patrice7 24.10.08, 14:22 Do tej pory nie podałąm Malwinie ryby. Nie wiem jaką i jakoś sie boje. Jakie ryby podajecie i jak przyrzadzacie? Kupujecuie mrozone na kg w markecie czy pakowane? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni_30 Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 14:27 Pati nie ma się czego bać ;-) Ja Julkowi daję solę, to bardzo delikatna rybka i bez ości. Kupuję mrożoną. Odpowiedz Link
f3f Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 14:31 łososia - swieżego w dzwonkach mintaja - w płatach, mrożonych makrelę - wędzoną śledzia - w oleju z ziołami ( troszkę spróbował nawet mu smakowało ) kupuję w sklepie rybnym Odpowiedz Link
babajagaa Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 14:35 Gotuje tilapie albo sole,sledzia jeszcze sie nie odwazylam dac,a wedzna dalam odrobine.Kupuje na kg w sklepie osiedlwym Odpowiedz Link
patrice7 f3f 24.10.08, 14:41 wow widzę ,ze u Ciebie to juz rybki dawno wprowadzone. Super! tez wlasnie bym chciałą,ryby są bardzo bogate odzywczo i witaminowo. W jaki sposob je przyrzadzasz? makreę samą czy na kanapki? a ten łosoś? Az mi smaka narobiłaś:) Odpowiedz Link
f3f Re: f3f 24.10.08, 14:47 wprowadzone - ale młody za nimi zbytnio nie przepada niestety :( z makreli robię taką pastę z jajkiem (na twardo), jogurtem naturalnym i szczypiorkiem na kanapki a łososia piekę w foli (lekko solę i pieprze pózniej ciut cytryny) a w przyszłym tygodniu chcę zrobić mu jakąś zupkę rybną - bo zupy wchodzą mu najlepiej :) aha a z ryb to zaczynałam od obiadków bobovity - cały czas zdaża mi się je kupowac bo smakują dziecku :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: f3f 24.10.08, 14:51 oo zrobie taka pastę na kanapki.Sama też bardzo lubię. Napisz mi proszę jeszcze ile pieczesz w piekarniku te rybki? Odpowiedz Link
malenkie7 Re: f3f 24.10.08, 14:52 dalam juz kilka razy - solę i pangę - panierowaną i soażoną, mrożone filety. jadł tez panierowane okonki w restauracji ode mnie z talerza. poki co smakują mu ryby. Odpowiedz Link
beetaa Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 15:03 nie podaje jeszcze ryb. co kraj to obyczaj, tutaj ryby (ze wzgledu na to ze silny alergen) podaje sie dopiero po 2 roku zycia... a mleko krowie po pierwszym, a ze mieszkam tu , a nie w Polsce to Mlody nie bedzie jeszcze dlugo jadl przepysznych rybek, a potem poszalejemy ;) chyba staralabym sie kupowac swieze, filetowane, wtedy jest mozliwosc sprawdzenia (po zapachu, czy ryba rzeczywiscie swieza), a dla malego czlowieczka wiele nie trzeba. Odpowiedz Link
klaudia020707 Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 15:09 Podaję łososia (mam dostęp do świeżego) pieczonego w folii lub panierowany, czasami mintaja mrożony i myślę o pstrągu, tylko te ości;( Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 15:23 Ja zaczelam od pangi mrozonej(niewiem czy panga jest ok slyszalam cos ze nie ale niepamietam dokladnie) daje mrozony filet soli ostatnio podalam łososia wg przepisow dziewczyn forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=85767005&a=85767005 wszystkie te ryby bardzo malemu smakuja-bardziej niz mieso, a przyzadzam zazwyczaj w piekarniku w foli alumin. pieprz sol cvytryna i daje troche oliwki)i tak ze 30 min tunczyk ciut dluzej, sole robilam tez na patelni w maka,jajko,maka lekko posolona i tez wcina Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 15:26 dodam ze kupuje w sklepie rybnym tylko losos swiezy dzwonki smacznego:-) Odpowiedz Link
patrice7 Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 15:43 Dzieki dziewczyny. Wiecie ,ze ja nigdy nie jadłam jeszcze łososia w dzwonkach? hihi Ja wogole ryb nie jadłam do chwili jak przeszlam na South beach ;') Odpowiedz Link
niusia5 Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 18:32 Wg mnie najlepszy jest dorsz:) Małej też bardzo smakuje, nauczyła się jeść tyby jak byliśmy na wczasach nad morzem - pożerła prawie cały filet, tak jej smakował!!:) A dorsz dobra rybka, przynajmniej polska nie "uprawiana " na żadnych ulepszaczach jak np. panga czy tilapia. Naczytałam się ostatnio o tych rybkach więc małej juz na pewno nie dam. pozdrawiam Odpowiedz Link
smolineczka Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 15:33 staram się podawać rybę raz w tygodniu i najchetniej kupuję świeżego łososia, halibuta, pangę, telapię, bo nie mają ości. gotuję, duszę, smażę. akurat dzisiaj jedliśmy na obiad pstrąga. starannie sprawdzałam, żeby nie trafiły się ości. Mani bardzo smakował Odpowiedz Link
burdziaa Re: Ryby raz jezszce. 24.10.08, 18:43 chociaz Julek jest uczulony na mleko i na miod to akurat ryby ładnie toleruje :) robię łososia filet lub dzwonki, pstrąga, leszcza tez jadł- kupuje w roznych miejscach i w rybnych i w markecie jak jest swieza dostawa to też/ Odpowiedz Link