nating 03.04.08, 22:11 tak do 50 zł kto mi coś poleci ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
becik_l79 Re: dobry podkład do twarzy 03.04.08, 22:17 no ja znam dobry ale kosztuje 73 około...dermablend Vichy - baaardzo wydajny, więc mimo braku kasy kupuję bo starcza na wieki i jest super. Polecam. Odpowiedz Link
enya81 Re: dobry podkład do twarzy 03.04.08, 22:21 Ja używam z l'oreala matującego true match i jestem bardzo zadowolona, jest super wydajny i pieknie sie stapia z kolorytem skóry. Niecierpie jak sie robi maska. Odpowiedz Link
patrice7 Re: dobry podkład do twarzy 03.04.08, 22:38 ja od dobrych kilku lat uzywam MAX FACTOR Lasting Performance. Tubka jest MEGA wydajna starcza mi nawet na okres 1 roku. Kosztuje wlasnie ok 50zł. Co dla mnie najwazniejsze dla mnie jest lekki i sie nie lepi! bleee Odpowiedz Link
babajagaa Re: dobry podkład do twarzy 03.04.08, 22:39 Ja tez max faktor ale bardzo zadko Odpowiedz Link
modeko Re: vichy normantien 04.04.08, 09:24 kupuję na allegro w saszetkach i wychodzi 50ml tak do 50zł z przesyłką Odpowiedz Link
aurinko Re: dobry podkład do twarzy 03.04.08, 23:57 Wszystko zależy od tego, jaką masz cerę, jak się na co dzień malujesz, jaką masz karnację. Napisz coś bliżej, to mój chłop Ci doradzi, wszak jest zawodowo expertem od kosmetyków :-) Odpowiedz Link
nating aurinko 04.04.08, 08:51 cera sucha z rozszerzonymi naczynkami. Podkłady stosuję raczej tylko na wyjście poza osiedle :D Odpowiedz Link
edzia.79 Re: aurinko 04.04.08, 09:08 to ja tez poprosze o rade :))) cere kiedys mialam chyba mieszana (badz tlusta) z krostami na czole :)) teraz stawiam ze jest normalna,badz lekko sucha. szukam podkladu nawilzajacego,maluje sie codziennie. dzieki wielkie :) Odpowiedz Link
aurinko Re: aurinko 05.04.08, 00:05 Napiszę jutro pod wieczór bo mam teraz ograniczony net. Odpowiedz Link
aurinko Re: aurinko 06.04.08, 12:09 edzia.79 napisała: > to ja tez poprosze o rade :))) > cere kiedys mialam chyba mieszana (badz tlusta) z krostami na czole :)) > teraz stawiam ze jest normalna,badz lekko sucha. > szukam podkladu nawilzajacego,maluje sie codziennie. > > dzieki wielkie :) Edziu Ty możesz śmiało używać te same podkłady co Nating tylko nie musisz używać zielonego korektora. Odpowiedz Link
aurinko Re: aurinko 06.04.08, 12:02 nating napisała: > cera sucha z rozszerzonymi naczynkami. > Podkłady stosuję raczej tylko na wyjście poza osiedle :D Praktycznie od tej pory do końca słonecznej jesieni krem nawilżający dla cery wrażliwej lub naczynkowej, koniecznie z filtrem, na to korektor zielony (są różne rodzaje, w pędzelku, szmince, w tubkach, słoiczkach - wybór ogromny ale ważne żeby był zielony) i dopiero wtedy lekki podkład; na lato nie powinien być kryjący, np. AA Oceanic jedwabisty podkład rozświetlający bezzapachowy; Vichy Aera Teint; Rimmel Hydrasense podkład nawilżający. Odpowiedz Link
qwoka Re: dobry podkład do twarzy 04.04.08, 09:30 to zalezy od cery i od upodobań:) Ja mam cere mieszną z tradzikiem i bliznami po nim wiec powinnam uzywać w miare kryjacegio podkładu, ale np Vichy Dermablend był dla mnie koszmarny. Wygladałam jak w masce i to się strasznie rzucało w oczy. Próbowałam tez mocno kryjacych z La Roche ale też wygladałam źle:/ Ja wole lekkie podkłady (nawet jesli nie zakrywają całkiem niedoskonałości skóry, ale przynajmniej naturalnie wygladają. ale co do firmy to nie doradze, bo sama teraz szukam jakiegoś dobrego podkładu:) Odpowiedz Link
a_beatle Re: dobry podkład do twarzy 04.04.08, 09:58 Też mam wiecznie ten problem. Moja cera też jest sucha, nadreaktywna, z płytko położonymi naczynkami. Ciągle zmieniam podkłady, ostatnio miałam Cleanique, bardzo dobry:-) Niedawno kupiłam jednak krem tonujący Vichy Lumineuse - jest świetny, rozświetla skórę, a przy okazji nawilża i ma filtr przeciwsłoneczny. No i oszczędność czasu - jeden produkt zamiast dwóch = lekkość na twarzy:-) Kosztuje ok 50 zł. Odpowiedz Link
latortura Re: dobry podkład do twarzy 04.04.08, 21:22 ja tak jak becik dermablend Vichy jak dla mnie - idealny ! Odpowiedz Link
lilianak1 Do używających podkłady Vichy 05.04.08, 07:57 Ja mam suchą cerę z miejscowym trądzikiem, każdy nawilżający podkład i tak mi się łuszczy i brzydko wygląda. Czy te vichy sprawdzają się na suchej skórze? Odpowiedz Link
a_beatle Re: Do używających podkłady Vichy 05.04.08, 10:31 Lilianak1 ja mam suchą cerę, ale bez trądziku. Lumineuse jest własnie do suchej skóry i dobrze nawilża, nie czuję ściągnięcia. Tyle że jest zbyt delikatny, by kryć niedoskonałości. Zawsze możesz jednak uzyć korektora. Innych podkładów Vichy nie znam. Odpowiedz Link
modeko Re: Do używających podkłady Vichy 05.04.08, 14:32 VICHY NORMATEINT - ODCIEN 25 NUDE ( ŚREDNIOCIEMNY ODCIEŃ, DO ŚREDNIEJ, NAJBARDZIEJ TYPOWEJ DLA POLEK, KARNACJI) Normateint podkład do skóry z niedoskonałościami. Oczyszcza i redukuje niedoskonałości. Działanie zapobiegające zbijaniu się podkładu w grudki, aby pokryć skórę ultradelikatną, jednolitą warstwą. Wyjatkowa trwałość aby uniemożliwić podkładowi przemieszczanie się na skutek kontaktu z sebum. Dla skóry z niedoskonałościami. Innowacja Normateint - formuła sebum-proof wzbogacona o składnik aktywny o działaniu oczyszczającym Odpowiedz Link
magda7717 Re: dobry podkład do twarzy 05.04.08, 14:43 a ja ostatnio znalazlam przez przypadek AA wygladzajacy zmarszczki;-) za 24 zl super konsystencja boskaaaaapolecam a wczesniej sympatyzowalam z wieloma glownie True Match, i Invisible loreala Odpowiedz Link
aurinko Makijaż 06.04.08, 12:10 Dziewczyny, czy używacie bazę pod makijaż? Chodzi mi o taki silikon do stosowania na krem a pod podkład. Odpowiedz Link
magda7717 Re: Makijaż 06.04.08, 15:20 uzywalam pod podklady loreala baze loreala - ale wiesz co niewielka roznica , poza tym lato idzie im lzejszy puder tym lepiej;-) ale na wyjscia- zgodze sie super sprawa Odpowiedz Link
aurinko Re: Makijaż 06.04.08, 19:07 Ja używam cały czas bazy (ale nie loreala) i jestem bardzo zadowolona, bo kiedyś bardzo często zdarzało się, że już po godzinie świecił mi się nos i musiałam praktycznie od nowa się malować bo podkład gdzieś znikał a dzięki silikonowi twarz jest matowa przez cały dzień i nie muszę niczego poprawiać. Odpowiedz Link
asuzi Re: Makijaż 06.04.08, 21:26 ja używam bazy dax cismetics Cashmere i jest lepiej, podkład sie lepiej rozprowadza i ładniej buzia wygląda. Mam tylko problem z dobraniem "koloru" podkładu, zawsze jest za cimny, jestm blada i nie moge sobie dobrać mimo że zawsze kupuje najniższe numery. Robi mi się często maska nie wiem jak temu zaradzić, na razie kupuję max factor Lasting performance Odpowiedz Link
aurinko Re: Makijaż 06.04.08, 21:55 asuzi napisała: > ja używam bazy dax cismetics Cashmere i jest lepiej, podkład sie lepiej > rozprowadza i ładniej buzia wygląda. Ta baza jest super, właśnie Daxa używam. Jestem bardzo zadowolona. > Mam tylko problem z dobraniem "koloru" > podkładu, zawsze jest za cimny, jestm blada i nie moge sobie dobrać mimo że > zawsze kupuje najniższe numery. A jak testujesz kolor? Aby najlepiej dobrać do cery trzeba odrobinkę rozsmarować na przegubie dłoni, od wewnętrznej strony. > Robi mi się często maska nie wiem jak temu > zaradzić, na razie kupuję max factor Lasting performance To raczej problem z doborem rodzaju podkładu, może powinnaś do innej cery używać, o innym działaniu? Odpowiedz Link