blanka0 24.09.08, 18:53 moj maz ma zawsze temp 35 max 35,5 wyslalam go do lekarki a ta ze taki jego urok idiotka dziewczyny czy wiecie co to moze byc, dlaczego dorosly zdrowy gosciu ma taka temperature ciala martwie sie jak szlag Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burdziaa Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 18:58 a nie wyglada na zimnokrwisttego :) raczej gorący okaz :)))) Odpowiedz Link
beetaa Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 19:07 ja mam tez normalnie nizsza temperature, no moze nie tak ekstremalnie, bo lekko ponizej 36,6, ale np. 37 to juz u mnie goraczka, czuje sie jak inni przy 39. ten typ tak poprostu ma i ja bym sie nie przejmowala, jezeli nie ma zadnych innych dolegliwosci. a badania ma w porzadku? bo moze miec anemie i wtedy temp. jest obnizona Odpowiedz Link
leluchow1 Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 19:24 moj maz tez ma ponizej 36.6, nie tak bardzo ale ma i faktycznie ja mam 39 i normalnie łażę (padam przy 40) a moj mąż przy 37.5 jest nieżywy Odpowiedz Link
ankas4 Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 20:26 Z tymi mezami zawsze cos;))) nie poradze ale napisze tylko ,ze moj ma ostatnio schize od kiedy kupilismy dla Tymka zaznacze;))) TERMOMETR do mierzenia temperatury w uchu, wiec ten moj maz mierzy i mierzy i sie martwi , bo w jednym uchu ma 36,7 a w drugim ma 37,3 .... :)))))) Odpowiedz Link
blanka0 asiu 24.09.08, 20:33 ja wywalilam ssuper extra termometr browna do ucha jak mala miala trzydniowke i normalny pokazywal 40 st to ten w uchu 37 Odpowiedz Link
ankas4 Re: asiu 25.09.08, 04:54 Dzieki za ostrzezenie, wlasnie nie jestem tez za bardzo przekonana do niego ale nie mielismy wyjscia, bo maly nie dawal sobie zmierzyc temperatury w pupie a musielismy kontrolowac , sluchaj a jaki masz teraz? czy ten termometr do glowy jest lepszy/? sciskam Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 20:43 a to akurat jest reguła,jeśli popatrzę na "przypadki męskie" w moim otoczeniu. Nie zapominaj,że ONI nie są z tej planety i WSZYSTKIE choroby i stany zapalne przechodzą po stokroć gorzej niż kobiety. Dlatego to MY rodzimy,bo inaczej ludzkość wymarłaby niczym dinozaury:D Odpowiedz Link
zabka11 Re: temperatura u doroslego 25.09.08, 08:20 Ja tez mam zazwyczaj niższą temperaturę, ok 36,2, ostatnio miałam 35,9, przy osłabieniu. Może to ma jakiś związek z ciśnieniem?????? Ja jestem nisko ciśnieniowiec, ok.90/50 lub ok.100/60 to u mnie norma. A mąż, jakie ma ciśnienie? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 20:41 Trochę pogrzebałam i oto co znalazłam. Wśród schorzeń, które mogą być przyczyną obniżonej temperatury ciała wymienia się niedokrwistość, zaburzenia endokrynologiczne i niedoczynność tarczycy. Jednak rozpoznanie może postawić lekarz po dokładnym zbadaniu pacjenta i wykonaniu dodatkowych badań. Dobrze byłoby gdyby Twój mąż jednak zrobił podstawowe badania krwi i moczu,szczególnie wtedy gdy będzie czuł się osłabiony lub "rozdrażniony". Wbrew pozorom to nie jest taka banalna przypadłość i może świadczyć o zaburzeniach w organizmie człowieka. Mam jednak nadzieję,że u Twój mąż okaże się jednak typowym facetem, "który po prostu ma taką urodę" ;D Odpowiedz Link
gosia_4 Re: temperatura u doroslego 24.09.08, 21:43 Moja starsza córka też zwykle nie przekracza 35,8. Teraz z ciekawości jej zmierzyłam i ma "aż" 35,4. Kurcze, nigdy nie mysałam, aby to było oznaką czegoś złego. Praktycznie nigdy nie choruje, cały dzień działa na wysokich obrotach, nie jest apatyczna. No i nigdy nie jest jej zimno :-), ludzie chodzą w kurtkach , a ona w krótkim rękawku zasuwa. Oj, to pewnie taki urok. Odpowiedz Link
aurinko Re: temperatura u doroslego 25.09.08, 00:06 Moj NM zawsze ma miedzy 35,5-36 i jest okazem zdrowia :-) Ja natomiast zawsze mam 37-37,2. Taki nasz urok ;-) Odpowiedz Link