silvii 27.08.08, 14:32 Mam nadzieję, że Tomek go polubi :P picasaweb.google.pl/dan.osita/MeiTai/photo#s5239173224739454834 Silvii & Dan Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka.k Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 14:40 Wow! Super, widac, ze to dla chłopca! Piekne kolory i wykonanie jakie nowatorskie..taki trojkat, super. Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 15:58 Trójkąt doskonale sprawdza się w Danowym MT Dwie strony świata :) Dzięki! Silvii & Dan Odpowiedz Link
patrice7 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 16:17 super! fajnie miec zdolnosci manualne:) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 15:42 Widzę, że nowa maszyna szyje jak ta lala :) Gratulacje, konik gites :) Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 15:57 nowa maszyna jest hm... "pyszna!" jeszcze jej nie przetestowałam do końca ale efekty użytkowania już są ;) dzięki :) Silvii & Dan Odpowiedz Link
andzia84 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 20:30 i ja widziałam, jest super, mam nadzieję jak najszybciej obejrzeć go na żywo i przetestować :) Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 20:35 a po testach mam nadzieję, że zrobicie sobie kilka fotek i mi je podeślesz? ;) Cieszę się, że się podoba! Silvii & Dan Odpowiedz Link
klarysa007 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 21:55 Superancki :) i taki chłopięcy. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:06 Fajnie Sylwia ze szyjesz! mam nadzieje,ze stanie sie to nie tylko Twoim hobby i bedzie przynosic kokosy bo pomysly masz ciekawe/Rozkrecasz sie Kobito, super- i nowa maszyna? tak trzymac! Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:18 Dzięki!!! Burdziu - BARDZO mi miło słyszeć to szczególnie od Ciebie :) a rozkręcam się, bo coś w życiu trzeba robić ;) hmm... coś jest z tym szyciem (jeszcze w szkole średniej marzyłam o własnej pracowni) a teraz gdy o tym myślę, jak szyję... to tylko się do siebie uśmiecham pod nosem :))) Przecież robię to, o czym kiedyś tak strasznie marzyłam ;) a teraz to takie hm... proste, oczywiste, nic nadzwyczajnego... ;) kiedyś było to wręcz nieosiągalne... a jednak :) Stara maszyna mi padła... nie mogłam dokończyć zamówienia... a ponieważ mam w planach jeszcze kilka projektów (nie tylko MT)to się zapożyczyłam na troszkę lepszy sprzęt :) a starszy model (ponad 11 letni) po naprawie trafi do mojej mamy (jej ma prawie 40 lat - na niej się uczyłam szyć ;))) - i już ledwie dycha starowinka...) :))) Silvii & Dan Odpowiedz Link
burdziaa Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:24 no własnie o to mi chodzi- robic to co sie lubi , czerpac satysfakcje, przyjemnosc i miec z tego pieniadze- to recepta na szczesliwe zycie zawodowe i nie tylko/ Ja tak mam - maluje, kocham to i czasem cos zarobie :) Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:32 spełnienie zawodowe to co najmniej połowa w drodze do szczęśliwego życia :) nie przenosisz frustracji na dom, rodzinę i samą siebie ;) chyba wiem coś o tym hehehehe :))) Ja wiem, że wolisz mnie w wersji maszynowej, ale rysować tez nie przestanę ;) bo też to bardzo lubię... no i z rysunku powstaje pomysł na aplikację :P Silvii & Dan Odpowiedz Link
burdziaa Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:43 :) lubię Cie w obydwu wersjach :)))) Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:55 oj no to teraz to już się chowam pod stół bom czerwona jak burak!!! hehehehe ;) i dzięki jeszcze raz... Silvii & Dan Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:35 gratuluje takich zdolnosci sylvii. jestem pod wrazeniem! Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:39 a tak dla porzadku: czy Roch i Tomek to ta sama osoba? Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:41 tak :) Tomek vel Roch lub Roch vel Tomek hm... o genezę trzeba by Andzi zapytać ;) Silvii & Dan Odpowiedz Link
ankas4 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 28.08.08, 07:04 piekny piekny i jeszcze raz piekny MT, i powiem Ci ,ze tego typu wzory czyli typowo chlopiece to jest nisza na rynku, jak ja szukalam MT to same dziewczynskie wzory byly;) wiec... na chlopakach zbijesz kokosy mowie Cie !!!!:))))))) Odpowiedz Link
andzia84 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 28.08.08, 09:09 dzisaj zobaczę mojego MT :) już się doczeka ć nie mogę, a co do Tomka vel Rocha, to nm chciał dać Roch na 1. a ja nie byłam zdeydowana i daliśmy Tomasz Roch ale on i tak mówił Roch i tak przylgnęło a teraz nm chce zmienić w urzedzie Odpowiedz Link
silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 28.08.08, 10:22 ;) Mei Tai jest już w rękach Twojego nm ;P Silvii & Dan Odpowiedz Link
silvii Re: Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:11 oczywiście, że tak! nie ma problemu! Mów jaki chcesz i szyjemy :) moje gg 10334874 Silvii & Dan Odpowiedz Link
gismol77 Re: Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:17 ale ja nie mam gg bo padlmi poprzedni laptop i nie pamietam hasla i dupa zbita, mam skypa męzowskiego albo mailem na gismol@poczta.onet.pl. a chcialabym takiego dziewczyńskigo ale żeby charakterny byl jak moja Lilu. lubimy czerwienie, brązy czasem róże ale nie barbiowate, ciągnie mnie do niebieskiości ale jakoś przelamać sie nie moge. no nie wiem, co jeszcze pisać, może zadaj pytania pomocnicze bo ja jestem o 4 dniach w szpitalu ze starszą i czuję sie jakby mnie kto w betoniarce wyturlal i wyplul. jutro bede bardziej kumata. (chyba) Odpowiedz Link
silvii Re: Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:53 Wysłałam Ci emalię ;) Silvii & Dan Odpowiedz Link
lilka.k Andzia 28.08.08, 20:15 i bedziecie zmieniac w urzedzie? Czy ty nie chcesz? Roch to piekne imie...Tomaszek tez ladne...a jak my mamy mowic na synka Twojego? Odpowiedz Link
andzia84 Lila 28.08.08, 20:32 nm chce zmienić w urzędzie ja nie jestem do końća przekoana bo tomasz to po moim ojcu ale jak mamy mówić do niego roch a takie jest założenie to żeby nie miał schizorenii to wydaje mi się że lepiej zmienić i to teraz póko dokumneó malo Odpowiedz Link
ankas4 andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 04:43 Wydaje mi sie ze najsensowniej bedzie jak zamienic na Rocha Tomasza, bo wtedy imie taty bedzie zachowane i imie Roch w uzyciu praktycznym. Powiem szczerze, ze lepiej to teraz jakos poukladac , bo ja mam przyklad kuzynki w rodzinie, ktora ma na imie Maria ale zawsze na nia Magda mowili i nawet w dziennikach w szkole miala wpisane Magda, niesttey nawet na swiadectwach sie zdarzylo bylo to za czasow komuny i nikt jakos nie sprawdzal jak ona ma naprawde na imie i wiem ,ze pozniej miala troszke kolopotow urzedowych , b o musiala robic jakies odpisy , zmiany itd..itp... Pozdrawiam Odpowiedz Link
lilka.k Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 08:30 tez bym chyba teraz zamienila. Tydzien temu Piotrek spotkal swojego wujka, bo bylismy w jgo rodzinnym miescie i ten wujek sie zapytal mojego meza czy wie jak ona ma na imie, a on: no pewnie: Szymon. Bardzo sie zdziwiil, bo po 30 latach wolania na niego Szymin, okazalo sie, ze ma na imie Antoni. jego tata w urzedzie sie pomylil, a i tak wszyscy szymek i Szymek. On tylko w papierach ma Antoni, ale mowil, ze ludzie mu nie wierzyli, ze ma tak na imie jak w dowodzie. Odpowiedz Link
silvii Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 08:38 Znam wiele takich przypadków u mnie w rodzinie na przykład: Babcia Ania vel Hania, Ciocia Stefania vel Marta, jej córka Marta vel Ania, kolejna kuzynka Maria vel Dorota (o czym dowiedziałam się dosłownie tydzień temu a dziewczyna ma już 26 lat ;)) Albo na przykład moja dawna szefowa Rozalia vel Teresa (nawet imieniny wyprawiała na Teresy ;) tylko pieczątka zdradzała jej prawdziwe imię...) Jak jesteście pewni, że będziecie wołać Roch - lepiej zmienić i mieć to z głowy ;) potem faktycznie dużo zamieszania się robi :) Silvii & Dan Odpowiedz Link
andzia84 Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:03 no właśnie tak my ślelismy, w zasadzie to mój nm taki przezorny a ja leniwa :) Odpowiedz Link
andzia84 Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:05 dziewczyny mam mojego MT od Sylwii jestsuper. Dziewczyny zamawiajcie bo niedługo kolejki jak do Wroby będą :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:30 no wlasnie. poradzcie dziewczyny. czy na nasze dzieciaczki oplaca sie jeszcze szyc MT? moj wazy teraz 10kg, w chuscie jeszcze go nosze, ale rzadko, bo okazji mniej odkad wrocilam do pracy na 8 godzin. Odpowiedz Link
lilka.k Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:33 Ja chuste wlasnie sprzedaje...ostatni raz bylam z Frankiem u lekarza w chuscie (10 kilo) i myslalam, ze zaleje potem Franka, he he. Juz nie dla mnie, ale wiem, ze dziewczyny noszą, bo przyzwyczajone codziennie. MT super sprawa, ale pomysl sobie gdzie go bedziesz uzywac. MOje nie chcą nawet w wozku siedziec. Chca chodzic, wiec u nas MT odpada. Odpowiedz Link
burdziaa Lipiec 29.08.08, 10:30 Kasia moze poczycz od kogod na tydzien MT i sprawdzicie- ja nosze ale Julcio przyzwyczajony i do chusty i do MT - teraz na krótkie wyjscia uzywamy do sklepu np, czy mały spacer- to juz nie to co kiedys,ze po 3 godziny- teraz poznaje Swiat, ale nam pieknie oba rozwiązanie jeszcze służa co mnie cieszy bo lubie :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Lipiec 29.08.08, 11:26 moze faktycznie sprobuje pozyczyc. wydaje mi sie, ze w MT chyba latwiej sie zawiazac na plecach. na plecach lepiej sie nosi, kiedy trzeba isc pod gorke (a ja troche tak mam w parku). te MT tak bardzo mi sie podobaja. no i kazde jest oczywiscie jedyne w swoim rodzaju... Odpowiedz Link
silvii Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 12:11 "Smażone Grzybki" - może ktoś ma na nie ochotę? ;P picasaweb.google.pl/dan.osita/MeiTaiSmaOneGrzybki/photo#s5239879293078513154 Będzie skończony na początku przyszłego tygodnia ;) :) Silvii & Dan Odpowiedz Link
07mamakarolinki Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 12:33 super!!! a ja takie beztalencie jestem:(( --- Karolcia 22.07.07 Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 12:49 silvii! jest naprawde bardzo ladny, takie soczyste kolory. czy ten prostokat (to pod plecki) jest czarny, pomaranczowy czy zielony? a moze z kazdej strony inny? Odpowiedz Link
silvii Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 13:24 oba zdjęcia to panele z zagłówkiem obydwu stron nosidła :) (czyli pod plecki z trójkątnym zagłówkiem, takim jak w MT Rocha) Pasy będą z czarnego sztruksu z pomarańczowymi obszyciami - czyli soczyście :P Silvii & Dan Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 14:29 ja na zdjeciu widze tylko sam trojkacik, a nie caly "panel" :( a moze moj ekran falszuje... Odpowiedz Link
silvii Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 16:27 brzegi zdjęcia to brzegi panelu może dlatego tego nie widzisz :) ale uzbrój się w chwilkę cierpliwości jak dorobię pasy wtedy na pewno zobaczysz Silvii & Dan Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 16:24 Kasiu, jeśli chcesz, pożyczę ci swój MT (ten niebieski), żebyś sobie popróbowała. Mi się teraz Małą lepiej nosi w MT niż w chuście. Odpowiedz Link