patrice7 03.06.08, 09:50 www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/2008/tab.asp?ComponentID=216749&SourcePageID=147654 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: testy Adac 2008 juz sa 03.06.08, 09:53 Ach, jest mój Romer na pierwszym miejscu :)...wiadomo, czemu taki drogi.. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: testy Adac 2008 juz sa 03.06.08, 10:03 kurcze, troche wybiórczy ten test. Nie ma wogóle maxi cosi, a ja nad nim się zastanawiałam mocno. W poprzednich testach tą firmę oceniali bardzo dobrze. Odpowiedz Link
lilka.k Olcia 03.06.08, 10:06 olcia, tak , w 2007 maxi cosi byl prawie tak samo dobry jak Romer, nie wiem czmu teraz nie bylo... Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Olcia 03.06.08, 10:08 maxi-cosi to dosyc popularne foteliki i az przychodzi mi do glowy, ze moze nie zaplacili i ich w testach nie ma... Odpowiedz Link
patrice7 Re: Olcia 03.06.08, 10:10 bo nie robia testow co roku tych samych fotelikow, sprawdz w testach z roku 2007, bo to ze go nie ma nie znaczy ze jest do kitu ;) Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Olcia 03.06.08, 10:13 tak mysle:), wydalismy na Maxi-Cosi Tobi ponad 800 PLN, sprzedawca zapewnial o solidnosci fotelika, glupio by bylo, gdyby sie okazalo, ze przez rok polecieli na łeb z jakością, solidnoscia, bezpieczenstwem. Odpowiedz Link
lilianak1 Re: Olcia 03.06.08, 10:16 A ja mam mieszane uczucia do tych testów. Po pierwsze są bardzo wybiórcze, bo testują tylko jeden model z danej firmy, a modele różnią się konstrukcją, więc marka wcale nie musi świadczyć o jakości. Mojego fotelika wogóle nie ma chociaż jest ich mnóstwo na rynku europejskim. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Olcia 03.06.08, 10:46 wydaje mi się, że jednak robili co roku te testy, tylko chyba teraz nie zapłacili. W poprzednich latach były testy co rok: fotelik.info/pl/testy/Maxi-Cosi/ocena/malejaco/index.html kurcze.... polityka pieniądza rządzi wszędzie. Odpowiedz Link
mynia0 Re: Olcia 03.06.08, 12:31 nie podobają mi się te testy, śledze je od lat :? jak wybierąłam fotelik dla starszaka doradzano mi tylko te najdroże, bo w testach wychodzą ok. gdyby testowane były wszystkie foteliki, to bym się zasugerowała. ale tam są tylko zachodnie, polskich nie ma wcale, co mnie nie dziwi - bo testy robia Niemcy, a Niemcy na swój rynek Polaków nie chca wpuścić. no i mam 3 foteliki polskie - kołyske Deltim, venus ramatti i baby dreams jumbo ;) Odpowiedz Link