Dodaj do ulubionych

Mój nowy MT dla Rocha ;)

27.08.08, 14:32
Mam nadzieję, że Tomek go polubi :P

picasaweb.google.pl/dan.osita/MeiTai/photo#s5239173224739454834
Silvii & Dan
Obserwuj wątek
    • lilka.k Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 14:40
      Wow! Super, widac, ze to dla chłopca! Piekne kolory i wykonanie jakie
      nowatorskie..taki trojkat, super.
      • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 15:58
        Trójkąt doskonale sprawdza się w Danowym MT Dwie strony świata :)

Dzięki!

Silvii & Dan
        • patrice7 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 16:17
          super! fajnie miec zdolnosci manualne:)
    • olcia.kaktus Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 15:42
      Widzę, że nowa maszyna szyje jak ta lala :)
      Gratulacje, konik gites :)
      • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 15:57
        nowa maszyna jest hm... "pyszna!" jeszcze jej nie przetestowałam do końca ale
        efekty użytkowania już są ;)

dzięki :)

Silvii & Dan
        • andzia84 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 20:30
          i ja widziałam, jest super, mam nadzieję jak najszybciej obejrzeć go
          na żywo i przetestować :)
          • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 20:35
            a po testach mam nadzieję, że zrobicie sobie kilka fotek i mi je podeślesz? ;)
            Cieszę się, że się podoba!

Silvii & Dan
            • effka_81 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 20:37
              Poprostu piękny!!!
    • klarysa007 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 21:55
      Superancki :) i taki chłopięcy.
      • burdziaa Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:06
        Fajnie Sylwia ze szyjesz! mam nadzieje,ze stanie sie to nie tylko
        Twoim hobby i bedzie przynosic kokosy bo pomysly masz
        ciekawe/Rozkrecasz sie Kobito, super- i nowa maszyna? tak trzymac!
        • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:18
          Dzięki!!!

Burdziu - BARDZO mi miło słyszeć to szczególnie od Ciebie :) a rozkręcam się, bo
          coś w życiu trzeba robić ;) hmm... coś jest z tym szyciem (jeszcze w szkole
          średniej marzyłam o własnej pracowni) a teraz gdy o tym myślę, jak szyję... to
          tylko się do siebie uśmiecham pod nosem :))) Przecież robię to, o czym kiedyś
          tak strasznie marzyłam ;) a teraz to takie hm... proste, oczywiste, nic
          nadzwyczajnego... ;) kiedyś było to wręcz nieosiągalne... a jednak :)
          Stara maszyna mi padła... nie mogłam dokończyć zamówienia... a ponieważ mam w
          planach jeszcze kilka projektów (nie tylko MT)to się zapożyczyłam na troszkę
          lepszy sprzęt :) a starszy model (ponad 11 letni) po naprawie trafi do mojej
          mamy (jej ma prawie 40 lat - na niej się uczyłam szyć ;))) - i już ledwie dycha
          starowinka...)
          :)))

Silvii & Dan
          • burdziaa Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:24
            no własnie o to mi chodzi- robic to co sie lubi , czerpac
            satysfakcje, przyjemnosc i miec z tego pieniadze- to recepta na
            szczesliwe zycie zawodowe i nie tylko/
            Ja tak mam - maluje, kocham to i czasem cos zarobie :)
            • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:32
              spełnienie zawodowe to co najmniej połowa w drodze do szczęśliwego życia :) nie
              przenosisz frustracji na dom, rodzinę i samą siebie ;) chyba wiem coś o tym
              hehehehe :))) Ja wiem, że wolisz mnie w wersji maszynowej, ale rysować tez nie
              przestanę ;) bo też to bardzo lubię... no i z rysunku powstaje pomysł na
              aplikację :P

Silvii & Dan
              • burdziaa Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:43
                :) lubię Cie w obydwu wersjach :))))
                • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:55
                  oj no to teraz to już się chowam pod stół bom czerwona jak burak!!! hehehehe ;)

i dzięki jeszcze raz...

Silvii & Dan
    • lipiec_2007 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:35
      gratuluje takich zdolnosci sylvii. jestem pod wrazeniem!
    • lipiec_2007 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:39
      a tak dla porzadku: czy Roch i Tomek to ta sama osoba?
      • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 27.08.08, 22:41
        tak :) Tomek vel Roch lub Roch vel Tomek hm... o genezę trzeba by Andzi zapytać ;)

Silvii & Dan
        • ankas4 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 28.08.08, 07:04
          piekny piekny i jeszcze raz piekny MT, i powiem Ci ,ze tego typu wzory czyli
          typowo chlopiece to jest nisza na rynku, jak ja szukalam MT to same
          dziewczynskie wzory byly;) wiec... na chlopakach zbijesz kokosy mowie Cie
          !!!!:)))))))
          • andzia84 Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 28.08.08, 09:09
            dzisaj zobaczę mojego MT :) już się doczeka ć nie mogę,
            a co do Tomka vel Rocha, to nm chciał dać Roch na 1. a ja nie byłam
            zdeydowana i daliśmy Tomasz Roch ale on i tak mówił Roch i tak
            przylgnęło a teraz nm chce zmienić w urzedzie
            • silvii Re: Mój nowy MT dla Rocha ;) 28.08.08, 10:22
              ;) Mei Tai jest już w rękach Twojego nm ;P

Silvii & Dan
              • gismol77 Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:01

• silvii Re: Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:11
                  oczywiście, że tak! nie ma problemu! Mów jaki chcesz i szyjemy :)
                  moje gg 10334874

Silvii & Dan
                  • gismol77 Re: Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:17
                    ale ja nie mam gg bo padlmi poprzedni laptop i nie pamietam hasla i dupa zbita,
                    mam skypa męzowskiego albo mailem na gismol@poczta.onet.pl.
                    a chcialabym takiego dziewczyńskigo ale żeby charakterny byl jak moja Lilu.
                    lubimy czerwienie, brązy czasem róże ale nie barbiowate, ciągnie mnie do
                    niebieskiości ale jakoś przelamać sie nie moge. no nie wiem, co jeszcze pisać,
                    może zadaj pytania pomocnicze bo ja jestem o 4 dniach w szpitalu ze starszą i
                    czuję sie jakby mnie kto w betoniarce wyturlal i wyplul. jutro bede bardziej kumata.
                    (chyba)
                    • silvii Re: Silvi a dziewczyński byś uszyla? 28.08.08, 20:53
                      Wysłałam Ci emalię ;)

Silvii & Dan
            • lilka.k Andzia 28.08.08, 20:15
              i bedziecie zmieniac w urzedzie? Czy ty nie chcesz?
              Roch to piekne imie...Tomaszek tez ladne...a jak my mamy mowic na synka Twojego?
              • andzia84 Lila 28.08.08, 20:32
                nm chce zmienić w urzędzie ja nie jestem do końća przekoana bo
                tomasz to po moim ojcu ale jak mamy mówić do niego roch a takie jest
                założenie to żeby nie miał schizorenii to wydaje mi się że lepiej
                zmienić i to teraz póko dokumneó malo
                • ankas4 andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 04:43
                  Wydaje mi sie ze najsensowniej bedzie jak zamienic na Rocha Tomasza, bo wtedy
                  imie taty bedzie zachowane i imie Roch w uzyciu praktycznym.

Powiem szczerze, ze lepiej to teraz jakos poukladac , bo ja mam przyklad kuzynki
                  w rodzinie, ktora ma na imie Maria ale zawsze na nia Magda mowili i nawet w
                  dziennikach w szkole miala wpisane Magda, niesttey nawet na swiadectwach sie
                  zdarzylo bylo to za czasow komuny i nikt jakos nie sprawdzal jak ona ma
                  naprawde na imie i wiem ,ze pozniej miala troszke kolopotow urzedowych , b o
                  musiala robic jakies odpisy , zmiany itd..itp...

Pozdrawiam
                  • lilka.k Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 08:30
                    tez bym chyba teraz zamienila. Tydzien temu Piotrek spotkal swojego wujka, bo
                    bylismy w jgo rodzinnym miescie i ten wujek sie zapytal mojego meza czy wie jak
                    ona ma na imie, a on: no pewnie: Szymon. Bardzo sie zdziwiil, bo po 30 latach
                    wolania na niego Szymin, okazalo sie, ze ma na imie Antoni. jego tata w urzedzie
                    sie pomylil, a i tak wszyscy szymek i Szymek.
                    On tylko w papierach ma Antoni, ale mowil, ze ludzie mu nie wierzyli, ze ma tak
                    na imie jak w dowodzie.
                    • silvii Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 08:38
                      Znam wiele takich przypadków u mnie w rodzinie na przykład: Babcia Ania vel
                      Hania, Ciocia Stefania vel Marta, jej córka Marta vel Ania, kolejna kuzynka
                      Maria vel Dorota (o czym dowiedziałam się dosłownie tydzień temu a dziewczyna ma
                      już 26 lat ;))
                      Albo na przykład moja dawna szefowa Rozalia vel Teresa (nawet imieniny
                      wyprawiała na Teresy ;) tylko pieczątka zdradzała jej prawdziwe imię...)

Jak jesteście pewni, że będziecie wołać Roch - lepiej zmienić i mieć to z głowy
                      ;) potem faktycznie dużo zamieszania się robi :)

Silvii & Dan
                      • andzia84 Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:03
                        no właśnie tak my ślelismy, w zasadzie to mój nm taki przezorny a ja
                        leniwa :)
                        • andzia84 Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:05
                          dziewczyny mam mojego MT od Sylwii jestsuper. Dziewczyny zamawiajcie
                          bo niedługo kolejki jak do Wroby będą :)
                          • lipiec_2007 Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:30
                            no wlasnie. poradzcie dziewczyny. czy na nasze dzieciaczki oplaca
                            sie jeszcze szyc MT? moj wazy teraz 10kg, w chuscie jeszcze go
                            nosze, ale rzadko, bo okazji mniej odkad wrocilam do pracy na 8
                            godzin.
                            • lilka.k Re: andzia zamiencie na Roch Tomasz 29.08.08, 09:33
                              Ja chuste wlasnie sprzedaje...ostatni raz bylam z Frankiem u lekarza w chuscie
                              (10 kilo) i myslalam, ze zaleje potem Franka, he he.
                              Juz nie dla mnie, ale wiem, ze dziewczyny noszą, bo przyzwyczajone codziennie.
                              MT super sprawa, ale pomysl sobie gdzie go bedziesz uzywac. MOje nie chcą nawet
                              w wozku siedziec. Chca chodzic, wiec u nas MT odpada.
                              • burdziaa Lipiec 29.08.08, 10:30
                                Kasia moze poczycz od kogod na tydzien MT i sprawdzicie- ja nosze
                                ale Julcio przyzwyczajony i do chusty i do MT - teraz na krótkie
                                wyjscia uzywamy do sklepu np, czy mały spacer- to juz nie to co
                                kiedys,ze po 3 godziny- teraz poznaje Swiat, ale nam pieknie oba
                                rozwiązanie jeszcze służa co mnie cieszy bo lubie :)
                                • lipiec_2007 Re: Lipiec 29.08.08, 11:26
                                  moze faktycznie sprobuje pozyczyc. wydaje mi sie, ze w MT chyba
                                  latwiej sie zawiazac na plecach. na plecach lepiej sie nosi, kiedy
                                  trzeba isc pod gorke (a ja troche tak mam w parku).

te MT tak bardzo mi sie podobaja. no i kazde jest oczywiscie jedyne
                                  w swoim rodzaju...

• silvii Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 12:11
      "Smażone Grzybki" - może ktoś ma na nie ochotę? ;P

picasaweb.google.pl/dan.osita/MeiTaiSmaOneGrzybki/photo#s5239879293078513154
      Będzie skończony na początku przyszłego tygodnia ;)

:)

Silvii & Dan
      • 07mamakarolinki Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 12:33
        super!!! a ja takie beztalencie jestem:((
        ---
        Karolcia 22.07.07
        • lipiec_2007 Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 12:49
          silvii! jest naprawde bardzo ladny, takie soczyste kolory. czy ten
          prostokat (to pod plecki) jest czarny, pomaranczowy czy zielony? a
          moze z kazdej strony inny?
          • silvii Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 13:24
            oba zdjęcia to panele z zagłówkiem obydwu stron nosidła :)
            (czyli pod plecki z trójkątnym zagłówkiem, takim jak w MT Rocha) Pasy będą z
            czarnego sztruksu z pomarańczowymi obszyciami - czyli soczyście :P

Silvii & Dan
            • lipiec_2007 Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 14:29
              ja na zdjeciu widze tylko sam trojkacik, a nie caly "panel" :(
              a moze moj ekran falszuje...

• silvii Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 16:27
                brzegi zdjęcia to brzegi panelu może dlatego tego nie widzisz :) ale uzbrój się
                w chwilkę cierpliwości jak dorobię pasy wtedy na pewno zobaczysz

Silvii & Dan
          • olcia.kaktus Re: Wrzucam kolejny projekt! :D 29.08.08, 16:24
            Kasiu, jeśli chcesz, pożyczę ci swój MT (ten niebieski), żebyś sobie popróbowała.
            Mi się teraz Małą lepiej nosi w MT niż w chuście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka