patrice7 24.10.08, 09:35 Konczy nam sie ubezpieczenie. Gdzie fajnie i tanio:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olus-ia80 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 09:38 Warta ,wcześniej PZU i juz nigdy więcej PZU Odpowiedz Link
blanka0 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 09:45 zawsze pzu i nidy wiecej mam konto w mbanku i ubezpieczylam w mdirect czy jakos tak za oc i ac zaplacilam 700 a w pzu za samo ac chcieli 1100 roznica nie wczoraj w mbanku ubezpieczylam tez mamie Odpowiedz Link
patrice7 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 09:50 Pzu odpada na pewno hehe Wlasnie patrzylam na mbank,ale trzeba byc klientem :)((( duzo taniej wychodzi? Odpowiedz Link
blanka0 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 09:52 pati no roznica SPOOOORA ale trza byc klientem Odpowiedz Link
lilka.k Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 09:54 tak? my oboje mamy konto w mbanku, zarz sprawdze co i jak My mamy w hestii, bo mamy tam mieszkanie tez ubezpieczone i znizke mamy, dodatkowo hestie mam pod balkonem i za swiecacy neon mamy rowniez znizke 10% :) Odpowiedz Link
e-ness warta lub pzu 24.10.08, 09:59 nigdy tanich ubezpieczycieli!!! wlasnie chcac zaoszczedzic połowe stawki zrezygnowalismy z pzu, wiadomo 1800 to nie to co 4200, kasy zostaje co nie miara:) 3 tyg temu mielismy wypadek, jakis wariat na parkingu wpadła na nas z taka predkoscia ze skasowalismy dodatkowo 2 auta zaparkowane:( sposród 4 samochodów 3 na lawete bo nie nadawały sie do jazy, nasz po ogledzinach tylko na złom sie nadaje bo nie ma go co naprawiac!! a ubezpieczyciel nie dosc ze robi problemy, trzerba z niom jezdzic aby pokazac miejsce kolizji, to jeszcze wycenia szkode o 35% mniej niz pzu.Przy pakiecie zyskałam 2400 a teraz strace ok 5 tys.!!!!! W dupie mam takie oszczedzanie przy pakiecie jak potem mam problem z odzyskaniem pieniedzy, a ile stresu i zachodu to nasze. Dlatego nigdy wiecej tanich ubezpieczen, jakosc usług musi kosztowac, przekonałam sie na własnej skórze!!!! Odpowiedz Link
patrice7 Re: warta lub pzu 24.10.08, 10:04 hehe a wlasnie PZU ZAWSZEEEEEEEEEEEEEEEEEE robi problemny!!! Dlka mnie ta instutucja powinna zniknac z powierzchni ziemi.. Odpowiedz Link
blanka0 Re: warta lub pzu 24.10.08, 10:04 e nees a ja mam w dupie PZU od zawsze mialam u nich ubezpieczone auta ,domy w zasadzie wszytsko, jak jechalam na narty to tez w pzu do czasu jak mialam wypadek, nie z mojej winy , wowczas sie przekonalam jak traktuja klientow i jak wyceniaja szkody z mojego nw dostalam 240 zł, a z oc sprawcy /mial w jakiejs innej firmie malo mi znanej samopomoc- jest cos takiego? / dostalam 3800 zl niezle co moja kolezanka pracuje w pzu a auto ubezpiecza w innej firmie- dlaczego? bo wie jak wyceniaja hehehe Odpowiedz Link
patrice7 Re: warta lub pzu 24.10.08, 10:08 Dokłądnie jak w nas wjechał Tir ostatnio, to sprawca był ubezpieczony w PZU własnie, odmawiali nam wypłaty odszkodowania ...cuda wianki Gnidy... Odpowiedz Link
lilka.k Re: lilka 24.10.08, 10:11 Wlasnie sprawdzam, ale cholerka, o takie szczegoly pytają, ze w polowie sie zgubilam, nie wiem jakiego dnia mialam rejestrowany samochod..czekam na Piotra. Odpowiedz Link
blanka0 Re: lilka 24.10.08, 10:11 no musisz mies dowod rejestracyjny ale wpisz jakakolwiek date Odpowiedz Link
lilka.k Re: lilka 24.10.08, 10:12 aha, ten chcemy sprzedac, mam nadzieje, ze za kilka meisiecy bedziemy mieli nowy, wiec nie wiem czy sens sprawdzac, ale moze tak dla porowniania chociaz.. Odpowiedz Link
andzia84 link4 24.10.08, 10:12 ja mam w link4 i jestem zadowolona, w mbanku wychodziło mniej więcej tyle samo ale teraz dostałam od mbanku jakiś kod na zniżkę na oc ważny rok więc w przyszłym roku może się skuszę Odpowiedz Link
e-ness Re: warta lub pzu 24.10.08, 10:15 Moja bratowa skasowała 3 auta, nigdy nie narzekali na pzu, wrecz przeciwnie nawet im było na reke ze samochód poobijany. Nie wiem od czego to zalezy, moze w miejszych miejscowosciach( tam mieszka mój abrat z rodzina) jest mniej biurokracji, zalezy im im na zatrzymaniu klienta i nie cyrtola sie z wypłata keszu. mnie juz nikt nie przekona:)))Wracam do pzu:))) Odpowiedz Link
aga_n20 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 10:18 jedno mamy w uniqa a drugie w Cigma czy coś takiego, poszlam do takiej Pani która zajmmuje się ubezpieczeniami i ona mi wyliczyła najtańsze Oc dla auti to była kwota o połowę niższa niż bym ubezpieczala w PZU. Pzu to zdziercy, a potem trzeba sie nadenerwować bo łaskę robią jak coś się dzieje Odpowiedz Link
mareczek28 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 29.10.08, 18:41 Też w Uniqa (Uniqe? Uniqie? jak to się odmienia? :) - OC i AC. Odpowiedz Link
babajagaa AXA 24.10.08, 10:37 od jakiegos czasy ubezpieczamy w Axie,mozna sprawdzic przez neta ile wyniesie cie ubezpieczenie i porownaj z innymi-uwierz mi ale nie ma tanszego,a i biora pod uwage to czymasz dzieci. Odpowiedz Link
moni_30 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 10:37 mBank lub Multibank (ofertę mają chyba taką samą), są najtańsi na rynku. Odpowiedz Link
zabka11 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 10:38 My w Allianz, od 2 lat, bo tak miał poprzedni właściciel i ceny mają ok:) Odpowiedz Link
anula_82 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 13:34 Generali. mamy naprawde tanie ubezpieczenie. musze spytac meza ile bo nie pamiętam. Odpowiedz Link
lee_a Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 14:06 AC zawsze w PZU, w przypadku stłuczki z naszej winy nigdy nie mieliśmy żadnych problemów. OC w Genarali. Odpowiedz Link
agasar79 Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 15:39 pzu bywała też warta. PZU może nie najtaniej ale w razie czego robią najmniej problemów (lub wcale) z wypłaceniem odszkodowania. Odpowiedz Link
zorkaa Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 24.10.08, 20:13 przez mbank. co do pzu, to nasza rodzina kiedyś "żyła" z ich skąpstwa, bo ojciec prowadził sprawy sądowe przeciw pzu, które właśnie nie chciało wypłacać za wypadki;) Odpowiedz Link
ridibunda Re: Gdzie macie ubezpieczony samochod? 29.10.08, 20:24 Warta. Dziś rozbiliśmy szybę, jutro montujemy nowa, wszystko na telefon załatwione, podwyżki ac nie będzie bo mieliśmy dodatkowo wykupione ubezpieczenie na szyby (59 zł). Po przebojach z fiatami, trygami, pzu i innym badziewiem jestem zaskoczona sprawnością załatwienia sprawy. Odpowiedz Link
chmurcia4 pzu 29.10.08, 20:36 po kilku latach przedłużania umowy płacimy jakieś 350-500 zł Odpowiedz Link