silvii 01.07.08, 18:59 Czy uczycie swoje pociechy dmuchać świeczki? Macie jakieś sposoby na szybki kurs dmuchania? Roczek za 8 dni... a my jeszcze nie rozpoczęliśmy treningów... Silvii & Dan Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chmurcia4 Re: czy uczycie i jak dmuchać 01.07.08, 19:05 ja na początku pokazywałam ruszające się drzewa i naśladowałam wiatr, potem dmuchałam też na brzuszek - buzię, w końcu mała zaczęła naśladować wiatr, a teraz potrafi dmuchać na fujarce (ponoć rechabilitanci polecają naukę dmuchania na fujarce, flecie itp.) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: czy uczycie i jak dmuchać 01.07.08, 19:05 chyba będziesz musiała za Dana dmuchać zza jego pleców:)), u starszaka jak miał roczek też musiał miec pomoc za to rewelacyjnie dmuchał w 2 urodziny:) Odpowiedz Link
m_k8 Re: czy uczycie i jak dmuchać 01.07.08, 19:11 uczą Panie w żłobku. Tam jest taki plastikowy żyrandol, i Hania uwielbia jak się rusza. Panie pokazują, Hania trenuje. Ma jeszcze 3 tygodnie :-) Odpowiedz Link
effka_81 Re: czy uczycie i jak dmuchać 01.07.08, 21:36 Oliwcia dostała gwizdek, i czasem uda jej się zagwizdać hehe. Roczek za 6dni zostało mało czasu!! Odpowiedz Link
a_beatle Re: czy uczycie i jak dmuchać 01.07.08, 21:39 Hihihi, u nas bez efektów, dmucham i dmucham, aona nic, tylko się śmieje:-)))) Nawet na prawdziwej świeczce pokazałam i nic;-) Odpowiedz Link
dziunia27 wiatraczek:)))) 01.07.08, 21:49 to była najlepsza nauka:))) Jakis czas temu kupiłam jej zwykły wiatraczek i poprostu dmuchałam w niego aby sie krecił, a mała patrzyła w niego z zachwytem:))) i pewnego dnia (choc wcale jakos specjalnie jej nieuczyłam) dmuchneła na niego sama:))) ów wiatrak mamy wbity w doniczke i Julia za kazdym razem jak jest blisko niego to dmucha:))) i nawet reaguje na hasło "dmuchaj":))) zabaczymy jak jej pojdzie jutro ze swieczka:P Odpowiedz Link
klarysa007 Re: czy uczycie i jak dmuchać 01.07.08, 22:22 Tuśkę nauczył dmuchać starszak :) W jego bioniclach są różne rurki, część z nich świszcze przy dmuchaniu i młoda nauczyła się naśladować braciszka :) Odpowiedz Link
dmgr Re: czy uczycie i jak dmuchać 02.07.08, 11:38 Mój nauczył się jakiś czas temu jak miał nad przewijakiem powieszona taką zabawkę na sznureczku i zawsze w nią dmuchałam, żeby się bujała i on też zaczął. Dmuchał też w wiatraczek. Ostatnio zrobiłam próbę na świeczkach i dwie z trzech zdmuchnął, mam nadzieję, że w niedzielę nie da plamy. Odpowiedz Link
yvonne79 Re: czy uczycie i jak dmuchać 02.07.08, 12:12 A ja zupełnie zapomniałam o dmuchaniu :) Szybko zaczynamy naukę :) Dalej zakręcona jestem :P Odpowiedz Link
silvii Re: czy uczycie i jak dmuchać 02.07.08, 12:46 no zaczęłam dmuchać na Dana ale on się tyko śmieje... oj chyba nie opanujemy tej umiejętności na czas... :( Silvii & Dan Odpowiedz Link
dagi.ww Re: czy uczycie i jak dmuchać 02.07.08, 12:50 Łoooo, ja też kompletnie zapomniałam o tym!!! No to działamy od dzisiaj, mamy czas do następnej soboty, a więc półtora tygodnia ;)) Odpowiedz Link