaję sam kisiel. Odpowiedz Link
sylpal13 Re: Dajecie jako deser czy podwieczorek? 09.02.08, 21:13 ja jeszcze nie daje, ale jeśli bym dawała to jako podwieczorek Odpowiedz Link
dagi.ww Re: Dajecie jako deser czy podwieczorek? 09.02.08, 22:23 No ja tez raczej myslalam o tym na podwieczorek. Odpowiedz Link
patrice7 dzieki za przepis dziewczyny 10.02.08, 09:33 ale ta maka ziemniaczana to tyak juz mozna??:) Odpowiedz Link