asuzi 19.11.08, 22:03 kupujecie swoim córeczkom lalki mówiące, płaczące, śmiejące itp. Zuzia ma jedną, moja chrześnica tez ma, Zuzia śmieje się jak lalka się odzywa, zastanawiam się czy jejnie kupić pod choinkę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smolineczka Re: lalka mówiąca? 19.11.08, 22:14 był już ten wątek jakiś tydzień temu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=87167154&v=2&s=0 w sobotę oglądaliśmy lalki w sklepie. ze zdziwieniem zauważyłam, że większość z tych mówiących ma "przyklejone" główki, rączki i nóżki do ubranka, to znaczy, nie można je rozebrać. tylko jedna lalka była "w całości", ale za to brzydka - nie miała rzęs. na razie szukam dalej :) Odpowiedz Link
patrice7 Re: lalka mówiąca? 19.11.08, 22:15 Ojej. Malwina ma taką(dostałą) i planuje ja sprzedac. Uwazam ,ze taka lalka jest beznadziejna. Kupie zwykłą gumową ze szmacianym brzuszkiem. Juz nic co gada,placze,piszczy,spiewa... Odpowiedz Link
smolineczka patrice 19.11.08, 22:20 patrice, masz taką "w kawałku"? powiedz, czy jest twarda - bo w sklepie nie kazdą da się wyjąc z opakowania... mnie właściwie nie chodzi o to, że mówi i coś tam jeszcze, a żeby wyglądała jak dziecko ;) (sama kochałam w dzieciństwie takie lalki) Odpowiedz Link
patrice7 Re: patrice 19.11.08, 22:25 Tak wygląda jak bobas jak ja naciśniesz mówi mama ,tata, placze lub sie smieje. Dostala od mojej mamy jak byłysmy w Irlandi,nie zmiescila sie do torby spowrotem wiec ja tam zostawilam(radosc) , teraz mnama byla w listopadzie i przywiozla ja ze soba :D Odpowiedz Link
badowimo my mamy taka 19.11.08, 22:28 www.allegro.pl/item474041507_jedyna_na_allegro_agatka_pomysl_o_swietach_dzis.html jest spoko, przerabia ja juz druga corka i kazda tak samo zadowolona:) Polecam Odpowiedz Link
smolineczka Re: patrice 19.11.08, 22:29 hmm, wydaje mi się, że małym dziewczynkom podobają się takie lalki- bobasy... poza tym, zawsze można wyciągnąć baterię ;) Odpowiedz Link
patrice7 Re: patrice 19.11.08, 22:42 Tak zgadzam sie z Toba ,ze dziewczynkom podobaja sie "bobasy" mnie tez,ale mnie te grajaco-gadające:) Kupie po prostu bobasa bez dzwiekow:) Odpowiedz Link
domatorka.amatorka Re: lalka mówiąca? 19.11.08, 23:29 Młodszy często wykorzystuje lalkę-bobasa swojej siostry;) Chyba fascynuje Go "władza" ad nią,bo dzięki wkładaniu smoczka przestaje płakać a mój mały terrorysta z pasją wyjmuje jej ten smoczek i się cieszy;) Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: lalka mówiąca? 20.11.08, 00:51 nie. jedyne lalki jakie maja to szmaciane, recznie robione :) Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: lalka mówiąca? 20.11.08, 09:52 mi się wydaję, że conajmniej rok za wcześnie na taką lalkę. Mała jeszcze nie ma takiego instynktu opiekuńczego i nie bawi się w mamę. Raczej potrzebuje miękkich lalek i miśków, które może mocno przytulić. Odpowiedz Link
asuzi Re: lalka mówiąca? 20.11.08, 21:45 smolineczka dzięki za link, przegapiłam. Moja Zuzia lubitakie lalki, powtarza za nimi słowa, śmieje się, ale może faktycznie za wcześnie, pomyślę Odpowiedz Link