patrice7 22.10.08, 13:08 Myslimy juz cos?? Zeby dobrac termin :)) Proponuje znow czerwiec, taki fajny okres ,ze jest juz cieplo,ale jeszcze nie ma boomu na wyjazdy wakacyjne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula_82 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:09 hehe ja z dwojką dzieci bym musiala wtedy przyjechac no plus mąż. się zobaczy ;) Odpowiedz Link
lilka.k Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:14 Ja sie pisze, ale nie do Sulejowa..ja chce gdzies, gdzie mozna sobei wybrac i taniej i drozej noclegi, dla kazdego cos dobrego. Nie umiem spac w jednym pokoju z dziecmi. Za kazdym razem jest nieweselo. Odpowiedz Link
burdziaa Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:14 no jasne, trzba juz myslec- po pierwsze znalezc fajne miejsce :) Wrocław co nie Pati:)? Odpowiedz Link
anula_82 do wrocka się pisze 22.10.08, 13:15 bo mam rodzinke wiec z noclegiem nie ma problemu :) fajnie by tam było :) Odpowiedz Link
babajagaa eee tam 22.10.08, 13:19 mam takie same zdanie na temat spotkania we wrocku jak w zeszlym roku,co my tam bedziemy robic z taka dzieciarnia-dla mnie to bez sensu,w miescie siedze clay rok Odpowiedz Link
patrice7 anula 22.10.08, 13:20 ty do tego wrocka juz rok sie wybierasz :P A tak powaznie Monia ma racje lepiej jakas dziura spokojna:) Odpowiedz Link
anula_82 Re: eee tam 22.10.08, 13:21 wrocław jest pięknyyyyyy :) mozna sie spotkac w gorach stołowych :) to bardzo blisko wrocka, wówczas i tak tam pojadę. Odpowiedz Link
aurinko Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:19 Jeśli termin będzie ok (tzn. nie będzie się pokrywał z datą zakończenia roku szkolnego) a miejsce będzie najdalej 400-450km od Trójmiasta to będziemy. (teraz te, co mnie nie lubią mogą wymyślać najdalsze miejsca ;PPPPP) Odpowiedz Link
lilka.k a moze.... 22.10.08, 13:22 Trzeba znalezc miejscowe z placem zabaw dla dzieci, co bysmy mogly sobie pogadac na lawce obok spokojnie..no chyba, ze beda sie bic, ale co tam... No i zeby tez ludziom innym nie przeszkadzac jak wieczorem zabalujemy... moze robimy tak, ze kto znajdzie jakas super miejscowe, to ma za darmo? To kuszące jest... Odpowiedz Link
lilka.k Re: a moze.... 22.10.08, 13:24 moi znajomi tak robia z sylwestrem, wiec kazdy szuka czegos fajnego...motywacja jest :). Odpowiedz Link
patrice7 Re: a moze.... 22.10.08, 13:27 wklajajmy linki z osrodkami Ja pierwsza. dunajec.wkudowie.pl/oferta.htm Odpowiedz Link
patrice7 curly 22.10.08, 13:28 osrodek fajny tylko 100 za 2 osoby to za duzo jak sadze ;) Odpowiedz Link
patrice7 Re: curly 22.10.08, 13:31 Tutaj jest miejsce na gril,jest plac zabaw ,jest tanio ,spokojnie i nduzy osrodek www.fajnewczasy.pl/oferta,Szklarska_Poreba,osrodki_wypoczynkowe,10942.html Odpowiedz Link
patrice7 Re: curly 22.10.08, 13:36 Ten osrodek tez wydaje sie bardzo ladny i przyjazny i tanI! ceny od 20 zł za os w pokoju z lazienka . i ma ponad 100 miejsc Odpowiedz Link
aurinko Re: a moze.... 22.10.08, 13:28 Na Kaszubach jest taki dom do wynajęcia (na 50 osób) z pokojami, salonami itp, ogrodzony, z placem zabaw itd, wynajmuje się w całości bez względu na ilość osób. Kiedyś czytałam o tym w necie. Prezentowało się super i ceny były przyzwoite. Zielono, w pięknej okolicy, z dala od centrum miasta. No ale to dość daleko byłoby dla większości. Odpowiedz Link
aga_n20 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 14:20 Ela nie przesadzaj , będziemy się starać wybrać takie miejsce żeby znów w miarę każdej pasowało Odpowiedz Link
curly2 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:27 Jejku! Może tym razem mi też by się udało! Co do miejsca proponuję Kaszubski Bór w Sominach - naprawdę super miejsce, a do wyboru domki o różnym standardzie i pokoje. A poza tym plac zabaw dla dzieci jest i konie, i boiska, i korty dla lubiących aktywny wypoczynek:) www.kaszubskibor.pl/index_p.html Odpowiedz Link
babajagaa Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:40 Ten linka co pati dala pierwszy podoba mi sie,i niedaleko ode mnie :)) Odpowiedz Link
curly2 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 13:51 Rzeczywiście - ten fajny i tani! Mi się jeszcze bardzo podoba ten (dawno temu dodałam do ulubionych, ale cennika na stronie nie ma niestety): www.orlegniazdo.czorsztyn.pl/index.php?id=102&id2=1 Odpowiedz Link
a090707 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 14:52 Kudowa Zdroj super miasteczko, jezdzilam tam przez kilka lat ze znajomymi. Naprawde spokojne i atrakcyjne miejsce. Odpowiedz Link
aurinko Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 14:55 Kudowa Zdrój to chyba na drugim końcu Polski?? Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 14:59 Z czysty sumieniem mogę Wam polecić "Cztery pory roku" w Kościeliskach (5 km od Zakopanego), super wyżywienie, organizują też grupowe zamówienia, mają plac dla dzieci, grill, sauna, billard itd, warto pooglądać galerie. Cisza, spokój, piękne widoki:) Nie wiem jak to wychodzi cenowo, ale chyba można wynegocjować dobrą cene:) szkolnictwo.pl/zielona,szko%C5%82a,kolonie,Ko%C5%9Bcielisko,F01729,Willa+%22Cztery+pory+roku%22 galeria www.czteryporyroku.pl/?strona,menu,pol,glowna,1417,0,1427,galeria,ant.html znalazłam cennik www.czteryporyroku.pl/?strona,menu,pol,glowna,1522,0,1512,cennik,ant.html O rany ale bym tam wróciła:)zazdroszczę Wam tych wypadów:) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 15:01 Dziewczyny tak jak w zeszłym roku....... musimy wybrać taka opcję żeby każdemu mniej więcej było po równo, tak więc przypominam jesteśmy rozsiane po całej Polsce więc spotkanie róbmy gdzieś w połowie czyt. centralna Polska bo jak wybierzemy np. Wrocław to inni nie dojadą bo np. Ela będzie miała ponad 600 km , poznanianki beda miały z 450 km tak więc musimy znaleźć jakiś punkt zaczepienia:) tylko jeśli chcemy znaleźć w miarę fajne miejsce i w jakimś przystępnym terminie trzeba się najpóźniej obudzić i rezerwować na początku przyszłego roku, tak więc mamy 2 miesiące aby wybrać miejsce i adeklarować się kto będzie chętny Odpowiedz Link
dmgr Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 16:25 Można by zmierzyć Polskę na wszystkie strony i wyznaczyć środkowy punkt i najbliżej szukać ale po co, jak dzieci nasze będą miały po 18 lat to się okaże, że co roku zloty były w centralnej Polsce i na wszystkich były te same dziewczyny. Może i fajnie dla Tych co mieszkają mniej więcej w środku ale dla mnie te wspomniane 600 km to za dużo i z tego powodu też nie byłam w Sulejowie. Przecież można zorganizować zloty raz tu raz tam i wtedy niektórym dziewczynom będzie łatwiej dojechać może nie na każdy zlot ale chociaż ten jeden, który będzie bliżej, bo nigdy nie pogodzimy tak aby wszystkie były, nawet jak wyznaczymy spotkanie w środku Polski. Odpowiedz Link
patrice7 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 16:51 A ja sie z Toba nie zgadzam Magda. Tak mozemy sobie organizowac zloty(ni9e patrzac na mape) jak dzieciaki beda starsze i dle kogos ewentualna DLUUUUGAAA podroz nie bedzie jakas masakra, ktora bedzie probowac wymazac przez kolejny rok ;) Bo ja sobie nie wyobrazam np podrozy 700 km z Malwa na drugi koniec Polski i mysle ze wieskszosc dziewczyn tez nie (nie z Malwa ,tylko swoimi dziecmi ;) Wiec poki szkraby male i niecierpliwe trzeba szukac w centrum :) Odpowiedz Link
edzia.79 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 16:59 ja tez jestem za centrum;kazdy bedzie mial mniej wiecej po rowno albo w miare przystepna czasowo trase. dziewczyny z polnocy nie pojada w gory bo to caly dzien drogi Odpowiedz Link
lilka.k Jedna sprawa jeszcze 22.10.08, 17:51 Bo mąż mnie zapytal czy byl ktos z Lublina np? Najpierw trzeba zebrac liste chetnych, a potem ustalic srodek, bo jak sie oakze, ze nikogo ze wschodu nie bedzie, to mozna zlot kolo Poznania zrobic. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Jedna sprawa jeszcze 22.10.08, 17:57 Sylwia- nie tylko z Lublina ale nawet i z okolic Zamosca były Dziewczyny- wiec mysle,ze na drugim zlocie tez sie pojawią :) Obydwie Joasie Odpowiedz Link
lilka.k Re: Jedna sprawa jeszcze 22.10.08, 18:23 A to przepraszam :) Szukajmy osrodkow, potem ja zrobie na necie ankiete i bedziemy glosowac :) Odpowiedz Link
aga_n20 mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.08, 18:49 Znalazłam ośrodek w centrum Polski w miarę przystępne ceny, niezmotoryzowane mogą dojechać pociągiem z pkp chyba nie jest daleko z tego co patrzyłam na mapę macie link www.przystan.tm.pl/noclegi-tomaszow.html Musimy brać pod uwagę ,że nie wszyscy przyjadą autem (Silvi biorę również i ciebie pod uwagę no i pewnie wiele innych osób, w tym mieście chyba większość pociągów się zatrzymuje które jadą z różnych części Polski. to jest moja propozycja ale równiez czekam na inne:)) Odpowiedz Link
burdziaa Re: mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.08, 19:23 Aga fajne miejsce - jedziemy :) Odpowiedz Link
aurinko Re: a moze tutaj 22.10.08, 20:30 andzia84 napisała: > www.bogdany.com.pl/ Bardzo mi się podoba, takie miejsce z duszą... Dla mnie super. Ale dla innych chyba trochę za bardzo oddalone od centralnej Polski :/ Odpowiedz Link
andzia84 Re: a moze tutaj 22.10.08, 20:34 ten ośrodek ma ten plus żew ja tam byłam kiedyś na wyjeźdize integracyjnym i jest naprawdę super i było bardzo dobre jedzenie Odpowiedz Link
aurinko Re: a moze tutaj 22.10.08, 20:38 andzia84 napisała: > ten ośrodek ma ten plus żew ja tam byłam kiedyś na wyjeźdize > integracyjnym i jest naprawdę super i było bardzo dobre jedzenie Właśnie najlepiej takie sprawdzone miejsce, bo na przykładzie Sulejowa różnie bywa w rzeczywistości porównując do tego, co było na stronie internetowej. W necie każdy ośrodek może wydawać się super a na miejscu już nie, ale wtedy już za późno żeby coś zmieniać. Może jeszcze jakieś dziewczyny mają miejsca sprawdzone w praktyce? Odpowiedz Link
andzia84 Re: a moze tutaj 22.10.08, 20:36 to też fajne miejsce, bardziej w centrum polski, dzieci gratis i jest plac zabaw, też byłam tam na wyjeździe :) Odpowiedz Link
f3f Re: a moze tutaj 22.10.08, 20:38 bardzo fajnie... tylko ten basen.... już sobie wyobrażam jak wszystkie latamy za dzieciakami, żeby do niego nie powpadały ;)) Odpowiedz Link
andzia84 pati, babajagaa 22.10.08, 20:48 Pati uważam że przy tej ilości osób można spokojnie negocjować ceny. babajagaa nigdy nie będzie tak że wszystkim będzie blisko,chciałyścue coś w centralnej polsce to proszę, jeśli znasz jakieś fajne miejsce bliżej siebie to czekamy na propozycje, ja żeby się z wami zobaczyć wybiorę się na drugi koniec polski :) Odpowiedz Link
aurinko co do cen-ogólnie 22.10.08, 20:51 Uważam, że nie można patrzeć wyłącznie na niskie ceny, warto przemyśleć, czy nie lepiej jest zapłacić trochę więcej i mieć gwarancję jakości, po prostu ludzkie warunki. Odpowiedz Link
patrice7 Re: co do cen-ogólnie 22.10.08, 20:59 No niby tak ,ale jak dla mnie cena 50 zł to juz jest za duzo/ Moze wypracujmy jakas srednia Odpowiedz Link
lilka.k Patrice i nie tylko, o cenach 22.10.08, 20:59 To duzo? No wezcie...za 20 zl to warunki porazka, ja sie nie pisze na takie tanie, bo ja z dziecmi jade, musze miec porządek..wezcie odkladajcie co miesiac 20 zl i uzbieracie do czerwca. Ja moge dac wiecej, ale chce miec dobre warunki.. Odpowiedz Link
andzia84 Re: Patrice i nie tylko, o cenach 22.10.08, 21:02 zgadzam się z lilą,miejmy już fajne warunki, po pierwsze jest jeszcze dużo czasu i można opdłożyć po drugie nie jedziemy na dwa tygodnie tylko na 2-3 dni Odpowiedz Link
babajagaa Re: mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.10.08, 20:16 Szkoda ze nie ma zdjec osrodka w srodku Odpowiedz Link
joasia83m Re: Jedna sprawa jeszcze 23.10.08, 10:36 uuu, no co Wy?! to jak sie jest ze wschodu, to znaczy ze internetu nie mamy i do lipcowek nie nalezymy?? no nie wykluczajcie nas! ja to dojade wszedzie! (chyba:) Odpowiedz Link
lilka.k Re: Jedna sprawa jeszcze 23.10.08, 10:42 Nie o to mi chodzilo..myslalam, ze po prostu nie ma nikogo z tamtych rejonow...i przeproisilam. Odpowiedz Link
joasia83m lilka.k 23.10.08, 11:48 ee, ja nie z tych co sie tak szybko obrazaja:) tylko lekko skarcilam i upomnialam, zeby o wschodzie nie zapominac;P juz rece zacieram na ten wyjazd, byle nie za drogo i nie na koncu swiata:) Odpowiedz Link
lilianak1 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 21:11 Ja bym jednak prosiła o miejscowość w środku Polski tak, żeby wszystkim było po równo. Odpowiedz Link
patrice7 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 21:17 dopiero teraz sprawdzilam:) Andzia to w cholere daleko:)) Mam centralny srodek Polski:)) Trzeba tylko poprosic o zdjecia www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/4246,drobnice,osrodek-wczasowy-osrodek-wypoczynkowy-w-drobnicach-w-lodzkim;lodzkie/ Odpowiedz Link
patrice7 mam!! 22.10.08, 21:18 osrodek o wdziecznej nazwie cesarka;)))))) www.cesarka.pl/index.php?strona=glow Odpowiedz Link
aurinko Re: mam!! 22.10.08, 21:22 patrice7 napisała: > osrodek o wdziecznej nazwie cesarka;)))))) > > www.cesarka.pl/index.php?strona=glow Na stronie Cesarki jest info "Oferta noclegów przeznaczona jest wyłącznie dla firm.". Odpowiedz Link
patrice7 Re: mam!! 22.10.08, 21:23 tak ,ale podejrzewam ,ze dlatego ,ze nie chca pojedynczych gosci. A my jestesmy grupa zorganizowana;)) Odpowiedz Link
aurinko Re: mam!! 22.10.08, 21:28 patrice7 napisała: > tak ,ale podejrzewam ,ze dlatego ,ze nie chca pojedynczych gosci. > A my jestesmy grupa zorganizowana;)) No nie wiadomo co to dokładnie oznacza. A jakoś bardzo tanio też tam nie jest jak na to, co pokazują na fotkach (poraziła mnie ta umywalka przy samym łóżku hihi) Odpowiedz Link
andzia84 Re: mam!! 22.10.08, 21:30 no mmnei też jakoś nie zachwycił, te bogdany mają fajny klimat a promenada jest bardziej nowoczesna, nie to żebym robiła autorpomocje ale w tych ośrodkach byłam i znam je a ceny podobne Odpowiedz Link
lilka.k Re: mam!! 22.10.08, 21:32 w domkach porazka...nie, fatalnie... Szukamy czegos lepszego :) Odpowiedz Link
andzia84 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 21:18 ok znalazłam ceny ale tanio to nie jest na pewno, 150 zł z wyżywieniem za 2 osoby Odpowiedz Link
burdziaa o cenach 22.10.08, 21:26 równiez uwazam,ze niestety niska cena to słabsze warunki- a przyjemniej jest mieszkac w czystym i przytulnym miejscu, wiec od jutra odkładam do świnki pieniazki, zamiast batona to złotówka na wyjazd- jest czas by nazbierać do czerwca :) Odpowiedz Link
f3f Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:29 www.wat.edu.pl/0000302.php?=Os_Zeg=1034370 Ośrodek Szkoleniowy WAT w Zegrzu koło Warszawy wybrane info z www: -Zapraszamy osoby indywidualne, grupy zorganizowane oraz firmy. -Teren Ośrodka jest ogrodzony- bezpieczny. -Niedawno wyremontowane domki, utrzymane w stylistyce drewnianej, - 18 jednopokojowych lub dwupokojowych wygodnych domków (murowane,wykończone boazerią). - Każdy domek posiada pełny węzeł sanitarny. - Ośrodek może gościć maksymalnie 88 osób. - parking na terenie zamkniętym - Dla najmłodszych wczasowiczów przygotowany jest bezpieczny plac zabaw. Są tam: zjeżdżalnia, huśtawki łańcuchowe i na sprężynach, a nawet malutkie drewniane domki. - domek 1 - pokojowy, wyposażony w wersalkę (2 os.) i tapczan (1os.)80 zł - domek 2 - pokojowy, wyposażony w trzy wersalki (2 os.) 100 zł Odpowiedz Link
andzia84 Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:32 Rynia (promenada) jest koło zegrza a ten ośrodek przypomina mi wczasy FWP :) Odpowiedz Link
f3f Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:37 trochę tak przypomina, ale pisza o remoncie więc powinno być czysto, ale któż to wie.. a co do Promenady www.promenadacountry.pl/index.php jestem jak najbardziej za ale tam cena ok 90 zł od osoby jest. www.promenadacountry.pl/projects/promenada/resources/cmsfiles/pakiety/pakiety.pdf Odpowiedz Link
aurinko Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:42 90zł/osoba to jednak trochę przydużo jest... Odpowiedz Link
aurinko Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:36 Zegrze mi chodzi cały czas po głowie ;-) Czy te domki są z łazienkami? Niby pełny węzeł sanitarny, ale w cenniku znalazłam info, że za kabinę prysznicową biorą 5zł. Odpowiedz Link
andzia84 Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:38 uparłam się ale tu jest i nad zalewem :) www.promenadacountry.pl/index.php Odpowiedz Link
andzia84 Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:42 kurcze to cena za osobę nie doczytałam Odpowiedz Link
f3f Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:41 ten prysznic to chyba dla tych co np. łodzią podpłyną albo biwakują (tak myślę) nie upieram się na ten WAt ale moze rzeczywiście czegoś nad Zegrzem poszukać Odpowiedz Link
aurinko Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:42 f3f napisała: > ten prysznic to chyba dla tych co np. łodzią podpłyną albo biwakują (tak myślę) Właśnie z NM też do takiego wniosku doszliśmy. Odpowiedz Link
andzia84 Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:43 to nalegam na www.bogdany.com.pl/ tam klimat super :) Odpowiedz Link
aurinko Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:43 Jeszcze co do tego WAT-u, to są gdzieś fotki w środku tych sanitariatów? Odpowiedz Link
lilka.k Andzia 22.10.08, 21:44 no super, ale to kolo Olsztyna..kawal drogi..nie wyobrzam sobie z moimi..wy macie bliziutko.. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Andzia 22.10.08, 21:45 a szkoda, bo i cena ok i warunki, i sprawdzone...latają tam samoloty? hihi Odpowiedz Link
zorkaa Re: Andzia 22.10.08, 22:00 przyłączę się do apelu o ośrodek sprawdzony. podobają mi się te mazury, a lotnisko jest pod szczytnem, w szymanach;) i agrohubert jest ok, kozy są na zdjęciu:D Odpowiedz Link
aurinko Re: Andzia 22.10.08, 21:47 Mi się podoba i miejsca, klimat, warunki i wszystko - pojechałabym i zostawiam sobie namiary na lepsze czasy (może w jakąś rocznicę kiedyś wypad we dwoje hmm.....). Odpowiedz Link
kamsi Re: Zegrze - Centralna Polska ;P 22.10.08, 21:47 Ha, ja w razie czego jestem za Zegrzem koło Warszawy:))) Odpowiedz Link
babajagaa ja znalazlam cos takiego 22.10.08, 21:56 www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/8267,lack,osrodek-wczasowy-domek-letniskowy-pokoj-kwatera-w-lacku-w- mazowieckim;mazowieckie/ Odpowiedz Link
babajagaa Re: ja znalazlam cos takiego 22.10.08, 22:00 chociaz i tak nie w centralnej polsce to lipa Odpowiedz Link
babajagaa a to??????????? 22.10.08, 22:12 i tanio i w centrum www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=4730/ Odpowiedz Link
andzia84 Re: a to??????????? 22.10.08, 22:16 mai się podoba ale fajnie by było jakby plac zabaw był na terenie ośrodka Odpowiedz Link
babajagaa Re: a to??????????? 22.10.08, 22:23 wazne ze jest duzo trawy z tego co widzalam,zabawki sie skombinuje Odpowiedz Link
klarysa007 Re: II Zlot lipcówek 22.10.08, 23:25 Jeśli bym się wybierała to na pewno pociągiem więc centralna Polska byłaby mi najbardziej na rękę. No i najlepiej ośrodek w którym ktoś był - znaczy mieszkał. Same wiecie, że Aga sprawdzała Sulejów, a jednak co innego "oglądać" a co innego mieszkać. Właściciele nieźle potrafią ukrywać mankamenty swoich ośrodków. No i cena niestety też ma dla mnie znaczenie... Na batonikach za wiele nie oszczędzę, bo dostaje je tylko starszak :) Odpowiedz Link
dorka3078 Re: II Zlot lipcówek 23.10.08, 08:42 Ja się z chęcią piszę na zlot w końcu bym częśc z was poznała ale dla mnie też jak najbardziej centrum bo my spod Szczecina to całkiem zachód Odpowiedz Link
aurinko Zalew Zegrzyński 23.10.08, 10:19 Wiecie co dziewczyny, tak sobie myślałam przed zaśnięciem o tym zlocie i moim zdaniem, Zalew Zegrzyński byłby idealnym miejscem. Nie dość, że woda blisko, nie trzeba jeździć samochodami na żadną "plażę" nad jeziorkiem, wszędzie nad całym zalewem są tereny zagospodarowane właśnie w kierunku wypoczynku nad wodą - plaże, wypożyczalnie łódek, kajaków itp itd; to jeszcze łatwy dojazd praktycznie dla każdego - miejsce wiadomo w centralnej Polsce, ale też dogodnie dla osób bez samochodu - nad Zalew Zegrzyński dojeżdżają z Warszawy pociągi i autobusy. Jest to około 30km od Warszawy. Ośrodków tam jest mnóstwo, jestem pewna, że coś by się wybrało. Poza tym to jest na tyle blisko Warszawy, że niejedna z Lipcówek dałaby radę tam pojechać do czerwca nawet kilka razy żeby wszystko obejrzeć. Odpowiedz Link
anulka-m6 Może i ja bym sie wybrała 23.10.08, 10:31 tylko ja z podkarpacia, wpradzie zmotoryzowana, to by sie meża wzieło, ale też musze patrzeć na odlagłość i ceny, bo budujemy dom i wsumie każdy grosz sie liczy, a koszt pobytu i do tego paliwo trzeba doliczyc. Także czekam na Wasze pomysły, będe śledzić co podpowidacie. Ja nic z centralnej nie wymyśle bo wczasuje sie głównie w Bieszczadach lub na Węgrzech. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Może i ja bym sie wybrała 23.10.08, 10:46 może i ja... Zalew Zegrzyński bardzo by mi pasował (blisko domu :-)) gdyby młody robił problemu zawsze można by go wsadzić w samochód i zawieść do domu. Ja się zastanawiam na inną kwestią ale chyba założę nowy watek hmmm Odpowiedz Link
aurinko Re: Może i ja bym sie wybrała 23.10.08, 11:10 a.zaborowska1 napisała: > Ja się zastanawiam na inną kwestią ale chyba założę nowy watek hmmm No to dawaj na nowy wątek, bo jeśli trzeba coś ustalić/uzgodnić, to im wcześniej tym lepiej. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 no już założyłam :-)) 23.10.08, 12:15 aurinko pociągi nad zalew chyba nie jeżdżą. Autobusy to na 100% a nad Zalewem to naprawdę jest dużo atrakcji :-))))) Odpowiedz Link
kamamama2 Re: II Zlot lipcówek 23.10.08, 21:18 głosuję za miejscem w miarę na środku, żeby wszystkieśmy mogły dojechać i z dobrą infrastruktura dla dzieci, bo już biegają i kocyk nie załatwi sprawy, chociaż w przypadku Rozalki i tak nie załatwiał :) Odpowiedz Link
katx1 Re: II Zlot lipcówek 23.10.08, 21:32 Mimo iż czasu mam mniej i nie udzielam się tu już tak często to na zlot już się cieszę, jeśli nic mi nie przeszkodzi (oby) to odliczę się z Wikim na pewno. Moim skromnym zdaniem centralna Polska to jest jednak strzał w dziesiątkę, tak aby było łatwo z każdej strony kraju dotrzeć, choć ja dojadę gdziekolwiek ustalicie. Całuję Was mocno i wszystkie dzieciaczki. Odpowiedz Link
burdziaa Katx 23.10.08, 21:40 Kasia bez Ciebie sobie nie wyobrażam :) napisz w odzielnym jak postępy z dietą:) Odpowiedz Link
agusiajasia Re: II Zlot lipcówek 23.10.08, 21:54 No proszę, nie odpalałam komputera dwa dni, a tu taka niespodzianka!! Zlot planujemy :) Ale fajnie :) Tylko ja będę z maleńkim dzidziusiem wtedy. Więc jak dla mnie dalej niż cetralna Polska odpada. I bez noclegu... Gdybyśmy się umówiły gdzieś niedaleko chętnie się z Wami zobaczę :)) Odpowiedz Link
f3f Re: II Zlot lipcówek 24.10.08, 14:24 jabłonowiec www.jablonowiec.pl/foto.php Ośrodek położony jest w połowie trasy pomiędzy Warszawą a Lublinem, równie blisko Radomia i Siedlec. Istnieje możliwość także dojazdu pociągiem. Stacja docelowa Mika, która znajduje się ok. 3km od ośrodka. Odpowiedz Link
f3f Jabłonowiec cd 24.10.08, 14:28 ale z foto to plac zabaw jest chyba b. kiepski - stare metalowe huśtawki i mało Odpowiedz Link
joasia83m Re: Jabłonowiec cd 24.10.08, 16:26 osrodek ze zdjec wyglada mi prawie identycznie jak ten w sulejowie, wiec troche bym sie go obawiala.. do tego odstraszyla mnie ta woda (staw) tuz obok, nie moglibysmy spokojnie siedziec, ja przynajmniej zawalu bym dostawala ilekroc moj wiercipieta bieglby w tamta strone Odpowiedz Link
f3f odnośnie WAT -Zegrze 24.10.08, 14:28 Szukałam po necie to dosyć dużo tam róznych zlotów jest organizowanych, miejsce to rozważały tez na zlot dziewczyny z KMW Zadzwoniłam do Ośrodka - pan zaprasza na wizję lokalną - niestety nie ma inncch zdjęć niż te zamieszczone na www. Wyjaśnił że domki jak najbardziej są z łazienkami. Odpowiedz Link
agusiajasia Jabłonowiec 24.10.08, 23:03 Jeździłam tam do ośrodka w czasach licealno-studenckich. Ogólnie rzecz biorąc wtedy to była niezła ruina :) Jeśli nic się nie zmieniło od tamtej pory to raczej z dziećmi kiepsko tam jechać Odpowiedz Link
dorka3078 Re: 5,6,7,czerwiec 04.01.09, 21:32 mi pasuje tylko jeśli nie ma tam gdzieś bożego ciała bo jako że Klaudia idzie w tym roku do komunii to i boże ciało będzie obowiązkowe,wiem że nie tylko u nas komunia w tym roku także jeszcze to trzeba sprawdzić(kiedy to boże ciało) Odpowiedz Link
f3f Re: 5,6,7,czerwiec 04.01.09, 21:53 Mi (teraz :)) pasuje. A boże ciało jest 11 czerwca, więc chyba ok i dla mam starszaków idących do komunii. Tylko, że miejsca nadal nie mamy :) Odpowiedz Link
babajagaa Re: 5,6,7,czerwiec 04.01.09, 23:07 A moze okolice Sulejowa tylko inne kwatery,moze gdzies blizej tego zalewu sulejowskiego,przeciez tam duzo tego jest. Odpowiedz Link
klarysa007 Re: 5,6,7,czerwiec 04.01.09, 23:19 Mnie data odpowiada. Za to Sulejów nie bardzo. Jakoś kiepsko zorganizowane mają tam te ośrodki. Ale dla towarzystwa dał się cygan powiesić :) Odpowiedz Link
babajagaa Re: 5,6,7,czerwiec 04.01.09, 23:48 www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=2832/ to jest ciekawe tylko cen nie mnaja podanych Odpowiedz Link
kogosia Re: 5,6,7,czerwiec 05.01.09, 10:10 mi jak na razie termin też odpowiada Karola 09.11.2003, Filipek 02.07.2007 :) Odpowiedz Link
dagi.ww Nie bądźcie wredne, JA SIĘ (C)HAJTAM 6.06 !!! 05.01.09, 21:10 I ponieważ nie bardzo mamy kasę na podróż poślubną, więc miałam nadzieję, że tydzień po w zamian za to pojedziemy na zlot!!! :((((((( Odpowiedz Link
f3f Re: Nie bądźcie wredne, JA SIĘ (C)HAJTAM 6.06 !!! 06.01.09, 22:27 w tydzień po to będzie trudno bo to weekend z bożym ciałem :( więc wszedzie bedą tłumy i mega korki, a później to już coraz bliżej wakacji. To może ostatni weekend maja? robimy jakaś ankietę odnosnie wyboru terminu? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Nie bądźcie wredne, JA SIĘ (C)HAJTAM 6.06 !!! 07.01.09, 08:24 no to ja też odpadam,bo 7czerwca mój Starszak przystępuje do I Komunii obawiam się,że ksiądz nie zmieni terminu;) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Nie bądźcie wredne, JA SIĘ (C)HAJTAM 6.06 !!! 07.01.09, 13:26 domatorka komunia w czerwcu? Zawsze w maju sie chodzilo. Pozmieniali? Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: Nie bądźcie wredne, JA SIĘ (C)HAJTAM 6.06 !!! 29.01.09, 22:49 dopiero dziś zauważyłam Twoje pytanie <pac w łeb> no u nas jest w czerwcu-sama nie wiem dlaczego, mąż był na zebraniu i nie pamiętał dlaczego tak inaczej ma być;) Odpowiedz Link