pysiulek_79 14.12.08, 22:18 Czy ty malujesz moze na tkaninach? Albo zansz kogos godnego polecenia? moja przyjaciolka cos tam sobie wymyslila i szuka fachowca wiec obiecalam ze sie zapytam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burdziaa Re: Burdziaa! 14.12.08, 22:24 Nie maluje, czasu brak :) pewnie chodzi Ci o jedwabie- moge zapytac kolezanki kiedys zajmowała się tym. A co dokładnie potrzebujesz wiedzieć? Odpowiedz Link
pysiulek_79 Re: Burdziaa! 15.12.08, 22:18 zapytalam ta moja przyjaciolke o co dokladnie jej chodzi i dowiedzialam sie ze o "tkanine z rysunkami nasklanymi – tak jakby wnetrze groty Odpowiedz Link
burdziaa Re: Burdziaa! 16.12.08, 12:34 Rozumiem,wiem o co Ci chodzi, nota bene robiłam z podobnego tematu dyplom z projektowania ale to stare dzieje, jeszcze w liceum plastycznym:) Jak moge pomóc? Czy mam znaleźć kogos do wykonania tej pracy? Skąd jest kolezanka?Czy potrzebuje jedynie paru wskazówek-ja malowałam na prawdziwej skórze wyprawionej, ale na półtnie bedzie prosciej- zwykłe szare lniane płótno, mozna wczesniej zagrunotwac klejem kostnym, mozna je uforbowac barwnikami do tkanin, zalezy jaki chce efekt i w jakiej kolorystyce. Generalnie ochry, sepie, kolory ziemi do tego szarosc, grafit, troche rdzy. Mozna malowac olejnymi farbami , trzeba miec troche doswiadczenia lub kupic małe fatbki do tkanin, to prostsze. Wzorów naskalnych jest mnostwo do skopiowania, niech wpisze Lascaux /płotno mozna postarzec, pogniesc, nasącyc klejami wtedy uzyska sie strukture kamienia- mozna tez bezposrednio na scianie namalowac co da naturalniejszy efekt- malarstwo na tynku, farbami akrylowymi badz mineralnymi. Odpowiedz Link
pysiulek_79 Re: Burdziaa! 17.12.08, 12:18 mysle ze Batka wolababy to u kogos zamowic niz probowac sama. Jest z Warszawy i szuka gogos do wykonania zamowienia, czy mozesz kogos polecić? daj znac na maila madzian@yahoo.co.uk , no i wielkie dzięki! Odpowiedz Link
burdziaa Re: Burdziaa! 17.12.08, 12:29 z wykonawcami to teraz cięzko a tym bardziej taką drobną rzecz, a nie macie jakiego licealisty znajomego? Mam psiapsiolke w W-wie, zajmuje sie tym, ale przed Swietami no na bank nie da rady - wysle jej dzisiaj maila z zapytaniem, jak nie ona to moze kogos poleci- czy to ma byc w domu czy w jakies firmie, czy chce sie rozliczyc fakturą czy nie? Odpowiedz Link
pysiulek_79 Re: Burdziaa! 18.12.08, 09:59 Burdzia, dalam mojej przyjaciolce maila do Ciebie(tego z twojej strony z obrazami), da Ci znać (powoła się na mnie tj. na mojego nicka zeby bylo wiadomo) i jak możesz to daj jej namiary na ta przyjaciolke w Warszawie. Niestety w lokalnych licelistach plastykach (skoro twierdzisz zeby umieli) zadna z nas nie ma rozeznania:) Jeszcze raz wielkie dzięki! Odpowiedz Link